2016 Sigara Fiyatları Zamlandı !

10 senedir bu mereti içerim. Bu zamana kadar da bir defa bile bırakmayı düşünmedim. Bir laf vardır, insanın kendisine yaptığı kötülüğü cümle alem bir araya gelse yapamaz diye. İşte bu sigara böyle bir alışkanlık. İçene de içmeyene de saygı duyarım.
akci-er-kanseri.jpeg
 
Sigara içiyor musun @er36po ?
Evet, maalesef 20 yıldır içiyorum. Vakti zamanında arkadaş kurbanı oldum ben de. ("La, Al oğlum, bir dal sigaradan ne olacak" diye diye alıştırdılar beni de hayvanlar)

Neden bırakmıyorsun? Soruları gelmeden onlara da cevap vereyim: Birçok defa bırakmayı denedim olmadı, doktora gittim yine olmadı, en son TV'lerde satılan sigara bıraktırma ilaçlarının tamamını da denedim yine olmadı.
İradeye yenik düştük anlayacağınız (n)
En sağlamı: O illete en başından bulaşmamak.
 
İsteyen içer veya içmez orası başka ama içmenin de bir mantığı yok bence. Stresi alıyor falan diyorlar hikaye, nikotin eksikliğinin yarattığı suni stres ve baş ağrısını yine nikotinle gideriyorlar. Kısır döngü.
 
@inginbrss, sigara içmenin mantığı yok zaten.
Sigara stresi azaltmaz, tam tersine; sigara kullanan insanlar daha çok stres yaparlar. (Sigara alışkanlık yaptıktan sonra beden onu istiyor, bazen sırf sigara yüzünden uyanıyorum. Tabi uzunca uyuduğum zaman.) Efendimij kıymetliyi istiyorrr :D

O dediğiniz AntiNikotin olmasın?
 
Her gün biri bana para verirdi bende koşar marketten sigarasını alır artan parayı bir güzel yerdim.:D
Artık artan paradan 50 kuruş veya 1 TL gidecek artık ama sağlık olsun diyelim.
 
Ben de arkadaş gazıyla içmiştim. İlk başlarda canım bayağı sigara çekiyordu. Sanırım hevestendi o. Birkaç tane içtikten sonra bağımlısı olan kişilere acıdım. "İçtikleri şey bu muymuş?" dedim. Ve bir daha elime bile sürmedim. Pişman değilim. Siz de bırakın, bağımlısı olmadan.
 
İçmeyen birinin sigarayı bırak demesi, bekar birinin kadın boşamasına benzer.
Bıraktım tekrar başladım. Tekrar bıraktım bi daha başladım. Bu sefer daha sıkı bağlandım, bırakamam ne yazık ki mümkün değil.
 
Üzerine sigara sinmiş, leş gibi sigara kokan bayanlardan iğreniyorum içmeyin şunu :)
Leş gibi kokan o kadar çok şey var ki... Oohoooo.

Bir komşum vardı, benim oturduğum binanın 2. katında. Bu zatlar bir turşu yapardı, yemin ediyorum kokusu bütün mahalleyi sarardı. Bir gün bize oturmaya gelmişlerdi, hanım o gün koyun eti yapmıştı. Sofraya oturmuş komşuları da davet ettik. "Bu ne eti?" diye soran komşuma koyun eti dediğimde "Ay hiç sevmiyorum koyun etini" diyen komşuma "Neden?" diye sorduğumda "ya çok iğrenç kokuyor o yüzden sevmiyorum" diyen komşuma şöyle bi yan gözle baktım ve ona "el-insaf yahu, mahallenin tamamına yaptığınız turşuyla kafa bulduruyorsunuz ama etin kokusuna dayanamiyorsunuz diyip tepkimi ortaya koyup o gün komşumun küstürmüştüm.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı