2012 Mac mini alınır mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 266150
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 4.381
2023 yılındasın komik olan o yedek parça süresi 7 yıl 11 yıl olmuş.

Orijinal parça bulmak zorunda değilsin, hala Crucial DDR3 blunuyor zaten. Çok maliyetli olmadan bu cihazı çok daha fazla yıl kullanmana imkan tanıyan bir hale geliyor. Sıfır Mac almaya kalksan m1'ler 21.000TL'den pahalı Mac mini desen hallice. Eski Mac miniler taş gibi ufak upgrade ile çalışabiliyor hala, Big Sur ile Xcode da gayet güzel çalışır.

Orijinal parça bulmak zorunda değilsin, hala Crucial DDR3 blunuyor zaten. Çok maliyetli olmadan bu cihazı çok daha fazla yıl kullanmana imkan tanıyan bir hale geliyor. Sıfır Mac almaya kalksan m1'ler 21.000TL'den pahalı Mac mini desen hallice. Eski Mac miniler taş gibi ufak upgrade ile çalışabiliyor hala, Big Sur ile Xcode da gayet güzel çalışır.
Dolap ilanındaki ürünü eğer alabilirsem çok güzel olur hocam ama satıcı kafası güzel gibi bir fiyat yazmış. Açıkçası o kadar yüksek bütçelere çıkamıyorum çıkabilsem gönlüm M1 den yana.

Şu an okuduğunuzda garip geldiğinin farkındayım. Maalesef bütçem kısıtlı 2.el bir Mac mini 2012 buldum. İçine 16 GB DDR 3 1600MHz bellek ekleyip 256 veya 512 SSD eklenmeyi düşünüyorum. Total masrafın 4000~4300 lira seviyesinde olmasını bekliyorum. Xcode, PyCharm, VS Code, Arduino ve ofis uygulamaları surfing gibi işlerde kullanacağım. Sizce mantıklı bir davranış olur mu? @300319
Almak istiyorsan al. Günümüzde iMac G3 alan bile var hâlâ.

Hocam RAM 2014 ve sonrası modellerde lehimli anakarta upgrade sadece depolamaya yapılabiliyor. Almayı düşündüğüm birkaç ürün var linkleri ekliyorum. Dolaptaki satıcı iyi değil 11k yazmış öylesine yazdığını düşünüyorum o cihazı alırsam harika olur.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...4-8gb-ram-256gb-hd-i5-2,6ghz-1079306458/detay

Dolaptaki adam neden o kadar fiyat biçmiş anlamadım. 2014 olup 16 GB RAM'li bir model bulabilirsen daha ucuza güzel olabilir, o fiyata 2018 hatta 12.500 TL'ye M1 var.

@300319 Hocam spam olucak biraz özür dilerim ama bir bakma şansınız var mı?

Dolaptaki adam neden o kadar fiyat biçmiş anlamadım. 2014 olup 16 GB RAM'li bir model bulabilirsen daha ucuza güzel olabilir, dolaptaki adam neye dayanarak 11.000TL yazmış anlamadım o fiyata 2018 hatta 12.500 TL'ye M1 var.
O ürünü eğer 5K’ya alabilirsem çok iyi olur hocam ya bazı satıcılar piyasadan habersiz yazıyor. 3500’e 8GB olan versiyonu var insan bir bakar koymadan. Birde bunda i7 işlemci var çok işime gelir.

@300319 hocam spam olacak biraz özür dilerim ama bir bakma şansınız var mı?

O ürünü eğer 5K'ya alabilirsem çok iyi olur hocam ya bazı satıcılar piyasadan habersiz yazıyor. 3500'e 8 GB olan versiyonu var insan bir bakar koymadan. Bir de bunda i7 işlemci var çok işime gelir.

5000TL'ye işi kapatırsanız güzel olur. Adama durumu açıklarsanız belki verir o fiyatlara fakat bütçeniz varsa 12700TL'ye ikinci el M1 buldum ve uzun vadede daha karlı olur.

Mantıklı olur tabii ki. RAM miktarı vs SSD hızı yazılım için ve diğer programlar için çok önemli. İşlemcinizi öğrenebilir miyim?

@300319 Hocam spam olacak biraz özür dilerim ama bir bakma şansınız var mı?

Etiket bildirimini görmemişim. Bildirim kutum çok doluydu. Araya kaynamışsınız sanırım.

Mantıklı olur tabii ki. RAM miktarı vs SSD hızı yazılım için ve diğer programlar için çok önemli. İşlemcinizi öğrenebilir miyim?

Etiket bildirimini görmemişim. Bildirim kutum çok doluydu. Araya kaynamışsınız sanırım.
Hocam i7 6.nesil işlemci var sanırım. Şu ilanı veya i5 olan Mac Mini 2014 modelini almak istiyorum.
Dolap’ta keşfettiğime bak!

5000TL'ye işi kapatırsanız güzel olur. Adama durumu açıklarsanız belki verir o fiyatlara fakat bütçeniz varsa 12700TL'ye ikinci el M1 buldum ve uzun vadede daha karlı olur.
O ürünü atabilir misiniz köşede kalsın eğer çözüm üretemezsem uzun vadeli bir şeylere de yönelebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı