2000TL sistem önerisi

• Konuyu başlatan Rxnk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 1.351
Kendi hazırladığın sistemi 2x8 RAM yapsan tam olur ama benimkinden alıp, bir yıl sonra da GT 1030 takarsın. Sana kalmış. Seçim senin🙂.

Hocam benim Athlon serisine karşı ön yargım var biraz daha önce hiç denemedim veya araştırmadım ama bildiğim kadarıyla çekirdek sayısı düşük ve ileride ekran kartımı 1650 Super veya daha iyi bir ekran kartına yükseltirsem darboğaz yapar diye düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir bu konu hakkında?

Hocam benim Athlon serisine karşı ön yargım var biraz daha önce hiç denemedim veya araştırmadım ama bildiğim kadarıyla çekirdek sayısı düşük ve ileride ekran kartımı 1650 Super veya daha iyi bir ekran kartına yükseltirsem darboğaz yapar diye düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir bu konu hakkında?
Tabiki darboğaz yapacak. Ama bundan başka şansın yok. Ya da Pentium Gold alıp bir süreliğine içindeki Onboard'ı kullanıp ileride 1050 TI takmak gibi de bir şansın var.

R3 3200G - 700 ₺
B450M S2H - 541,99 ₺
XPG Gammix 3000MHz 8GB - 295,70 ₺
Kasa - 316,91 ₺
PSU - 347,99 ₺
Toplam: 2.233,05 ₺.
Hocam bütçeyi 33 ₺ aştım, sistem kesinlikle ileriye dönük mükemmel bir sistem oldu. Kalitesiz bir tane bile parça yok. SSD'niz bulunduğu için eklemedim. Bunu alırsanız pişman olmazsınız.
Elinize sağlık hocam sistem benim de hoşuma gitti bu yönde ilerleyebilirim.

Elinize sağlık hocam sistem benim de hoşuma gitti bu yönde ilerleyebilirim.
İleride aynısından bir 8GB RAM daha eklerseniz çok çok daha iyi performans alırsınız APU'dan.
Bu arada R3 3200G'ye RX570'den fazlasını takmayın darboğaz yapar.

Son düzenleme:
İleride aynısından bir 8GB RAM daha eklerseniz çok çok daha iyi performans alırsınız APU'dan.
Bu arada R3 3200G'ye RX570'den fazlasını takmayın darboğaz yapar.
Hocam peki sizin önerebileceğiniz işlemciyi yükseltip diğer parçalardan kısabileceğim bir sistem var mı? Benim için şu anda önemli olanlar sırasıyla işlemci, ekran kartı, ram, anakart, kasa. Ekran kartını sistemi topladıktan sonra 1-2 yıl içinde ram ve anakartı birkaç ay içerisinde yükseltebilirim. Haliyle işlemcim ileride alacağım ekran kartını besleyebilecek ileriye dönük bir işlemci olmalı.

Hocam peki sizin önerebileceğiniz işlemciyi yükseltip diğer parçalardan kısabileceğim bir sistem var mı? Benim için şu anda önemli olanlar sırasıyla işlemci, ekran kartı, ram, anakart, kasa. Ekran kartını sistemi topladıktan sonra 1-2 yıl içinde ram ve anakartı birkaç ay içerisinde yükseltebilirim. Haliyle işlemcim ileride alacağım ekran kartını besleyebilecek ileriye dönük bir işlemci olmalı.
Bu fiyata kasadan kısıp işlemciye verirseniz kasa alamazsınız, olabilecek en ucuz ve en kaliteli kasalardan. Ram de, PSU da aynı şekilde. Sakın fiyattan kısacağım diye daha ucuz bir PSU almayın. Topladığım sistemde her şey ucuz ama kaliteli ürünler, herhangi bir şeyden kısıp işlemciye verirseniz ona ayırdığınız kalan parayla hiçbir şey alamazsınız. Ayrıca anakart olabilecek en iyi anakart, kesinlikle değiştirmenizi tavsiye etmem. Bugün 8000 ₺'lik sistemlerde bile o anakart kullanılıyor.

Bu fiyata kasadan kısıp işlemciye verirseniz kasa alamazsınız, olabilecek en ucuz ve en kaliteli kasalardan. Ram de, PSU da aynı şekilde. Sakın fiyattan kısacağım diye daha ucuz bir PSU almayın. Topladığım sistemde her şey ucuz ama kaliteli ürünler, herhangi bir şeyden kısıp işlemciye verirseniz ona ayırdığınız kalan parayla hiçbir şey alamazsınız. Ayrıca anakart olabilecek en iyi anakart, kesinlikle değiştirmenizi tavsiye etmem. Bugün 8000 ₺'lik sistemlerde bile o anakart kullanılıyor.
Peki 700-1000tl bandında önerebileceğiniz daha iyi bir APU var mı? Sıfır 2. el farketmeksizin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı