2007 mac miniye mavericks yada yosemite nasıl kurulur?

aykut35-35

Kilopat
Katılım
4 Ocak 2014
Mesajlar
32
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Daha önce packardbell pew91 model laptopuma hackintos mavericks kurmuştum. Ancak 1 hafta önce tv ye bağlamak için mac mini aldım. 1.83ghz intel core 2 duo işlemci ve 2gb ram vardı ben 4gb ram yaptım ve sorunsuz olarak 10.6.8 den 10.7.5 liona yükselttim. Ancak işletim sistemini daha fazla yükseltemiyorum! İnternetten yaptığım araştırmalarda yosemite bile kurduklarını gördüm ve sorunsuz çalışıyor. Bunun için youtube da videolarda izledim. Sorunuma gelirsek o videolarda apple storedan indirilmiş orijinal "app" uzantılı mavericks yada yosemite sürümleri kullanıyorlar. Benim elimde ise dmg uzantılı kalıplar var. Ve ne yaptıysam kurulum usb ayarlayamadım. Var mı bu konuda bilgisi olan ve bana yardımcı olabilecek birisi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Normal bir şekilde yükseltemeyeceğimi zaten biliyorum. Ama başka şekilde yükseltilebiliyormuş. Bana mavericks.app dosyası lazım açıkcası. Yani apple storedan indirilmiş orijinal dosya.
 
Normal bir şekilde yükseltemeyeceğimi zaten biliyorum. Ama başka şekilde yükseltilebiliyormuş. Bana mavericks.app dosyası lazım açıkcası. Yani apple storedan indirilmiş orijinal dosya.

hiç tavsiye etmem bende var ve yosemite kurdum ancak kext arayıp bulmak ayrı dert hız desen bilgisayar yerlerde sürünüyor. mavericks deneyeceğim. umarım o olur hız ve driverler.
 
Konu sahibi arkadaş Mac Mini'ye Yosemite veya Mavericks kurmak istiyorum diyor. Biri kext ile uğraşma diyor. Diğeri desteklemiyor diyor.

Elinde ki DMG dosyasını Mount et. Ardından Disk İzlencesi'ni aç. USB belleğini takıp Mac OS X Genişletilmiş (Günlüklü) olarak formatla. Ardından USB belleği formatladığın sağda ki sekmenin üst menüsünde Geri Yükle(Restore) kısmına gel. Kaynak olarak DMG dosyasını mount ettiğinde ki çıkan kalıbı Kaynak olarak seç. USB'yi Hedef olarak seçip işlemi başlat. Bu işlem bittikten sonra Mac Mini'yi yeniden başlatıp ALT tuşuna basılı tutarak Boot Menu kısmına gel oradan USB'yi seç ve devam et.

Takıldığın bir yer olursa belirtmen yeterli.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı