2000₺'ye ne alınır?

Hocam nasıl oluyor o iş?😅 herhangi bir bilgilendirici video falan var mı bu konu hakkında?
Yani basitce anlatmak gerekirse bir şirket borsaya hissesini sokmak istiyor (Borsa İstanbul). Bunu önden alıcılara açıyorlar. Bunu ise halkarz.com adresinden öğrenebilirsiniz. Sonra talepler alınıyor. Şuan en yakında ki halka arz için konuşursak tanesi 17.60TL.
1682200572477.png

25M adet var. (Lot = Adet). Bu herkese eşit dağıtılıyor. Şuan da kişi başı 300-350TL'lik lot alabileceğimiz tahmin ediliyor eğer ki 1.5M kişi katılırsa. 2M olursa mesela 250TL falan. 18-19 Nisan içinde almak gerekiyor. Aldıktan 5-6 gün sonra borsaya giriş yapıyor. En az 7-10 gün arasında bu hisse %10 tavan gidiyor. Bu şekilde paranızı katlayabiliyorsunuz. Mesela bundan önce ki halka arzlardan bahsedecek olursak KOZA hissesi 24.50TL'den alıcıya açılmış.
1682200702498.png

Ben 7-10 gün arasında borsada tuttum ve tanesini 39.40TL'den sattım. Yani neredeyse 2 katına çıktı lot başına. 19 Adet düşmüştü kişi başı. 465,50TL'ye almıştım. Satarken 748TL'ye satmışım. Bu hisseden az kar ettim ama. Benim arkadaşım var o çıkacağı zaman haber ediyor (teknik bilgiye sahip) bende onunla beraber çıkıyorum. Mesela bir arkadaşımız dedi ki ben 1 gün daha gitmek istiyorum ve ertesi gün -%10 yaptı :D misal veriyorum 500 çekecekse 400 falan çekti.

Ekran görüntüleride mevcut kanıtlayabilirim ama gerek bile yok. Tüm halka arzlara (geçmiş ve onaylanan) halkarz.com'dan bakabilirsiniz. Önce ki halka arzların fiyatlarına bakın ve şimdi ki fiyatlarına bakın anlarsınız. İlk çıkışında hep kar ettiğini göreceksiniz.

Hatta şöyle göstereyim. Göreceksiniz ki 13 Nisan da başlıyor ve 19 Nisan'a kadar yükseliş mevcut sürekli olarak. Ben 19 Nisan'da çıkış yaptım.
1682201014592.png

Yani basitce anlatmak gerekirse bir şirket borsaya hissesini sokmak istiyor (borsa İstanbul). Bunu önden alıcılara açıyorlar. Bunu ise halkarz.com adresinden öğrenebilirsiniz. Sonra talepler alınıyor. Şu an en yakında ki halka arz için konuşursak tanesi 17.60TL.
Eki Görüntüle 1751212

25m adet var. (lot = adet). Bu herkese eşit dağıtılıyor. Şu an da kişi başı 300-350TL'lik lot alabileceğimiz tahmin ediliyor eğer ki 1.5m kişi katılırsa. 2M olursa mesela 250TL falan. 18-19 Nisan içinde almak gerekiyor. Aldıktan 5-6 gün sonra borsaya giriş yapıyor. En az 7-10 gün arasında bu hisse %10 tavan gidiyor. Bu şekilde paranızı katlayabiliyorsunuz. Mesela bundan önce ki halka arzlardan bahsedecek olursak koza hissesi 24.50TL'den alıcıya açılmış.
Eki Görüntüle 1751220

Ben 7-10 gün arasında borsada tuttum ve tanesini 39.40TL'den sattım. Yani neredeyse 2 katına çıktı lot başına. 19 adet düşmüştü kişi başı. 465, 50TL'ye almıştım. Satarken 748TL'ye satmışım. Bu hisseden az kar ettim ama. Benim arkadaşım var o çıkacağı zaman haber ediyor (teknik bilgiye sahip) bende onunla beraber çıkıyorum. Mesela bir arkadaşımız dedi ki ben 1 gün daha gitmek istiyorum ve ertesi gün -%10 yaptı :D misal veriyorum 500 çekecekse 400 falan çekti.

Ekran görüntüleride mevcut kanıtlayabilirim ama gerek bile yok. Tüm halka arzlara (geçmiş ve onaylanan) halkarz.com'dan bakabilirsiniz. Önce ki halka arzların fiyatlarına bakın ve şimdi ki fiyatlarına bakın anlarsınız. İlk çıkışında hep kar ettiğini göreceksiniz.

Hatta şöyle göstereyim. Göreceksiniz ki 13 Nisan da başlıyor ve 19 Nisan'a kadar yükseliş mevcut sürekli olarak. Ben 19 Nisan'da çıkış yaptım.
Eki Görüntüle 1751229

Teşekkürler bilgiler için hocam. Yani her halka arz kâr ettiriyor diyebilir miyiz? Ayrıca bunların fiyatı yükselince kime satılıyor? Bu konularda biraz cahilim kusura bakmayın.🙂

Teşekkürler bilgiler için hocam. Yani her halka arz kâr ettiriyor diyebilir miyiz? Ayrıca bunların fiyatı yükselince kime satılıyor? Bu konularda biraz cahilim kusura bakmayın.🙂
Evet diyebiliriz. %99 ihtimalle ediyor. %1 ihtimal ise deprem gibi büyük bir afet olur ve borsayı kapatmazlarsa eksiye düşer (herkes için geçerli, her hisse için geçerli mesela geçen ki depremde kapatmadılar 3-4 gün tüm hisseler %10'dan fazla zarar etti. çimento şirketleri ise kar etti. üzücüydü. en sonunda kapattılar ama 2-3 hafta içinde toparladı.) Hocam siz satıyorsunuz başkası ise alıyor olay basit yani. Siz nasıl CSGO'da skin satınca birisi alıyor ve gidiyor o mantık. Ama borsa da anında satılıyor yani. Aslında rehber açmak istiyorum ama bu zamana kadar 2-3 kere haber verdim geliyor diye hiç biri onaylanmadı.

Evet diyebiliriz. %99 ihtimalle ediyor. %1 ihtimal ise deprem gibi büyük bir afet olur ve borsayı kapatmazlarsa eksiye düşer (herkes için geçerli, her hisse için geçerli mesela geçen ki depremde kapatmadılar 3-4 gün tüm hisseler %10'dan fazla zarar etti. Çimento şirketleri ise kar etti. Üzücüydü. En sonunda kapattılar ama 2-3 hafta içinde toparladı.) Hocam siz satıyorsunuz başkası ise alıyor olay basit yani. Siz nasıl CS:GO'da skin satınca birisi alıyor ve gidiyor o mantık. Ama borsa da anında satılıyor yani. Aslında rehber açmak istiyorum ama bu zamana kadar 2-3 kere haber verdim geliyor diye hiçbiri onaylanmadı.

Anladım hocam rehber açarsanız eğer, unutmazsanız beni de etiketlerseniz sevinirim. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.

Anladım hocam rehber açarsanız eğer, unutmazsanız beni de etiketlerseniz sevinirim. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.
Rica ederim hocam. En altta bulunan bize ulaşın yerinden mesaj gönderdim. Eğer ki sorun yok ise yaparım en kısa sürede. Bu arada almayı planlıyorsanız bankadan alınıyor söyleyeyim. Aracı kurumlarda halka arz olmuyor. Her halka harz her bankaya direkt olarak gelmiyor. Mesela ben 5-6 kere girdim yeni sayılırım. Yapı Kredi kullanıyordum borsa için ama 2 hisse de gelmedi diğerleri geldi sadece. Ziraat'e hepsi geliyormuş Ziraat'e geçtim.

1682202344222.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı