2000 TL'ye R7 370 ve FX X8 8300 sistem nasıl?

316874

Megapat
Makaleler
3
Okullar kapanmadan önce dershanedeki hocamın topladığı bilgisayarı 2000 TL'ye aldım sistem;

Ekran kartı: MSI R7 370.
Anakart: MSI 760GM-P23 (FX)
İşlemci: AMD FX X8 8300.
RAM: (Corsair 8 GB Vengeance DDR3 1600MHz) X2.
MONİTÖR:Casper MC2295F

2017'de toplanmış 3 ay kullanılmış ve 2 yıl rafa kaldırılmış PC'yi aldığımda neredeyse sıfır gibiydi sizce karlı bir alışveriş mi olmuş? PC'ye şu an erişimim olmadığı için diğer parçaları yazamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dönemde alsaydınız neyse denilebilirdi ama okullar kapanmadan önce piyasa gayet iyi durumdaydı ve ederinden fazla vermişsiniz. Parçaları tek tek topladığınızda en az 500TL daha ucuza getirirdiniz. Ben okullar kapanmadan birkaç hafta önce 2150TL’ye Ryzen 1500X, RX570 tabanlı sistem sattım ki alıcısı zor çıktı. 2300TL-2400TL’ye giriş seviyesindeki bileşenlerden oluşan RX570’li sistemler satılıyordu.

Bu dönemde alsaydınız neyse denilebilirdi ama okullar kapanmadan önce piyasa gayet iyi durumdaydı ve ederinden fazla vermişsiniz. Parçaları tek tek topladığınızda en az 500TL daha ucuza getirirdiniz. Ben okullar kapanmadan birkaç hafta önce 2150TL’ye Ryzen 1500X, RX570 tabanlı sistem sattım ki alıcısı zor çıktı. 2300TL-2400TL’ye giriş seviyesindeki bileşenlerden oluşan RX570’li sistemler satılıyordu.

Monitör dahil unutmuşum onu ekledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1500 TL, fazlası verilemez. 2000 TL şu an hatta 1800 gibi fiyata Ryzen 3 1200AF, GTX 970 sistem toplanırdı. Ya da ikinci el Ryzen 3 1200 ve 1050 Ti sistem alınırdı. Önü kapalı bir FX sistem yüksek Güç değerine sahip ve eski nesil. Ama sağlık olsun.

Fiyatına göre birşey diyemem ama sistem günümüz için kötü. Ekran kartı ve işlemcinin ömrü dolmuş tavsiyem biraz dahada bekleyip en azından virus bitene kadar öyle bilgisayar almanız hem bütçenizide artırırsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı