2006 BMW X5 E53 3.0D ani hızlanmada egzozdan kara duman geliyor

Daha fazla  
Selam arkadaşlar. 2006 model bir 3.0D X5 sahibiyim. Aracım bundan 3 ay önce enjektör işemesi dediğimiz enjektör kafasının patlaması sonucu piston eritti ve komple motor rektifiyesi yaptırdım. Önceden de böyle bir durum var mıydı emin olmamakla beraber şu an tabiri caizse gaza tam manasıyla oturduğumda yani arabayı sıkıştırdığımda aracın egzozdan gözle görülecek derecede siyah duman attığını gördüm. Dün yağ bakımı için sanayide iken sorunu dile getirdim ve aracın bir anda sıkıştırıldığından mütevellit hava yakıt karışımının bir kısmının yanmadan dışarı atılmasından kaynaklı bir olay olduğunu, herhangi bir problem yaratmayacağı söylendi.

Durumu daha açık anlatmak gerekirse, araç ile 2 bin devirde seyahat ederken bir anda 4.750-5000 devir çevirmeye başladığımda bu siyah duman atma sorununu yaşıyorum. Ve motor rektifiyesinden önce ve sonra da yaşadığım bir diğer durum ise aracın enjektör sesinin kabin içinde çok rahatsız edici derecede duyulması. Yani enjektörlerin çıkarmış olduğu o traktör vari ses, motorun kendi sesini bastıracak düzeyde duyuluyor kabin içinde. Bana akıl verebilecek var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı