200MB gereksiz dosya bilgisayarı yavaşlatır mı?

Katılım
5 Haziran 2015
Mesajlar
1.614
Makaleler
5
Çözümler
2
Disk Temizleme programı C sürücüsünde 160MB'lık dosya olduğunu gösteriyor. %Temp% dosyasının boyutu ise 30MB, diskteki boyutuysa 114MB. Bu boyutların bilgisayara etkisi ne olur?
 
Bunlar çok küçük boyutlar ve bir çoğu klasörleri ya da tarayıcı sekmelerini daha hızlı açabilmeniz için depolanan dosyalar. Silmeniz daha kötü olabiir.
 
Disk temizleme programı C sürücüsünde 160 MB'lık dosya olduğunu gösteriyor. %Temp% dosyasının boyutu ise 30 MB, diskteki boyutuysa 114MB. Bu boyutların bilgisayara etkisi ne olur?

Eski PC'mde 200 kastırıyordu 600 ise donduruyordu temp dekiler ama şu an kulandığımda 600 sanki 50 MB gibi geliyor yani sistemden sisteme değişir bence.
 
@NamertClk Ben de aynı şekilde düşündüm. Ancak siteler açılırken fanlar anlık olarak daha güçlü çalışıyor ve yine sitelerde anlık olarak daha geç açılıyor. Bilgisayarın tozunu aldım bu arada.

@TatarBekir Temp klasörünün önemi nedir tam olarak?
Bu durum sürekli girdiğin ya da farklı farklı girdiğin sitelere göre değişir.
 
Bilgisayarımda Kaspersky kurulu aslında. Yine de indirmem gerekir mi?
Kaspersky virüs programı ağır bir program sisteminizin özelliklerini bilmiyorum ama sisteminizi yoruyor olabilir. Bilgisayar boştayken görev yöneticisinden işlemci ve RAM kullanımını kontrol edin ve çalışan uygulamalara göz atın. Gereksiz uygulamalar yavaşlamalara sebep olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı