2008 Mac Pro alınır mı?

Hocam Mojave desteği var.
Mojave çalıştırabiliyorsa kullanılabilir.

Ancak o makine, Keban Barajı'nın ürettiği elektriğin büyük bir kısmını harcayabilecek türden TDP'ye sahip. Hatta ısınma sorunları olduğunu biliyorum 2 CPU'lu modellerin. Bunları göz önünde bulundurarak karar verin.
 
Klasik saçma cevaplar yine verilmiş...

Alınır, gayet güzel bir şekilde macOS'un güncel sürümlerini de çalıştırırsın. Ha, tabii buradaki arkadaş Mac Pro'nun workstation olarak kullanıldığını bilmediği için fazla RAM olması ona ilginç gelmiş. Yapacak bir şey yok, öğrenir zamanla.

2008 modelinde SSE 4 destekli Xeon varsa, OCLP yaması yaparak güzel bir şekilde Ventura/Sonoma denenebilir. Yoksa, yanlış bilmiyorsam bu modellere işlemci upgrade'i yapılabiliyordu sanırım. Daha iyi bir işlemci takıp denersiniz. Halen alınabilecek, güzel bir workstation'dır. GTX serisindeki bazı kartların macOS için web sürücüsü de mevcut. Güzel bir GTX takarsınız. 16xx serisinden değil, 10xx serisinden. NVIDIA ile Apple arasında olay var...

Peki, en fazla High Sierra destekleyen bir kartı nasıl güncel sürümlerde çalıştırabiliriz? OCLP kullanarak. Technopat'ın OCLP hakkında bir videosu da vardı inceleyebilirsiniz. Sonuç olarak alınır.
 

Geri
Yukarı