2000 TL’ye IPS Monitör Önerisi

• Konuyu başlatan 56153
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 1.976
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ölü pikselli var.
Ekran görüntüsü 2020-10-28 190246.png

En çok 24G2U modeli öneriliyor yani. İtopya'daki indirim oldukça iyi gibi.

Tasarım olarak gözüme biraz rahatsız edici geldi fakat teşekkürler.

Bu arada AOC 24G2U'yu kullanmaktayım. Eğer bir sorunuz varsa monitör hakkında elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pikseller 1080p 27"de rahatsız edebilir. Baktığınız mesafe de "Sorun olmaz" ile "Rahatsız edebilir"in arasında gibi. Muhtemelen sorun olmayacaktır ama kesin konuşamıyorum.

24" bakacaksanız önerim;

Renk gamutları çok yüksek ve hareket kabiliyeti de muhteşem bir IPS.
sRGB %126 ve AdobeRGB %108 kapsamakta

Monitör renklerinin dikkat dağıtaması olayını anlayamadım ama çok canlı olmasın diyorsanız bunun hakkında renk doygunluğunun göz yorması hakkında 1-2 yorum görmüştüm.
Ama az sayıdaydı, bir şey diyemiyorum kesin olarak.

Bu da renk gamutu olarak çok benzer ve çok daha uygun. Ama yükseklik ayarı vs. yok, hareket kabiliyeti kıt.
sRGB %128, DCI-P3 %95
27" isterseniz maalesef fiyatlar uçtuğundan doğru düzgün öneri yapamıyorum.

XG2405 yerine bunları önerebilirim. Özellikle AOC'un karşısında pek bir esprisi yok Viewsonic'in.

HDR10, G-Sync Compatible gibi güzel özellikleri var. Renk gamutları o kadar yüksek değil ama.
Ayrıca parlaklığı da epey fazla (400cd).
Srgb %99, NTSC %72. Klasik, standart değerler.
Hareket kabiliyeti olarak da sağ-sol olmaması dışında onlardan aşağı kalır bir yanı yok.

Genel olarak güzeldir 24G2U. IPS panel olması artı ve oldukça güzel yorumları var.

En ucuz İtopya'da olabilir, ölü piksel çıkarsa İtopya'da sürünebilirsin.

Optix G241, ViewSonic XG2405 ve AOC 24G2U modelleri arasından hangisini seçmeliyim o zaman? 27" olunca piksel gözükürse takıntılı biri olduğumdan anında iade etmek istemem.

Ben de kısa bir süre önce AOC 24G2U almayı planlıyordum ancak bu sorundan dolayı vazgeçtim. Bu sorunla ilgili açılan tek konu bu değil. Kafanızı karıştırmak istemem ancak bu monitörü tavsiye edenler olduğundan almayı planlıyorsanız bu sorunu yaşanların olduğunu bilmenizi istedim. Yanlış anlaşılmak istemiyorum amacım monitörü kötülemek değil ayrıca tavsiye edenlere lafım yok.

Monitör renklerinin dikkat dağıtaması olayını anlayamadım ama çok canlı olmasın diyorsanız bunun hakkında renk doygunluğunun göz yorması hakkında 1-2 yorum görmüştüm.
Mavi monitör ayağı gibi şeylerden bahsediyordum.

Optix G241 modeli 1600 TL'ye geliyormuş GittiGidiyor'dan alırsam. Daha fazla verip AOC veya ViewSonic almalı mıyım, yoksa yeterli gelir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı