2000 TL'ye kadar kulak üstü kulaklık tavsiyesi

clln

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
553
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Yakın zamanda kablosuz kulak üstü kulaklık alacağım, oyun oynamadığımı ve gözlük kullandığımı belirtmek isterim.
Kulaklıkta aradığım özellikleri şöyle sıralayabilirim:
1-Rahatlık
2-Mobil aygıt(özellikle iPad) ve bilgisayarda kullanılabilmesi.

Bunlar dışında mikrofon iyi olsa güzel olur çünkü bu kulaklığı YouTube için içerik üretirken mikrofonun ses kalitesinden memnun kalarak seve seve kullanmak istiyorum.
Arctis 1 Wireless modelini kullandım ve rahatlığı mükemmel diyebilirim. Arctis 9 alsam mı diye düşünüyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim öncelikle.
iPad ve bilgisayar uyumlu olması lazım Arctis 1 Wireless kulaklığı IPad'i desteklemediği için iade ettim.
Günde yaklaşık 10 saat kullanmak istiyorum bu yüzden rahatlık çok önemli.
 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim öncelikle.
iPad ve bilgisayar uyumlu olması lazım Arctis 1 Wireless kulaklığı IPad'i desteklemediği için iade ettim.
Günde yaklaşık 10 saat kullanmak istiyorum bu yüzden rahatlık çok önemli.

Artics 7 al ya da Razer Kraken
Logitech G332 HEP PC HEMDE iPad iPad Pro'ya TAKILıyor alabilirsin
 
Böyle bir bütçede kesinlikle Hi-Fi'ya da chi-fi en kötü mid-fi ses tercih edilmeli bunlar genel olarak "audiophile" kategorisi altında yabancı sitelerde bulunabilir maalesef ki Türkiye'de daha ses ve müzik kavramı gelişememiş bir noktada ondan araştırmaların İngilizce yapılması kesin önerimdir. Ve kesinlikle SteelSeries HyperX Razer gibi dandik markalar bu fiyat bandında oyun 1. odağı olmayan kişiler için tercih edilmemeli bile olamaz şahsen. Neyse bu ağır girişten sonra şahsi incelememe ve önerime geçelim.

Drop: Passions lead here bütçeden 150-200 lira kadar yukarıda fakat bu fiyat bandında rakibi yoktur. Beast, Razer ve Logitech'ten kesinlikle uzak durun çünkü v shaped sesleri çok fazla Bass'a odakli olduğundan mid ve tizler baslar arasında kayboluyor ve sahneleri çok dar sesler sanki kulağınızın içinden geliyormuş gibi hissediyorsunuz. Arctis muzik konusunda zayıf ancak oyun içinde insanların ayak seslerini belli etmeye daha yatkındır. HyperX'in kulaklıkları ayak sesi iletiminde muazzamdır ama yine aynı şekilde bass konusunda çok ağırdır. (eğer ki fiyattan memnun kalmazsanız biraz daha ucuza 58X var o kulaklık fena değildir. Ancak şunu sölemeliyim ki 58X'i kullanmadım yorum yapamayacağım ama internette hakkında iyi yorumlar var).

Attığım kulaklık ise muzik konusunda 280 derecelik muazzam sahnesiyle muazzamdır (!) şaka bir yana cidden çok geniş bir ses sahnesi olmakla birlikte gayet dengelidir ne basslar midleri bastirir ne de High'lar. Basslar hızlı ve etkili ve realistiktir. Attakları kaliteyi hissetirir. Sub-mid ve sub-treble (sub-High)lar azıcık mid High ve basslar arasında gölgelense de ben buradayım dedirtiyor. Crossover ve simbilans hiçbir şekilde duyamadım ( ne freedie mercury dinlerken simbilans duydum ne de ozzy Black Sabbath breaking benjamin ve skillet dinlerken crossover duydum şahsen gözüm kapalı önerebileceğim sound konusunda pişman etmeyecek rahatlıkta kafanızda yokmuş gibi hissettirecektir ). Tüm enstrümanları ayırt edebiliyor gitaristin ellerini adeta hissedebiliyorsunuz. Ve bu kulaklıkta daha çok ingilizcede warm and Live diye tabir ettiğimiz o sıcak ve canlı ses tonları vardır.

Ancak bu kulaklığın şöyle bir eksisi var open backed olduğu için dinlediğiniz şeyleri yakın çevreniz duyacak ve etraftan ses alacaksınız ancak bunun karşılığında seste çok büyük faydalar elde ediyorsunuz. Eğer odanızda yalnız başınıza kullanıcaksanız kesinlikle alınmalı. Her müzik severin en az 1 kez kullanması gereken bir kulaklık olduğunu düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı