2005'li birisinin askerliği ne zaman olacak?

tigerwind

Kilopat
Daha fazla  
2005 Aralık doğumluyum. 2024 YKS'ye ilk kez girdim sınava girdiğimde 18 yaşındaydım. Bu sene mezuna kaldım seneye tekrar deneyeceğim.

1. olarak e-Devlet'te yoklama ile ilgili bir şey var.
Görsellere ekledim. Benim askerliğim geliyor mu bu sene sınava girebilir miyim?

2.olarak 2005'liyim ve 2024 mezunuyum. Bu sene MSÜ denedim olmadı seneye 1 kere daha subaylık deneyebilir miyim?
Bilen biri söylerse sevinirim bir de bu e-Devlet'teki işlemi detaylı anlatabilir mi bir abimiz ne olduğunu tam anlamadım ben 3 ay sonra 19 olacağım eğer YKS 2025'te bir yere yerleşemezsem ise mi askerliğim gelecek? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240922-181101_e-Devlet.jpg
    Screenshot_20240922-181101_e-Devlet.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleyen: Moderatör:
2005 Aralık doğumluyum. 2024 YKS'ye ilk kez girdim sınava girdiğimde 18 yaşındaydım. Bu sene mezuna kaldım seneye tekrar deneyeceğim.

1. olarak e-Devlet'te yoklama ile ilgili bir şey var.
Görsellere ekledim. Benim askerliğim geliyor mu bu sene sınava girebilir miyim?

2.olarak 2005'liyim ve 2024 mezunuyum. Bu sene MSÜ denedim olmadı seneye 1 kere daha subaylık deneyebilir miyim?
Bilen biri söylerse sevinirim bir de bu e-Devlet'teki işlemi detaylı anlatabilir mi bir abimiz ne olduğunu tam anlamadım ben 3 ay sonra 19 olacağım eğer YKS 2025'te bir yere yerleşemezsem ise mi askerliğim gelecek? Teşekkürler.
Dostum askerliğin geliyor onu uzatman gerek nasıl olduğunu bende çok bilmiyorum ve ikinci soruna gelirsek yanlış değilsem msü de harp okulları için hakkın var hala.

Yoklama süren bitmeden askerliğini tecil ettir. E devletten tecil başvurusu yapılıyordu sanırım.
Iyide henüz 20 yaşında değilim bunu tecil etmez isem ben seneye askere mi gideceğim 2026 olmaz mı?
Diyelim tecil ettirmedim seneye Üniversiteye yerleştim o zaman tecil ettiremez miyim?

Yoklama süren bitmeden askerliğini tecil ettir. E devletten tecil başvurusu yapılıyordu sanırım.
E devlette bulamadım bir türlü nerden yapıldığıni biliyor musunuz

Son düzenleme:
Iyide henüz 20 yaşında değilim bunu tecil etmez isem ben seneye askere mi gideceğim 2026 olmaz mı?
Diyelim tecil ettirmedim seneye üniversiteye yerleştim o zaman tecil ettiremez miyim?

e-Devlet'te bulamadım bir türlü nereden yapıldığıni biliyor musunuz?

3 ay yazan yerin altında olması lazım eğer yoksa lise diplomani alıp en yakin askerlik şubesine git oradan ertelettir lise mezunları 3 yıl erteleyebiliyor diye biliyorum.

3 ay yazan yerin altında olması lazım eğer yoksa lise diplomani alıp en yakin askerlik şubesine git oradan ertelettir lise mezunları 3 yıl erteleyebiliyor diye biliyorum.
Bende oyle okudum hocam ama ertleme çıkmıyor bende.Benim nüfus Karsa kayıtlı Ankarada yaşıyorum Karstaki Askerlik şubeye falan gitmem gerekmiyor değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı