2000 TL'ye Sistem Önerisi

Erkan Çevik

Kilopat
Katılım
8 Haziran 2014
Mesajlar
4.364
Makaleler
2
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim bütçeye göre monitör dahil değil, aksesuarlar dahil değil. Bu bütçeye alınabilecek en güçlü sistem. Kasa olarak Zalman Z3 Plus karar verildi. Bu kasaya göre parça önerirseniz sevinirim.
 
Oyun ağırlıklı kullanmayı düşünüyorum fakat arada tasarım programları vs. kullanılıcak.
 
Güç kaynağını, ilerideki geliştirmelere yetecek kadar seçtim. Dilerseniz 500W da yapabilirsiniz. Rahat rahat yetecektir. Ayrıca kasa bütçeyi biraz sarsmakta. RC-K350 seçilirse bazı bileşenler yükseltilebilir. Mesela ram kapasitesi 8 GB'a çıkartılabilir.
 
90-100 liralık bir kârınız olur. Ram 8 GB olarak değiştirilebilir. Ekran kartı R9 270X olarak değiştirilebilir. 60 GB SSD alınabilir. Karar sizin.
 
1700 TL yapsak bütçemizi i5 alınabilir mi? Ve 120 lerde bir SSD? Ekran kartı da değiştirirsek ?

1 TB değil de 500 gb yapalım o harddiski de.
 
Bahsettiğiniz kriterlerde bir sistem ancak bu kadar tutuyor. Sabit diski bence 500 GB yapmayın. 20-30 lira fark için 500 GB'den olmaya değmez kesinlikle. SSD şart değil bence. Sonradan da ekleyebilirsiniz. Fakat illa istiyorum derseniz de ekran kartı ya da işlemciden kısmanız gerekecek. Ki böyle birşeyi asla önermiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı