20000 TL'ye sistem toplama

Bütçe
Monitör dahil 20k
PSU'yu bizzat kullanıyorum internette yorumları da var hepsi çok yüksek puan almış ürünler. Ben kullanmadığım ürünü tavsiye etmiyorum dostum. Monitör gayet iyi ama tabii isterse bir sürü alternatif var. Ayrıca PSU'ya kötü demen çok garip o fiyata 650+ başka var mı? Sharkoon Alman menşeli bir ürün olmakla beraber çok sessiz bir PSU'dur. Bizzat bunu da kullanıyorum.
Yüksek puan ürünün iyi olduğu anlamına gelmez, yorumlara ürün hakkında teknik bilgi edinmek için değil kullanıcı deneyimini öğrenmek için bakılır. Türkler bir ürün alınca taktım çalıştı kafasında olduğu için anında ürüne tam puan verebilirler. Onlar için ürünün teknik kısmı önemsiz bir alan.

Alman ya da İngiliz kökenli firma olması umrumuzda değil, güç kaynağı 2012'lerden kalma iç yapıyı kullanıyor. Ayrıca o fiyata 650W olmadığı için kötü zaten, 700 TL'ye bulsan bulsan Everest/Rampage'nin 650W güç kaynaklarını bulursun, SHP V2'nin de Everest'lerden zerre farkı yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buram buram cehalet kokan yorum. Yüksek puan ürünün iyi olduğu anlamına gelmez, yorumlara ürün hakkında teknik bilgi edinmek için değil kullanıcı deneyimini öğrenmek için bakılır. Türkler bir ürün alınca taktım çalıştı kafasında olduğu için anında ürüne tam puan verebilirler. Onlar için ürünün teknik kısmı önemsiz bir alan.

Alman ya da İngiliz kökenli firma olması umrumuzda değil, güç kaynağı 2012'lerden kalma iç yapıyı kullanıyor. Ayrıca o fiyata 650W olmadığı için kötü zaten, 700 TL'ye bulsan bulsan Everest/Rampage'nin 650W güç kaynaklarını bulursun, shp v2'nin de Everest'lerden zerre farkı yok.

Cahil çok yanlış bir kelime kardeşim. Kaç yaşındasın bilmiyorum eminim küçük bir kardeşimizsin ama cahil olmak kendini alim sanmaktan daha az zararlıdır haberin olsun. Tam olarak tanımadığın kimseye de cahil deme. Ben adama 2500 TL açık bütçe bıraktım isterse gider PSU'yu en kalitelisini alır ama sen sözlerine dikkat etmeyi öğren bence.
 
Kaynak verip kullandığın güç kaynağını savunmak yerine kelimelere takılmaya devam. Yorumun cehalet kokuyor çünkü bilmiyorsun. Kullandığın güç kaynağının inşa kalitesi hakkında bilgin yok, kelimenin sözlük anlamı da bilmemezlik. Madem o kadar kaliteli, madem Alman malı. Kaynak gösterir misin? Okuyalım da şu çok kaliteli Alman güç kaynağını bir görelim. Ondan ucuz HV PRO 550 çok daha iyi SHP'den.
 
Kaynak verip kullandığın güç kaynağını savunmak yerine kelimelere takılmaya devam. Yorumun cehalet kokuyor çünkü bilmiyorsun. Kullandığın güç kaynağının inşa kalitesi hakkında bilgin yok, kelimenin sözlük anlamı da bilmemezlik. Madem o kadar kaliteli, madem Alman malı. Kaynak gösterir misin? Okuyalım da şu çok kaliteli Alman güç kaynağını bir görelim.

Yahu gerçek hayatta görsen altına kaçıracak bir veletsin burada cahil falan diyorsun yazık üzülüyorum.

Ben aşırı kaliteli vs demedim. Kullanıcı yorumlarına bakabilirsin zaten satıldığı yerlerde 4.5/5 üstü almış hep. İnsanlar memnun kalmasa bu puanları vermezler. Ayrıca cahil demek yerine diğer arkadaş gibi başka psu önermen daha doğru olur insan olmayan kardeş. Ürün Alman menşeili kötü bir ürün değil ama tabiki fiyatına göre bu. Tekrar ediyorum 2500 tl açık para bıraktım isterse başka psu koyar burada boş konuşma diyorum sana.
 
Ayrıca PSU'ya kötü demen çok garip o fiyata 650+ başka var mı? Sharkoon Alman menşeli bir ürün olmakla beraber çok sessiz bir PSU'dur. Bizzat bunu da kullanıyorum.

Watt bir PSU'da kalite göstergesi değildir, sessiz olması tek başına bir PSU'yu kurtarmaz, markası hele hiç kurtarmaz.

Sanırım PSU'lar konusunda biraz eksiğiz :), makalemi okumanı tavsiye ederim, bilgilendikten sonra o şekilde yazarsın.


Bizim millet Rampage'in, Gamebooster'ın dandirik PSU'larına da iyi puan veriyor, çünkü onlar da olaya senin gibi sadece sistemi çalıştırması ve sessiz olması olarak bakıyor. Ancak fark ettiysen biz olaya çok daha geniş bir çerçeveden bakarak iç yapısından giriyoruz. Bu anlattıklarım içinde bir sorun olmamalı. :)
 
Neyse ben seninle uğraşmayacağım. Arkadaşa buradan FSP Performance 80+ Bronze 650W FSP650-51AAC 120mm Power Supply - incehesap.com bu ürünü önereyim o psu'yu istemezse diye. 550w takma ileride yükseltme falan yaparsan sıkıntı çekersin.

Watt bir PSU'da kalite göstergesi değildir, sessiz olması tek başına bir PSU'yu kurtarmaz, markası hele hiç kurtarmaz.

Sanırım PSU'lar konusunda biraz eksiğiz :), makalemi okumanı tavsiye ederim, bilgilendikten sonra o şekilde yazarsın.


Ben kalite göstergesi falan yazmadım :) o fiyata 650+ başka yok dedim. Doğru ama araştırabilirsin yok. Neden yokuşa sürdünüz söylemediğim şeyleri söyledim gibi gösterdiniz. Bu arada senin yazdığın şey makale değil makale olabilmesi için ulusal ya da uluslararası bir dergide yayınlanması ya da bir hakem heyetinden geçmesi gerekiyor.

Mesela aşağıda benim yazdığım uluslararası bir dergide yayınlanan yazıya makale deniyor. Tabii ki söz gelimi her bilgi içeren düz yazıya makale diyebilirsin ama o makale olmuyor işte.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    51,2 KB · Görüntüleme: 19
Böyle her kelimeyi incik cincik ederek tartışma yürümez, konuyu mümkünse SHP V2'den uzaklaştırma. Yoksa çıkmaza girersin.

O fiyata başka 650+ yok demen bunu bir kalite veya yeterlilik olarak kabul ettiğini gösteriyor, ha ayrıca; SHP V2 650W değil. :) 12V kanalı 600W, kombine gücü 650W.
 
Forumda karşılaştığım en bağnaz insanlardan birisin. Bu arada bağnaz ve cehalet hakaret değil yaşı çok büyük ve olgun abim. Cahil dememiştim ama neyse, bunu da göz ardı edeyim.

Ne boş adamsın sen ya tamam kardeşim daha iyi bir PSU önerdin sen inanılmaz alim bir insansın. Yazık ya gerçekten bomboş bir çocuksun git biraz başka alanlarda da kendini geliştir burada çete olmuşsunuz sallıyorsunuz.

Böyle her kelimeyi incik cincik ederek tartışma yürümez, konuyu mümkünse shp v2'den uzaklaştırma. Yoksa çıkmaza girersin.

O fiyata başka 650+ yok demen bunu bir kalite veya yeterlilik olarak kabul ettiğini gösteriyor, ha ayrıca; shp V2 650W değil. :) 12v kanalı 600W, kombine gücü 650W.

Kardeşim ben Sharkoon önerdim PSU fiyatına göre gayet güzel. 2500 lira gibi bir rakam açık bıraktım üstüne FSP önerdim. İsteyen gider istediği parçaları alır. Neredeyse aynı performansı verecek 20 bine toplanan üstteki arkadaşın sistemini de alabilir ya da benim daha düşük bir fiyata topladığım sistemi de. Keyfi bilir.
 
12100F oyunda daha güçlü.



Attığın monitör ghosting sorunlu olan bir monitör bir kere sorun yaşayan çok kişi var, PSU iyi bir PSU değil fiyatını haketmeyen bir model detay istersen @Sir Benjamin ve @shinei hocalarım açıklar, kasa da mesh olmadığı için çok iyi değil genel olarak eksileri bunlar bu sorunlar olmadan bu fiyata sistem toplanabiliyor.



Attığım sistemde işlemci 12100F anakart H610M bir anakart alınırsa RX 6700 XT de kullanılabilir hocam.
Ryzen 5 5600 4500 TL
Ryzen 5 5500 2700 TL
12100f ise 2000 TL
12100f'in fiyatının diğerlerine göre ucuz olmasıyla beraber 5600 modeline göre bir eksisi var mıdır yoksa onun yerine 12100f takıp aynı performansı alır mıyım?
 

Geri
Yukarı