2010 Model Passat Nasıl?

1.4 TSI LPG ile uyumlu fakat kitleri akıl almayacak şekilde pahalı. Benzinli alıp taktırsanız LPG'yi amorti etmesi 2 seneyi bulacaktır. LPG takılmış bulsanız kiti nedir, hangi usta taktı, montaj kalitesi nasıl gibi soruları cevaplamanız gerekiyor. 1.6 TDI ise dizel. 2010 model dizel arabaya 80 milyar bağlamak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Kriterlerinizi belirtirseniz 80 milyara güzel D sınıfı alabilirsiniz. Passat balondan başka bir şey değil.
Skoda SUPERB öneririm. Ve şunu eklemek isterim ki LPG li araç sadece KM ile kendini amorti etmez aracınız masraf çıkarttığı zaman da dizel ve benzinli arasındaki farkı anlarsınız.
Arkadaşlar güzel diyorsunuzda başka ne alabilirim? Toyota corollanın 1.6 benzinli modellerine baktım 2013-14 civarında istediğim kilometrede 75 bin liraya, honda civiclere baktım, ford focuslara baktım lakin bana en tatminkar passat geldi. Sizin önerilerinize açığım fikirlenizi bekliyorum.
80 bine yeni Jetta bulabilirsin.
Dostum bütçem 75 bin TL, maalesef üstüne daha fazla koyamam zaten bir kısmını krediyle karşılayacağım. Jetta konusuna gelecek olursak bir forumda bir yazı okumuştum 2014 jetta mı 2010 passat mı? diye, jetta ile passatın sadece vw logo benzerliği taşıdığını bunun dışında aralarında birçok fark olduğunu epey bir kişi yazmıştı lakin bu konuda sizde bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Citroen C5 alınabiilir, İnsignia alınabilir, Mondeo alınır... Alınır da alınır. Sizin kriterlerinizi saymanız gerekiyor. Mesela az yaksın, sedan olsun, model yılı yüksek olsun segmenti de C'den aşağı olmasın gibi.
Merhaba dostum, benim kriterlerim şunlar; malum ülkemizde motor hacmine göre vergi alındığı için 1.4 veya 1.6 hacimli bir motora sahip, atmosferik veya turbo fark etmez, tercihen benzinli olması-LPG ile kullanacağım-, manuel vites,130 bin km altında, hasar kaydı en fazla 3-4 bin TL olan, sedan, pek fazla kronik sorunu olmayan, 2010 model ve üstü C ve D segmenti olabilir, güvenlikli, sağlam bir araç istiyorum. Araçlarımı genellikle şehir içinde kısmen uzun yolda kullanırım, aracımı yormadan hor kullanmadan, devirli kullanırım. Yaşadığım şehir sakin bir yer trafik ortanın altında. Düzenli servis bakımları ile beni üzmeden uzun yıllar kullanabilecek 75 bin TL civarında bir araç arıyorum. Alacağım aracı al sat yapmayacağım, uzun seneler kullanacağım. PSA grubu araçlardan hoşlanmıyorum ve bana güvenlik açısından zayıf geliyorlar keza Renault ve Fiat grubu araçlarda öyle. Opel, Ford, Volkswagen, Honda, Toyota gibi önerilerinize açığım.
Neden 2010-2013 model Passatlara bu kadar paya bayılmayı seviyor insanlar anlamıyorum. Bu paranı çöpe atmak gibi bir şey.
Dostum, ben bir kıyaslama yaptığımda bana en mantıklı passat gelmişti. Gerek güvenlik, gerek dayanıklılık, konfor olarak mantıklı gelmişti. Daha iyi bir tavsiyen varsa her zaman açığım. Dediğin gibi 2010-2013 model bir arabaya o kadar emeklerle kazanılmış bir parayı vermek benide üzüyor lakin Türkiye'nin durumu bu, saçma bir motor hacmine ve yaşına göre vergilendirme sistemi olsun, günden güne zamlanan akaryakıt ücretleri olsun, ikinci elin kullandıkça fiyatının düşmesi yerine artması ve de dövizde ki dalgalanmalar üçüncü dünya ülkesi yapıyor bizi. Lüks araç sınıfına uygulanan vergi sistemi %160 ötv+ ötv li mevcut fiyatın %18 kdv si, bende isterim 100 bin TL ye sıfır bir Audi ye, BMW ye, Volvo ya binmek ama bunlar bizim ülkemize mevcut durumda hayaldan başka bir şey değil.

Son düzenleme:
Neden 2010-2013 model Passatlara bu kadar paya bayılmayı seviyor insanlar anlamıyorum. Bu paranı çöpe atmak gibi bir şey.
Bunu ne dayanarak yazdınız acaba? Merakımdan soruyorum Passata verdiğinde çöp olacak parayı hangi arabaya verirsek çöp olmaz paramız size göre?

Arkadaşlar güzel diyorsunuzda başka ne alabilirim? Toyota corollanın 1.6 benzinli modellerine baktım 2013-14 civarında istediğim kilometrede 75 bin liraya, honda civiclere baktım, ford focuslara baktım lakin bana en tatminkar passat geldi. Sizin önerilerinize açığım fikirlenizi bekliyorum.

Benim sevdiğim ve yakından takip etmeye çalıştığım araçları size söyleyeyim 75Bin TL ile yönelebileceğiniz konfor araçları Skoda Superb - Citroen C5 - Ford Mondeo - Volkswagen Passat
Yukarıdaki bağlantılara tıklarsanız Size istediğiniz dahilinde 2010 üzeri Max. 130 binde 75Bin TL ye kadar olan modelleri sıraladım

Toyota düşünür müsünüz? Bilmiyorum. Sadece şunu söyleyeyim İstanbul merkezden Berline gittik araba yolda tık dahi etmedi. 2 senedir 2017 model kullanıyoruz öncesinde 2010 model kullanıyoduk aynı şekilde 800 1600 KM yol gittik hiçbir sorun çıkmadı siz düşünün. Ayrıca dünyada en çok satan araba Toyota Corolla.

2016 Jetta 1.2 Tsi benzinli kullanıyorum. 75bine 2015 ya da makyajlı 2014 bulabilirsin. Passat ayarında demek doğru olmaz 75 bine alacağın çoğu arabadan hem yakıt hem performans hemde vergi olarak daha iyidir. Şehir dışı tüketim 3 litreye kadar düşüyor şehir içi kullanımla alakalı sakin kullanırsan 6 7 litre sıkıştırırsan 10 12 litreye kadar çıkıyor. Hiç LPG ihtiyacı hissetmedim zaten yakıtı çok iyi turbo olduğu içinde 1.6 1.8 atmosferiklerle 160 180e kadar çok rahat fark atıyor 180den sonra atmosferik hacim avantajıyla açarak gidiyor tabi. 1.2 olduğuna aldanma turbodan dolayı kullanan 1.8 mi diyor performans çekiş konusunda hiç sıkıntı yaşamazsın. İstersen 600 800 liraya yazılım attırarak 135 beygir 250nm torkada ulaşabilirsin hiçbir zararı yok.

Bunu ne dayanarak yazdınız acaba? Merakımdan soruyorum Passata verdiğinde çöp olacak parayı hangi arabaya verirsek çöp olmaz paramız size göre?

Benim sevdiğim ve yakından takip etmeye çalıştığım araçları size söyleyeyim 75Bin TL ile yönelebileceğiniz konfor araçları Skoda Superb - Citroen C5 - Ford Mondeo - Volkswagen Passat
Yukarıdaki bağlantılara tıklarsanız Size istediğiniz dahilinde 2010 üzeri Max. 130 binde 75Bin TL ye kadar olan modelleri sıraladım
Değerli arkadaşım, vakit ayırıp güzel bir liste yaptığın için teşekkürler, eline sağlık. Yukarıda ki yazımda belirttiğim gibi dostum PSA grubu(Peugeot, Citroen) araçlarla ilgilenmiyorum fakat diğer seçenekleri inceledim. Superb güzel bir seçenek olarak gözüküyor şimdilik lakin gösterdiğin passatların birçoğu maalesef büyük hasar kayıtlı, b7 kasa oldukları içinde fiyatları o düzeyde sanırım. Ben passat olarakta daha çok b6 kasalarına bakıyorum, aynı fiyata hasar kaydı az olanları bulunabiliyor.
Toyota düşünür müsünüz? Bilmiyorum. Sadece şunu söyleyeyim İstanbul merkezden Berline gittik araba yolda tık dahi etmedi. 2 senedir 2017 model kullanıyoruz öncesinde 2010 model kullanıyoduk aynı şekilde 800 1600 KM yol gittik hiçbir sorun çıkmadı siz düşünün. Ayrıca dünyada en çok satan araba Toyota Corolla.
Merhaba, corolla da listemde fakat öncelik olarak şu an alt sıralarda, aklıma şu an passat ve superb daha mantıklı geliyor. Bunlardan sonra jetta ve corolla geliyor.
2016 Jetta 1.2 Tsi benzinli kullanıyorum. 75bine 2015 ya da makyajlı 2014 bulabilirsin. Passat ayarında demek doğru olmaz 75 bine alacağın çoğu arabadan hem yakıt hem performans hemde vergi olarak daha iyidir. Şehir dışı tüketim 3 litreye kadar düşüyor şehir içi kullanımla alakalı sakin kullanırsan 6 7 litre sıkıştırırsan 10 12 litreye kadar çıkıyor. Hiç LPG ihtiyacı hissetmedim zaten yakıtı çok iyi turbo olduğu içinde 1.6 1.8 atmosferiklerle 160 180e kadar çok rahat fark atıyor 180den sonra atmosferik hacim avantajıyla açarak gidiyor tabi. 1.2 olduğuna aldanma turbodan dolayı kullanan 1.8 mi diyor performans çekiş konusunda hiç sıkıntı yaşamazsın. İstersen 600 800 liraya yazılım attırarak 135 beygir 250nm torkada ulaşabilirsin hiçbir zararı yok.
Değerli arkadaşım, fikrini paylaştığın için teşekkürler lakin 1.2 motor hakkında endişelerim var. Daha önceki arabam 1.3 motor h kasa opel astra idi. Bana hantal geliyordu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı