Konu anlatımlarını kavrayıp testleri yapamamak

bora0606

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Ben herkesin de yaptığı gibi önce dersin konu anlatımını izliyorum sonra testini çözüyorum. Fakat bunu biyolojide yaptığım zaman konudan bambaşka sorular görüyorum. Konu anlatımı iyi güzel anlıyorum fakat iş test çözmeye gelince bambaşka şeyler görüyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Arkadaşlar selam. Ben herkesin de yaptığı gibi önce dersin konu anlatımını izliyorum sonra testini çözüyorum. Fakat bunu biyolojide yaptığım zaman konudan bambaşka sorular görüyorum. Konu anlatımı iyi güzel anlıyorum fakat iş test çözmeye gelince bambaşka şeyler görüyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim?
Bu sorun herkeste var. Bazı sorular müfredat dışına çıkabiliyor fakat çoğunluğu müfredata uygun, bilgiyi farklı şekilde soruyor. Yapamadıklarını kesip bir yere yapıştırabilirsin daha sonra tekrar edersin. (Kitaba geri bakarım deme, bakmıyorsun.)

Soru çözümlü kitabınızda ki sorunun önce çözümü izleyip sonrasında kendiniz çözmeye çalışın tamamen kendiniz o soruyu çözebilinceye kadar çözüm videosundan izleyip baştan çözün. Bu çözdüğümüz sorudan sonra buna benzer bir soru illaki olacaktır bu sefer o soruyu çözebildiğiniz kadar çözüp tıkandığınız yerde soru çözümünü izleyin. Ben bu yöntemi kullanıyorum.

Daha çok soru çöz. Yapamadıklarını da ya sor ya araştır öğren. Çözmesi kolay kısım. En zoru yapamadıklarını öğrenmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı