2012 MacBook Pro Ventura'ya Bootcamp ile Windows 10 nasıl kurulur?

Makaleler
15
İyi günler arkadaşlar, sanırım M1 chip çıktığından beri bu yeni sürümlerde Bootcamp değişmiş, flash bellek istiyor. Taktım, kendisi Rufus mantığı ile yazdırdı ve istediğim alanı sordu. Her şeyi okeyledim, o kendisi diski bölerken ben kıyafet değiştiriyordum sanırım reset atmış ve kilit ekranına gelmiş. Options tuşu ile yeniden başlatıp kendim Windows kurulumunu başlattım ama Bootcamp olan diske kurulum yapamadı + biçimledirdim bu sefer Bootcamp diski de normal disk oldu ona da kuramadı. İnternette araştırıyorum bulamadım. Nerede yanlış yapmış olabilirim?

13" MacBook Pro i7 2.9GHz 8 GB RAM 750GB HDD.

Bazı modellerde ve bazı sürümlerde yanlış hatırlamıyorsam bellek istiyor. Disk izlencesi ile diskinizin ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Ayrıca flaş belleği biçimlendirip yeniden Bootcamp ile kurulumu denemeniz daha iyi olacaktır.

88C03FB3-31F8-4B8F-BC18-53D84299D2B6.jpeg
6C3A3363-1710-4DFE-A19D-F447EDD0074C.jpeg
653C1591-BB52-4FEB-8348-80CBD0F5B7AF.jpeg

Edit: Tekrar aynı şekilde yaptığımda normalde Windows kurumu başlaması gerekirken zorla MacOS açılıyor. Kendim manuel efi boot ettiğimde aynı hatayı verdi. Sıfırdan flash yazırmama rağmen. @453482

Son düzenleme:
Aldığınız hatanın ekran görüntüsünü de atabilir misiniz? Bu sorunu sadece Ventura'da mı yaşadınız?
Cihazı yeni aldım. Ventura kurulumunu Technopat Youtube'daki gibi yaptım. Ekran görüntüsü atamıyorum çünkü hata yok. Bilgisayar flash yazdırması bitince ve kendisi reset atınca direkt macOS açılıyor klavye kilitleniyor yani yandaki Windows yazana basamıyorum (Sadece Windows ve MacOs gözüküyor). Ama ben kendim options ile açarsam o zaman Windows ve EFI seçeneklerine basabiliyorum fakat Windows'da boot edecek bir şey bulamazken EFI kurulum ekranına atıyor. Orada da malum BOOTCAMP olan diski seçip ileriye basamıyorum. Son aşamada kaldım anlayacağınız.

Aldığınız hatanın ekran görüntüsünü de atabilir misiniz? Bu sorunu sadece Ventura'da mı yaşadınız?
Bu arada ben OpenCore kullanıyorum. PC her açılışta macOS seçtiriyor. OC ile de kurabilirim aslında. @453482

Not2: Sanırım benim Ventura MBR kurulmuş. Windows 10 da GPT indirmişim. Sorun bundan kaynaklı büyük ihtimal. Çünkü BOOTCAMP diskini sildim, yeniden oluştururken hata verdi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı