2016 B sınıfı ehliyet alma rehberi

Arkadaşlar merhaba çarşamba günü teorik derslerim başladı 18 Mayıs ta teorik dersler bitip 23 Mayıs da direksiyon dersleri başlayacakmış bu direksiyon derslerinin işleme sistemi nedir hoca bana
8-10 arası bir kişi
10-12 arası bir kişi
12-14 arası bir kişi
14-16 arası bir kişi
Şeklinde 8 saatlik ders olacağını aktardı ancak benim okulum var ve 15 de bitiyor nasıl yapmalıyım yada yapabilirim ?
 
@BilgisayarKurdu hocam Merhaba ben cumartesi gunu direksiyon sınavından kaldım ve 2. Si ne başvuru için gittiğim de benden kurs 190 tl istedi ben 70 tl olduğunu biliyordum konu hakkinda bilgin var mı yardimci olur musunuz.
 
@BilgisayarKurdu Hocam merhaba ben cumartesi günü direksiyon sınavından kaldım ve 2.'sine başvuru için gittiğimde benden kurs 190 TL istedi. Ben 70 TL olduğunu biliyordum konu hakkında bilgin var mı yardımcı olur musunuz?

2016 yılında direksiyon sınavı ücreti 70TL doğru ancak sen ilk defa sınava girmiyorsun, 2. defa sınava gireceksin.
Ve seni yasal zorunluluklar dahilinde tekrardan ufak bir eğitime almak zorundalar. İşte ödediğin ücret burada yükseliyor. Her işletmenin belirli bir ücreti mevcut, yer yıl MEB'e bildirdikleri bir ücret.

Kurs eğitim ücreti (100 - 150TL ) + 70TL sınav ücreti ödeyeceksin. 190TL gayet normal bir rakam, minimum 180 istiyor zaten çoğu yer. Bir sonrakinde sorun yaşamaman dileğiyle :)
 
Çok şükür ilk seferde geçtim ikisini de. Yazılıdan 94 aldım, direksiyonu da geçtim herhalde onda puan yok. :D Ben hiçbir sınav için ayrıca ücret ödemedim. Yanlış hatırlamıyorsam sınav giriş belgesinde bi ücret yazıyordu ama zaten kurs ücretini de tamamlamadım. Tamamlayınca randevuyu alırım. :D

Bu harçları yatırmadan önce EGM'ye gidip oradan mı bilgi alıyoruz bu konuda? Eğer öyleyse işimiz var. Bu ne yav git gel git gel mi yapıcaz?
 
Kurstan sertifikanı aldıktan sonra harçları yatırıyor ve belgelerle, makbuzlarla randevu günümüzde EGM şubesinde oluyoruz :) Git gel yapmayı gerektirecek bir durum yok.

Ehliyetin rahatlığı da başka hiçbir şeyde yok :) Çevirmelerde nabzınız yükselmiyor. İnsana kattığı özgürlüğü ( trafikte sinir nöbetleri geçirmenin haricinde ) zaten anlatmama gerek yok :)
 

Geri
Yukarı