2015'te üretilmiş laptopun termal macunu değiştirilmeli mi?

790206

Femtopat
2015 çıkışlı bir cihaz sadece SSD takıldı hiç açılmadı termal macun bakımı yapılmadı ama bir sıkıntı görmedim. Termal macun değişimi gerekli mi?

Isınma sorunu yaşamıyorsanız hayır gerekmez.

@Anilkyae neden beğenmediğinizi sorabilir miyim?
Termal macunu yenilememizin sebebi olması gerekenden sistemin daha fazla ısınmasıdır, sistem eğer fazla ısınmıyorsa ister 1 aylık ister 5 yıllık olsun fark etmez yenilemek boşuna masraftır.

Son düzenleme:
2015 çıkışlı bir cihaz sadece SSD takıldı hiç açılmadı termal macun bakımı yapılmadı ama bir sıkıntı görmedim. Termal macun değişimi gerekli mi?
Hocam eğer çok ısınmıyorsa biraz daha devam edebilir ancak yerinizde olsam termal macun sürüp detaylı bir temizlik yapardım.

Termal macunu yenilememizin sebebi olması gerekenden sistemin daha fazla ısınmasıdır, sistem eğer fazla ısınmıyorsa ister 1 aylık ister 5 yıllık olsun fark etmez yenilemek boşuna masraftır.

Hocam neden boşa masraf olsun? Hem laptopun ömrü uzar hem de ağır yük gerektirecek bir iş olduğunda işlemci serin kalır ayrıca bazı arkadaşlar uzun süreler termal macun yenilemediğinden ötürü soğutucuya yapışma gibi olumsuzluklarla karşılaşmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı