2000 TL'ye toplanabilecek en iyi F/P PC

Kasanın hava akışı için verebileceğim en iyi tavsiye 2 farklı kombinasyon denemeniz.
1. Üstteki fanları içeri doğru üfleyecek şekilde takıp işlemci ve ekran kartı tam yükte iken sıcaklıkları kontrol edin.
2. Üstteki fanları ön tarafa içeri doğru hava üfleyecek şekilde takıp aynı şekilde sıcaklıkları kontrol edin.
Hangisi iyi sonuç verirse öyle kullanın.

Hevesinizi kırmak gibi bir niyetim yok, ama olmamış. 2.el PC topladım toplayacağım 15 gün içerisinde 750 liraya RX 460+FX 4300+ 8GB RAM topladım. Aslında bu işi uzun bir sürede yaparsanız o kadar iyi acele ederseniz olmuyor yaza RX 480+İ7 3770 planlıyorum.

İçinde fan olunca kasa kaliteli olmuyor. Önemli olan hava akışı.
haklısınız evet zaten demiştim çok araştırdım diye fiyatına göre hava akışı ve malzeme kalitesi olsun baya iyi feedbackler almış
Kasanın hava akışı için verebileceğim en iyi tavsiye 2 farklı kombinasyon denemeniz.
1. Üstteki fanları içeri doğru üfleyecek şekilde takıp işlemci ve ekran kartı tam yükte iken sıcaklıkları kontrol edin.
2. Üstteki fanları ön tarafa içeri doğru hava üfleyecek şekilde takıp aynı şekilde sıcaklıkları kontrol edin.
Hangisi iyi sonuç verirse öyle kullanın.
çok teşekkürler deneyeceğim

Arkadaşlar 1 güde aşağıdaki parçaları sıfır ve 2. el olarak topladım. Maliyeti monitör dahil 2030₺ tuttu.

MSI gamingx 1050 Ti 4 GB kutulu faturalı garantili.
Esonic H61 fel-u DD3 1600MHz anakart.
AOC 22" Full HD VGA monitör.
Longline 8 GB 1600 MHz RAM (sıfır)
i5-3470 işlemci (sıfır)
James Donkey 240GB garantili.
Platoon 400W PSU (sıfır)
Kule tipi 2 bakır borulu LED fanlı soğutucu (sıfır)
Sistemi topladığım kasa da ePttAVM - Frisby FC-9285G 3x12cm Dual Ring Fanlı + RGB Şerit Pencereli Gaming Oyuncu Bilgisayar Kasası PSU Yok

Arkadaşlar öneriniz sorunuz veya düşünceleriniz nelerdir? Düşünceleriniz benim için önemli bu sistemle ilgili. Şimdiden teşekkürler.
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Hocam PSU çok kötü. Kasa kötü. SSD sorunlu. İkinci el alırsanız işlemciyi i5 4570 alabilirsiniz. Hocam AMD'ye karşı nefretiniz yoksa, Ryzen yükseltemez iseniz, tek çekirdek performansı önemli değil diyorsanız, iyi soğutucunuz varsa ve çekirdek sayısı benim için önemli diyorsanız AMD FX sistem de toplayabilirsiniz.
Bilgisayarı düzeltelim.

Kasayı değiştirin. İkinci el ASUS Vento bulabilirsiniz. Genelde 50-100TL'ye satılıyorlar.

Güç kaynağı değiştirin. Sıfır alın.
Alabiliyorsanız güç kaynağı olarak şunu alın:XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 600W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bu güç kaynağı olarak aynı model güç kaynağının 500W olanını da alabilirsiniz eğer Watt'ı yeterse.

SSD olarak bunu ekleyin: HyperX Fury 3D 240GB 2.5" 500MB/500MB/sn SSD Disk - KC-S44240-6F - incehesap.com

Bunları yaparsanız bilgisayar daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:

Bence bu ya da.

.

Bu daha mantıklı olurdu. İkisinin arasında 90 TL gibi bir fiyat farkı var sadece.

Bence bu ya da.

.

Bu daha mantıklı olurdu. İkisinin arasında 90 TL gibi bir fiyat farkı var sadece.
teşekkür ederim bakacağım
Hocam PSU çok kötü. Kasa kötü. SSD sorunlu. İkinci el alırsanız işlemciyi i5 4570 alabilirsiniz. Hocam AMD'ye karşı nefretiniz yoksa, Ryzen yükseltemez iseniz, tek çekirdek performansı önemli değil diyorsanız, iyi soğutucunuz varsa ve çekirdek sayısı benim için önemli diyorsanız AMD FX sistem de toplayabilirsiniz.
Bilgisayarı düzeltelim.

Kasayı değiştirin. İkinci el ASUS Vento bulabilirsiniz. Genelde 50-100TL'ye satılıyorlar.

Güç kaynağı değiştirin. Sıfır alın.
Alabiliyorsanız güç kaynağı olarak şunu alın:XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 600W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bu güç kaynağı olarak aynı model güç kaynağının 500W olanını da alabilirsiniz eğer Watt'ı yeterse.

SSD olarak bunu ekleyin: HyperX Fury 3D 240GB 2.5" 500MB/500MB/sn SSD Disk - KC-S44240-6F - incehesap.com

Bunları yaparsanız bilgisayar daha iyi olacaktır.
teşekkürler fakat birçok psuya veya ssdye baktım malesef bütcem onlara yetmiyor
Maalesef berbat bir sistem.
o zaman başlıktaki ''en iyi'' ibaresini yazmak hata olmuş belli ki :) teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı