2000 TL'ye Oyun İçin Sistem Tavsiyesi

BurakOzturk16

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Her şeyden önce oyun videoları çektiğimi söylemek istiyorum çünkü sistemimi buna göre ayarlamak istiyorum.
Zaten yüksek sistem isteyen oyunlarda birde video kaydı, canlı yayın, videoların render ı gibi bir çok iş gerekecek.
Ben de buna uygun bir sistem toplamaya çalıştım;
j5NLXn.png

İstediğim özellikler zaten resimde de belli fakat ben yine de yazayım çünkü bu fiyat bana çok fazla geldi, her şey uygun fakat ekran kartında iyi bir seçim yapamadım sanırım.
  • 8GB RAM
  • İ5 işlemci
  • 4 Slot, İ7 ve 16-32GB RAM e kadar destekli, ses kartı takılabilen, USB 3.0 bir anakart
  • 1TB HDD
Bu sisteme uygun bir ekran kartı ve tüm bunları sorunsuz bir şekilde çalıştırabilecek güç kaynağı olan bir kasa.
Bu arada ekran kartı kesinlikle AMD istemiyorum, şu an kullandığım kart GT 630 128 bit ve toplayacağım sisteme ekran kartını dahil etmeden bu ekran kartıyla devam edebilir miyim bilmiyorum.

Konuyu açma amacım; topladığım bu sistem iyi mi ve her hangi bir uyumsuzluk sorunu çıkarır mı. Eğer değilse sizler önerilerde bulunabilir misiniz?
Şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar.

Sistem iyi ancak B85 anakart yerine H81M-PLUS seçilip ekran kartı GTX 960 yapılabilir.

O anakarta da baktım fakat istediğim özellikleri karşılamıyor, 4 slot değil ve ses kartı takılmıyor sanırım. Ayrıca maddi durum o kadar iyi değil, konu başlığını 2000 TL olarak düzenlemişler fakat benim kesin olarak karşılayabileceğim tutar o değil fakat yinede olabilir ama sizin önerdiğiniz ekran kartı beni epey bi' zorlar :)

Benim topladığım sistem ile arasında 15-20 tl fark var ve anakart istediğim özellikleri kapsamıyor sanırım. Üstelik mağazaya gidip almam gerekiyor, siteden değil.

Bu arada arkadaşlar anakart hakkında sormak istediğim bir kaç şey var. Bu anakarta ses kartı takılabilir mi? Eğer takılmıyor ya da takılıyorsa merak ettiğim bir şey var. Bu anakarta ses kartı takmadan mikrofon ile kayıt yaparken iyi bir kalite elde edebilir miyim? Herhangi bir cızırtı, dip ses, dip sesin fazla benim sesimin az olması vs. gibi sorunlar.

Çok kısa bir süre içerisinde sistemimi toparlamam gerekiyor, bilgisi olan arkadaşlar lütfen istediğim özelliklere uygun bir sistem önerisinde bulunabilir mi? 2000TL yi aşmayacak bir şekilde. Ek olarak ekran kartı nvidia olması gerekiyor. Eğer benim topladığım bu sistem uygun ve alınabilir bir sistemse bunu belirtebilir misiniz? Şahsen her parça dışında anakartı çok beğendim ben. Sizlerin görüşleri nedir?

Listede ki ürünlerin 1-2 tanesi satın alacağım yerde (vatanbilgisayar) bulunmuyor, ekran kartı amd fakat nvidia tercihim. Anakart ta 2 ram slotu ve usb 3.0/2.0 2 adet giriş bulunuyor. Teşekkür ederim fakat bu sistem isteklerimi pek karşılamıyor gibi.
Bu arada hem size hem tüm arkadaşlara ek olarak sormak istediğim bir sorum var; seçtiğim b85 gaming anakart iyi değil mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı