2014 Macbook Pro'ya Windows kurulursa hızlanır mı?

yunusebaran

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9-13900K – RTX 4070 Ti Super – 32 GB 5600MHz DDR5 RAM
Meslek
3D CAD Jewelry Designer and Environment Artist
Merhaba, 2014 model bir MacBook Pro kullanıyorum (i5 işlemci, 8 GB DDR3 RAM). Cihaza OpenCore aracılığıyla, herhangi bir ek ayar yapmadan macOS Sequoia kurdum. Depolama alanımın %38'i dolu olmasına rağmen sistem oldukça yavaş çalışıyor.

Acaba Windows 10 kurup, sonrasında Debloat gibi optimizasyonlar yapsam sistem hızlanır mı diye düşünüyorum. Alternatif olarak Zorin OS kurmak da aklımdan geçiyor. Tabii, sistemi bu şekilde olduğu gibi bırakmak da bir seçenek. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?

Not: SSD var

Son düzenleme:
Hocam selam. Mac'in yaşını düşününce macOS'in yeni sürümleri bayağı ağır geliyordur o yüzden Windows 10 veya Zorin OS gibi daha hafif bir sistem geçici çözüm olabilir ama tam anlamıyla hızlanmasını bekleme. Windows 10 kurup gereksiz servisleri kapatmak biraz rahatlatır ama Mac için optimize edilmediğinden batarya süresi ve sürücü desteği sıkıntı çıkarabilir. Eğer sadece günlük işler için kullanıyorsan Zorin OS gibi hafif bir Linux dağıtımı daha akıcı çalışabilir ama macOS'e alıştıysan geçiş biraz zaman alabilir.

Hocam selam. Mac'in yaşını düşününce macOS'in yeni sürümleri bayağı ağır geliyordur o yüzden Windows 10 veya Zorin OS gibi daha hafif bir sistem geçici çözüm olabilir ama tam anlamıyla hızlanmasını bekleme. Windows 10 kurup gereksiz servisleri kapatmak biraz rahatlatır ama Mac için optimize edilmediğinden batarya süresi ve sürücü desteği sıkıntı çıkarabilir. Eğer sadece günlük işler için kullanıyorsan Zorin OS gibi hafif bir Linux dağıtımı daha akıcı çalışabilir ama macOS'e alıştıysan geçiş biraz zaman alabilir.
Hocam, ben Linux kullanabiliyorum, sıkıntı yok, ama bu cihazı kardeşim kullanacak (okul için). Çok yüksek performans beklemiyorum, fakat en yüksek performansı hangi yöntemle alırım, onu merak ediyorum. Ya Zorin OS kuracağım (Zorin OS’u seçme nedenim en basit Linux dağıtımı olması), ya da Windows 10 + Debloat yapacağım.
Windows 10 LTSC sürümlerini kurabilirsiniz. Nispeten daha hızlı çalışacaktır diye düşünüyorum. O kadar hafif Linux dağıtımlarını kurmanıza gerek var mı bilemiyorum.

Kurabilirseniz Fedora Linux da çok yakışır açıkçası.
Windows 10 yolundan gideceğim gibi duruyor Fedora kullanamaz kardeşim, kendim kullansam Fedora kurardım bende... :D

Durum Güncellemesi: "Windows 10 Pro" kurup Debloat işlemini uyguladım (bootcamp ile kurmadım sıfırdan SSD içine kurdum sürücüleri kurmak biraz yordu ancak onuda bir şekilde hallettim)

Maşallah, sistem çok iyi çalışıyor şuanda tüm fonksiyonlar, sürücüler kurulu ve çalışır vaziyette. Kasma ve donma problemi de ciddi oranda azaldı şahsen memnunum şuanda tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı