2011 model Audi A4'e yazılım atılır mı?

Kel Fero

Hectopat
Daha fazla  
2011 model Audi A4'e yazılım atılır mı? 2.0 TFSI 211 HP stage 1 ile 260 beygir oluyor, araç 91000 km'de, sizce bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konularda çoğunlukla kullanandan çok kullanmayanlar bilgi sahibi. Ben dsg şanzımanıma yazılım attırdım 4 yılı geçti 50 bin km yaptım.
Yaşadık, gördük, öğrendik ve yazıyoruz. DSG şanzımana yazılım attılar, mekatroniği bozuldu. Bende diyordum ki, araçta yazılım yok, optimizasyon gibi olsun. Hani oyunlarda iyileştirme modları olur ya, aynı mantıktır diye düşünerek gittim. Gitmez olaydım. Caravelle DPF iptali yazılım attılar, reklam olmasın en pahalı, en kaliteli yerde yaptırdık. Araca tekrar orijinal haline dönülmesi için 60.000₺ harcandı. Arıza lambasını hala söndüremedi Türkiye'de en büyük VW servislerinden bir tanesi. En son nerde yazılım attırdıysanız oraya gidin dediler. Bu araç 80.000'de. Yazılımı atan kişi de arabanın stock mapini yedeklememiş.

50.000km nedir? Ben 1 yılda yapıyorum o kilometreyi. Önceden hazırlanmış paket yazılımlar değil, her firmanın kendine has bir mapi var. Ve bu mapler, dene/yanıl mantığıyla geliştiriliyor. Kimsenin arabasında sorun çıkarmayan yazılım gelir seni bulur. Ve, 1 defa o mapi kullandıktan sonra, aracınızın orijinal mapini bulamazsanız ecu kitiniz çöp. Veya bir marka mapi attıktan sonra başka bir markanın yazılımıyla kurtaramazsınız. Önceki yorumunuza da ithafen, turbosuz araca zaten yazılım olmaz. S2000 gibi full atmosferik olup yazılım atılabilen veya atılabildiğini söyleyenler elle yapılan VVT ayarından habersiz.

Her neyse, 3 günde 1 defa dipgaz yapıp, "yazılım zararsızdır" demek yerine arabayı gerçek anlamda yorun bakın yazılımın etkisini. Yüksüz deve yarı hızlı çıkarmış. Yazılımsız araçlar, yoğun gazlamada fan bile açmazken;yazılımlı bmw'lerin kırmızı motor lambası yaktığını da gördük..

DSG yazılımında vites geçiş devirleri ve vites geçiş süresi ile oynanır (kısaltılır). Oyunlara atılan iyileştirme gibi düşünmeyin. Uzun vadede normalden fazla ısınmasına ve daha erken balata bitirmesine sebep olabilir. Sizin bahsettiğiniz iyileştirilmiş yazılım diye geçiyor. Örneğin 1'den 2'ye hemen atmasını engelliyor 7. vites'e daha yüksek devirde geçmesini sağlıyor. Trafikte kısmen faydalı olabilir 1'den 2'ye atma olayı.

Ben evden çalıştığım için 4 yılda 50 bin km ancak yapabildim. Ancak bu 50 bin km boyunca yazılımlı şanzıman ile sorunsuz sürüş yaptığımı değiştirmiyor sonuçta.

Dediğin gibi her firma kendi önceden hazırlanmış dosyasını yüklüyor. Senin aracının değerlerine göre sana özel yazmıyor. Ben önceki aracımda bana özel, aracımı yolda sürerken yazdırdım.

Turbosuz araca yazılım atılır neden atılmasın? Turbolu araçda da beyin var turbosuz araçda da. Tabi çok eski modellerden bahsetmiyorum. Yazılım ile bazı değerler ile turbosuz araçdada oynanabilir. Sallıyorum sen atmosferik bir aracı yazılımcıya getirsen ben buna yazılım atmam demez. Gözünün önünde orj. yazılımını yedekleyip yenisini yükler. Ancak attığı yazılımda 2-3 max 7 beygir ancak verir. Atılan yazılımda sadece turbo basıncı değiştirilmiyor sonuçta.

Siz dsg'ye yazılım atıp sorun yaşadınız. Bende dsg'ye yazılım attırıp 50bin km en ufak bir arıza ile karşılaşmadım. Kim bilir sizin şanzımanın sorunu neydi. Eski dosyayı yedek bile almadan işlem yapılmış firma kaynaklı sorun bile olabilir. Aynı model bir aracın dosyası yedeklenip size yüklenerek çözüm aranabilirdi belki. Mekatronik dsg şanzımanlarda yazılım atılmadan da bozulan bir parçaydı zaten. Bence sizin atılan yazılımda sıkıntı vardı. Adam senin isteklerine göre özelleştirmediyse hazır bi paketi denedi ve sorun yaşadı. Kim bilir ne yükledi dosyalarımı karıştırdı belli değil.

Çok detaya inilirse fabrikanın uygun gördüğü gücün üzerine çıkıldığı için her parça bu güce dayanıklı olmayabilir ve daha erken ömürleri tükenebilir tabiyki. Ben yazılım attım ertesi gün motoru aldım kucağıma döndüm diye de bir şey yok tabiyki. Örneğin senin balatan 100 binde bitecekse 80 binde bitebilir. Pistonların 300 bin dayanacaksa 280 bine düşebilir. (rakamlar sallamasyon) Turbon 100bin sorunsuz çalışacaksa 80 bine düşebilir.

Ben 3 günde bir çıktığım için 3 günde bir dip gaz yapıyorsam yazılım sorunsuzdur diyebilirim. Yazılım attırınca hergün gazlama zorunluluğu mu var? Üstelik önceki araçlarımın hepsini yazılımlı kullandım. Ecufast ile başlamıştım bu işlere.

12 yıldır yazılımlı araç kullanıyorum.

Önceki mesajımda hergün araç dip gaz kullanılmadığı sürece sorun yaşamazsın demiştim. Sorun yaşamazsınız rahat olun keyfinize bakın.

DSG yazılımında vites geçiş devirleri ve vites geçiş süresi ile oynanır (kısaltılır). Oyunlara atılan iyileştirme gibi düşünmeyin.
Sonuç olarak, bu bir iyileştirme değil mi?
Evet, yukarıdaki cümleme yanıt vermişsiniz. Fakat kalınlaştırdığım cümleye iyi dikkat edin. Bu ilk attığınız mesajla çelişiyor. Hani hiçbir sorun yaratmazdı?
Hazırdan kastım, şablon olarak. Mesela EGT değeri çoğu araca özel yazılır. Çünkü her aracın kendine has sürdürülebilirlik değerleri var. Kopyala-yapıştır yaparak yazılım atamıyorlar. Atarlarsa araç çöp olur orası ayrı.

Turbosuz araca yazılım atılır neden atılmasın? Turbolu araçda da beyin var turbosuz araçda da.
BMW E36 3xx, E39 5xx ve türevi(son atmosferik kasalar), Mercedes E500 W211, S500 W220 ve türevi (son atmosferik kasalar), Mazda 323, 626, BMW E90 316i, A4 1.6.. Bunların beyni de var, en kalitelileri sınıflarında. Neden yazılım atamıyorlar? Hatta modeller kafanı karıştırdıysa direkt şöyle sorayım. W210 kedigöz E200 CGI'ye yazılım atılabiliyorken, düz E200'e neden atılmıyor? Aralarındaki fark turbo olması. Egea 1.3/1.6 multijete yazılım atabiliyorken, 1.4'e neden atamıyorsunuz. Atmosferik bir araca yazılım atamazsınız. Çok uğraşırsanız subap uçlarını açarsınız o da yazılıma girmiyor.

Mekatronik dsg şanzımanlarda yazılım atılmadan da bozulan bir parçaydı zaten.
DPF iptali ile mekatronik arızasının alakası yok. Mekatroniği attırdığım yerde yedekte vardı. Bende 15.000 kilometre boyunca sorunsuz kullandım. Ve çok büyük kumar oynadım, sorunun mekatronik beyninde olduğu %100 olarak belli değildi. Eğer mekatronik beyniyle kapatamasaydım, 150.000₺ yeni masraf açılacaktı. 2009 1.4 tsi passat. Hani şu 7. vitesi ayağınız gazda olduğu sürece kullanmayan, sadece uzun yolda veya 80 üstü hızlarda süzülürken görüyorsunuz.
Çok detaya inilirse fabrikanın uygun gördüğü gücün üzerine çıkıldığı için her parça bu güce dayanıklı olmayabilir ve daha erken ömürleri tükenebilir tabiyki.
O zaman kimseye yazılım işini önermeyelim değil mi?
Örneğin senin balatan 100 binde bitecekse 80 binde bitebilir. Pistonların 300 bin dayanacaksa 280 bine düşebilir. (rakamlar sallamasyon) Turbon 100bin sorunsuz çalışacaksa 80 bine düşebilir.
İşte kendiniz ben sormadan cevaplıyorsunuz. Ortada fazladan bir güç var, mantıken veya fizik kurallarına göre yorulma yaratacağı için gördüğü ilk yerden patlatır. Eğer araç G30 olsaydı hiçbir sorun yaratmaz derdik. Çünkü motorun altyapısı zaten 2.0 altyapısı. Adamlar fabrika çıkışına dönderiyor, 50 beygir veriyor sana. Böyle bir şey her arabada olsa atın deriz tabii ki. Ayrıca fiorino, nemo gibi araçların ortak üretim olduğunu, 75lik motor ile 90lık motorun tek farkının yine yazılım olduğunu söylemekte de fayda var. Altyapı 90 beygire müsait, bir sorun çıkarmaz fakat emin olun 75'te kullandığınız sürece daha fazla yol gidersiniz.
Ben 3 günde bir çıktığım için 3 günde bir dip gaz yapıyorsam yazılım sorunsuzdur diyebilirim. Yazılım attırınca hergün gazlama zorunluluğu mu var?
İyi de araba yorulmuyor ki? Araba yorulsa orijinal haliyle karşılaştırıp diyeceğiz ki dayanıyor veya dayanmıyor. Sen para verip yazılım attırdın, motor tam gücü 4000 devirde veriyor var say. Sen bu 4000 deviri kullanmazsan, yazılımın ne kadar iyi/kötü etki ettiğini göremezsin ki? Ayrıca 20-30 beygirlik küçük artışlarda az kullanımda hiç görmezsin desek yeri. Ama illa ki patlar bir yerde. 20.000km sonra bozulacak turbo valfiniz, 7000'de bozulur 8000'de bozulur. İyi ben arabamın motorunu yükleyeyim, sadece pazar günleri 50km gezeyim, 2-3kmde full throttle yapayım. Sonra gidip forumlarda diyeyim ki, beyler forgedsiz 400 üstü bastım arabaya ama kol kırmadı, blok çatlatmadı, hortum patlatmadı, subap eritmedi.. Size de öneririm.. Bu mantıklı mı? Ha aracı 10 yıl kullanırım, 100.000km falan yaparım hala sorun çıkarmaz o zaman derim ki bu harbiden sağlammış.

Son düzenleme:
O kilometrede bir şey olacağını sanmam, yağ yakmıyorsa yaptırablirsin. 210 bindeki 1.8 TFSI A4 aracıma yaptırdım, (ki ikisi neredeyse tamamen aynı motordur) 8000km oldu henüz bir sıkıntı yaşamadım.

Yalnız bu 1.8 ve 2.0TFSI'larda yağ kaçaklarına, yağ yakma sorununa dikkat etmek lazım. Buji ve bobinlerini de yetkili servisinden takın mutlaka. Bunlara dikkat ettikten sonra çok sıkıntı yaşatan bir motor değil.

Sonuç olarak, bu bir iyileştirme değil mi?
Değil hocam bu bir iyileştirme değil senin şanzımanın saniyenin 3de biri sürede vites atabiliyorsa bunu dahada kısmak iyileştirme olmuyor performans odaklı bir işlem oluyor.
Evet, yukarıdaki cümleme yanıt vermişsiniz. Fakat kalınlaştırdığım cümleye iyi dikkat edin. Bu ilk attığınız mesajla çelişiyor. Hani hiçbir sorun yaratmazdı?
Mesajımda bahsettiğim gibi çok uzun vadede bunun etkisi görülür. Verdiğim km örneklerine bir bak. Bu adam bu arabayı alıp satar 5 kişi daha kullanır 6.'da patlar örneğin. Söylediğimin arkasındayım bir sorun yaşanmadan keyfini çıkartabilir.
Firmaların çoğu hazır paketi yüklüyor senin aracın ile yola çıkıp değerleri okuyup ve aracın ekstra parçalarına özel değerler ile yazan firmalar mevcut ama ya son kullanıcı çok tercih etmiyor yada haberleri yok.
Hocam kim diyor atmosferiğe yazılım atılmadığını ben 2.0 atmosferik ve 1.4 atmosferiklere yazılım attırdım. Bir farkı oldumu olmadı yani daha önce roll'de kafa kafaya gittiğim arabanın çeyrek boy kadar önüne ancak çıkabilmişimdir. Bu fiyatına değmeyecek bir işlem. Arka koltuğu söksem veya lastik basınçlarını yükseltsem zaten aynı etkiyi alırdım.

Sen 1.4 egeayı yazılım atmaya götürdün mü hiç?

Siz dediniz DSG şanzımana yazılım attılar, mekatroniği bozuldu diye. Mekatroniğin asıl bozulma sebebi bu şanzımanlar bakım gerektirmez yağı bozuluna kadar da değiştirilmez hurafesidir.
O zaman kimseye yazılım işini önermeyelim değil mi?
Bence önerelim adamlar attırsın keyfini sürsün. Yani salladığım rakamlara göre bu adam bu arabanın keyfini yaşayıp satacak kim bilir kaç bin km'lerde aşınma kendini göstermeye başlayacak. Bu işler keyif işidir. Ben yazılımsız sürmek istemiyorumdur, yüksek km'lerde yaşanacak olan sorunlarda umrumda değildir bakarım keyfime dimi.
Hocam adam taksici mi arabanın totalde daha fazla yol gitmesini hesap etsin.

İyi de araba yorulmuyor ki? Araba yorulsa orijinal haliyle karşılaştırıp diyeceğiz ki dayanıyor veya dayanmıyor.
Şimdi burada sizi biraz mantığa davet edeceğim. Diyorsunuz ki 3 günde bir gazlarsanız birşey olmaz tabiyki. (Demekki yazılımlı araçları sorunsuz kullanabilirsiniz demek istiyorsunuz aynı zamanda).

Bende diyorum ki 3 günde bir çıkıyorsam ben normal değil mi bu ?

Yani sen hergün gazlıyorsun ben 3 günde bir gazlıyorum. Sonuç olarak 10 bin km geçtiğinde sende 10 bin km boyunca gazlamış oluyorsun bende 10 bin km boyunca gazlamış oluyorum. Sen 10 bini (atıyorum) 10 günde ben 30 günde yapıyorum. Şimdi buna göre araç yorulmuyor ki mi denilir ?

Sizin düşündüğünüz şey ben her gün aracı kullanıyorum ama 3 günde bir dip gaz yapıyorum, nedense buna inanmak istemişsiniz.
Ama illa ki patlar bir yerde. 20.000km sonra bozulacak turbo valfiniz, 7000'de bozulur 8000'de bozulur.
Bende bunu size rakam istatistiği ile örnekliyorum. Araç 157 binlerde şuan 50bin km hiç bir sorun yaşamadım. Standart bakımlarını tabiyki yapıyorum. 15 bin yerine 10 binde bir yaparım bakımlarımı herzaman. Daha önce forgetli arabamda vardı onda 5 binde bir yapardım.

Konu sadece yazılım sorun yaratırmıydı dimi? 400 üstü sadece yazılım ile kim basabiliyor?

Ben son aracımı 50bin km yazılımlı sürdüm, hortum patlatmadı blok çatlatmadı kol kırmadı subap eritmedi piston çatlatmadı size de öneririm. Ancak görüyorumki bu işin standartı 10 yıl 100 bin kilometreymiş.

Siz sorun yaşadınız diye gelip forumlarda yazılım kötü yazılım günah yazılım bozar kırar demeyi kendinize hak buluyorsanız hiç sorun yaşamayanda sorunsuzdur demeyi kendine hak bulabilir bence. Her aracın geçmişi bir değil.

Yazılımlı araçlarımın çoğunun vakti gece rollinglerinde geçti. Konu sahibi bu şekilde koşturacak mı bakalım.

Gelelim sonuca tekrar, sorun yaşamazsınız attırın keyfini çıkartın, iyi sürüşler.

Son düzenleme:
@Myk61 Tamam kardeşim en iyi sen biliyorsun o zaman şunu da cevaplarsın. 2CR, RSA, Dr.ECU gibi köklü firmalar neden, dizellerde 200.000, benzinli araçlarda 250.000 üstü kilometrelere marka, model, motor, şanzıman fark etmeksizin yazılım atmıyor? Dr.Ecu 220.000'de aracıma motor yazılımı atmayı reddetti sorumluluk almadığımı belgelendirdiğimde anca şanzımanla ilgilendiler o da yine Dr.Ecu olarak yapılmadı. Bana bunu açıklar mısın acaba beyin izin mi vermiyor ondan mı atmıyorlar? Bir mesajında Transiti 60.000 kilometre kullandım demişsin bir mesajın da fiorinoyu 40.000 km kullanmışsın bir mesajında berlingodan bahsediyorsun şimdi de TSI falan diyorsun anlamıyorum kulaktan dolma şeylerle insanları mı yanlış yönlendiriyorsun? 2.0 ve 1.4 yazılım attırdığın araçlar neler? Modelde versene? Atmosferiğe yazılım atılıyormuş ya.. Bir de sormuşsun;en yakın yazılımcına git ve 1.4 egea'da chip tuning olarak pazarlanan şeyin aracın yakıt/hava karışımının arttırılıp, subap ayarının elektronik olarak değiştirilmesiyle mi alakalı olduğunu sor.. 1.4 Egea'ya chip tuning adı altında yaptıkları şeyler her arabaya yapılır. Fakat bu chip tuning değildir.
Sonuç: 5.000km sonra subap ayarınız bozulur. Subap lastikleriniz erir, aracınız yağ yakmaya başlar. Turbo yok ama yazılım attırdım diye sevinirken motoru %100 olarak üst kapağa zorlarsınız.
Edit: Unutmadan, işinde köklü firmalar yine 1.4 egea gibi turbosuz arabalara yazılım desteği sunmuyor. Bahsettiğim subap ayarıyla beygir yükseltme işi merdiven altı ecular ile oluyor.

Son düzenleme:
Kardeşim ben sana anlatamıyorum yada sen anlamak istemiyorsun. Km yüksek araçlara yazılım atılmamasının sebebi beyninin izin vermemesi değil, zaten araç yüksek km parçalar ömrünü tamamlamak üzere her an arıza çıkabilir motor kim bilir ne durumda adam bunun sorumluluğunu almak istemez. Konu sahibinin aracının 90 bin'lerde olduğunu hatırlatırım. Önceki mesajlarımda yazılımda parça ömürlerinin uzun vadede kısalacağından da bahsettim. Yüksek km'de ki araçlara yazılım atmayı red etmelerinin sebepleri budur bunu anlamayacak birşey yok.

Sen en yakın chip tuninge giderek 1.4 egea'ya yazılım atmak istediğini söyle. Adam muhtemelen çok bir etkisini göremezsin ama istersen atarız diyecektir. Peki sence hava&yakıt karışımı ile oynanması beyinden yapılıyorsa bu neden yazılım atmak ile ilgili olamıyor? Yani senin algına göre chip tuning sadece turbo basıncı ile ilgili mi olmalı? 1.4 benzinli egea kullananlara bakıyorum cayır cayır yazılım attırıyorlar. Etkisi varmı bence etkisi çoğunlukla psikolojiktir. Fiyatına değmez. 2.0 atmosferikte bile çeyrek boy anca etki ediyosa 1.4 deki etkisi hissedilmez bile. Bende 1.4 atmosferik 207'ye ecufast yazılım attırmıştım. Onu 20 bin falan sürdüm diye hatırlıyorum ilk arabamdı subap lastikleri falan erimedi.

Not: Hiç bir mesajımda transiti 60 bin km falan kullandım demedim. Varsa alıntıla bende göreyim. Transit ve fiorino aile araçlarındandı. Aile araçlarını kendi aracım olarak saymıyorum. Berlingom vardı de demedim, berlingo teyp şifresinden bahseden bir konuya yazmıştım. Bir dönem 207 aracım olmuştu teypleri berlingo ile aynıdır.

Muhalif olmak için yazmayın ben burada kendi deneyim ve tecrübelerimi anlatıyorum. Sizde kendi tecrübelerinizi aktarın. Siz yazılım ile sorun yaşadım dediğiniz ben size hayır sorun yaşamadınız diyormuyum?

Epey bilgilendirici bir konu oldu burada sayenizde. Ben size yazılımın uzun vadede parça ömürlerini kısaltabileceğinden ve öte yandan sadece son aracımda 1.4 tsi ve dsg ile 50bin km yazılımlı ondan öncesi toplam 12 yıldır farklı farklı ancak hepsi yazılımlı araçlar kullandığımdan ve yazılım ile ilgili sorun yaşamadığımdan bahsettim. Benim yazılım firmam yok sonuçta yazılım ile ilgili bir problem yaşasaydım o deneyimlerimide burada anlatırdım.

Konu sahibininde sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Aldığı aracı 200 - 300 bin km'lere kadar kullanmayı düşünüyorsa yazılım işini tekrar gözden geçirmesinde fayda var tabi.

Kısaca en iyi siz biliyor olun ancak siz sorun yaşadınız diye yazılım asla atılmaz, kullanılmaz, aracı direkt öldürür diye bir mesele yok.

Bu ne mesela araçta turbo yok ya bu işlemin adı yağ bakımı mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(Bu arada 15hp hikaye max 8 verebilir.)

zaten araç yüksek km parçalar ömrünü tamamlamak üzere her an arıza çıkabilir motor kim bilir ne durumda adam bunun sorumluluğunu almak istemez.
İyi de bu konuya ilk mesajlarınızda böyle demiyordunuz. Hani bir zararı yoktu? İsterse araba 15.000'de olsun, isterse 150.000'de olsun. Adamlar 200.000 altına izin veriyor diye onlar sorun çıkarmayacak mı? Bu işlem arabayı yoruyor ki, 200.000 üstüne adamlar atmıyorlar patlamasın diye değil mi? Peki 90.000'de araca atarsan nolur? 250.000'de patlayacak araba 200.000'de veya daha düşük kmlerde patlamaz mı?

Bende 1.4 atmosferik 207'ye ecufast yazılım attırmıştım. Onu
EcuFast sadece 1.4 HDi versiyonuna yazılım atıyor. 1.4 HDi'de turbolu. Önce arabanı tanı.

Egea konusunda gelince, nedense yazılım videolarının hepsi tek bir markaya ait. O da dediğim gibi pazarlamasını yapıyor, parasını kazanıyor. Senin gibilerde arabada gerçekten yazılım var sanıyor.
Aradaki tek fark subapların fazla açılması. Siz arka koltuklarınızı söküp, lastik ebatlarınızı kolay hızlanma/ivmelenme için küçülttüğünüzde yine yazılım var aracımda diyorsanız işte bu da aynı mantık.

Egsoz emisyonu geçmek için yakıt/hava karışımını kapatanlar, arabamda yazılım var diyebilir mi? Aynı mantık..

Peki 90.000'de araca atarsan nolur? 250.000'de patlayacak araba 200.000'de veya daha düşük kmlerde patlamaz mı?
Evet önceki yazılarımda aynı şeyden bahsettim ancak siz sırf birşey demek olsun diye yine aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz. Ben tekrara girmemek adına aynı şeyleri yazmayacağım. Zaten daha öncesinde de dsg'ye atılan yazılımın iyileştirmek (optimizasyon) amaçlı atıldığını sanıyordunuz ama sayemde yeni bilgiler edindiniz. Şimdi de turbosuz araçlara yazılım atıldığı konusunda sayemde bilgi sahibi oldunuz.
EcuFast sadece 1.4 HDi versiyonuna yazılım atıyor. 1.4 HDi'de turbolu. Önce arabanı tanı.
Sence ben arabamın dizelmi yoksa benzilimi olduğunu en azından yakıt alırken fark etmemiş olabilirmiyim? Yani iyice komik duruma düşmeye başladınız cidden. İlk arabam 2011 model 207 1.4 benzinli atmosferikti.

Örnek araç: https://www.sahibinden.com/ilan/vas...2010-millesim-1.4-124.000-km-1199679577/detay

Ecufast'de yazılım işi tahminim 12 yıl önce falan yapılmıştı. Kendisi ilk arabamdı.

Burada da ekstra komedi katmışsınız konuya, sayenizde buralar renklendi. Aracın beynine bağlanıp yapılan yazılımsal değişikliklere sen istersen lastik değiştirme işlemi istersende yağ bakımı demeye devam edebilirsin. Benim için bir sakıncası bulunmuyor.

Kendi aracımın yakıt tipine kadar siz benden daha iyi bildiğinizi iddia etmeye başladığınız anda ben sizi çözmüş bulunuyor ve konuya burada son veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…