@BilgisayarKurdu Sen gel bunu liseli ergenlere anlat. Seve seve içiyorlar. Çoğu 9.sınıfta asla içmem diyordu 10.sınıfta başladı neredeyse hepsi. Sigaran var mı, çakmak var mı hepsi bu soruları soruyor. Ve petrolden genelde muratti alıyorlar.
E tabi asgari ücreti ceplerinden vermeyecekler. Öyle atıp tutmak kolay. Ama çıkan yine halktan. Artık daha ucuzunu içerler en fazla. Keşke yasaklansa şu illet. Bağımlılık falan hikaye. Benim amcam yıllarca içmesine rağmen bir anda içtiği sigaranın son sigarası olduğunu söyledi ve paketini yarıda attı. O gündür bir sigara bile içmedi. Bugün altmış yaşında falan ve gayet sağlıklı maşallah. Gel gelelim abim 21 yaşında. 5-6 yıldır içiyordur. Bırakmayı defalarca denedi ama sonucunda tekrar başladı. Hala da içiyor. Gerçekten üzülüyorum onun için. Çünkü zehir yani. Neyse bakalım. Umarım zamlar, bir kişinin bile olsa, insanların sigarayı bırakmasına sebep olur.
Maaşa 300, Tüketime 500 Zam! Bazen çok eniyi bir halk olduğumu düşünüyorum...
Ne yalan söyleyeyim: Kendi ürettiği bir ürüne ''Zehirdir, İçmeyin!'' dedikleri bir ürünü tüketen birisiyim, ancak ''İçenler beyinsizdir'' diyenlerle her türlü bilgi yarışına varım! Bazı arkadaşlar nasıl beceriyor bilmiyorum ama; gerçekten bazen çok dengesiz mesaj yazabiliyorlar
Bu arada, ''Beyinsizler'' adlı mesajı sanırım başka bir konuda görmüştüm. (Bazen ''gençtir, heveslidir, kırmayayım hevesini'' deyip bazı mesajlara cevap vermiyorum )
10 senedir bu mereti içerim. Bu zamana kadar da bir defa bile bırakmayı düşünmedim. Bir laf vardır, insanın kendisine yaptığı kötülüğü cümle alem bir araya gelse yapamaz diye. İşte bu sigara böyle bir alışkanlık. İçene de içmeyene de saygı duyarım.