2016 Toyota Auris lastik basıncı kaç olmalı?

Fearless0600

Decipat
Daha fazla  
Aracım 2016 model Toyota Auris. Lastik ölçüleri 205/55 R16.

Kapı içinde yazan değerler: 160 km/saat aşağısı için, 33 PSI. 160 km/saat üstü için, 38 PSI.
Ancak ben 36 PSI bastığımda uyarı veriyor. 40 PSI verince ancak sönüyor. 3-4 farklı lastikçiye sordum, onlar da "Biz de 40 vuruyoruz, kışın havası azalıyor" dediler. Ama araç bu hâliyle de çok sert oluyor. Hepsini 33-34-35 PSI denedim, uyarı ışığını yakıyor.

40 PSI basınca sönüyor. Sizce düşüreyim mi? 40 PSI basıncın bir zararı olur mu? Yüksek basınç ön takımı bozuyor diyorlar ama bilemedim.

Binek araba için 40 fazla geldi bana. Ben ticari araç kullanıyorum, o kadar yüksek değil basınç değerlerim. Lastikçiler rastgele basıyor genelde, ben ölçüyorum. Biri 40, diğeri 37, hepsi farklı değerler çıkıyor. Fazla lastik basıncı yol tutuşu ve lastik ömrünü bile etkiler.

Binek araba için 40 fazla geldi bana. Ben ticari araç kullanıyorum, o kadar yüksek değil basınç değerlerim. Lastikçiler rastgele basıyor genelde, ben ölçüyorum. Biri 40, diğeri 37, hepsi farklı değerler çıkıyor. Fazla lastik basıncı yol tutuşu ve lastik ömrünü bile etkiler.

Bugün petrolda Courier'ci bir arkadaşla sohbet ettik. 34 bastığımı gördü o da bana 40'ta kalsın dedi. Kendisi de coureire 40 basıyormuş ama ticari için normal. Binek araçta fazla ama şu sensör uyarı veriyor ondan dolayı şuankık 40'ta belki düşürelirim uyarı yakacak ama yapacak bir şey yok. Bir de yüksek basınçta biraz daha az yakıt tüketimi oluyor. Ondan dolayı çoğu kişi yüksek basıyor.

Bugün petrolda Courier'ci bir arkadaşla sohbet ettik. 34 bastığımı gördü o da bana 40'ta kalsın dedi. Kendisi de coureire 40 basıyormuş ama ticari için normal. Binek araçta fazla ama şu sensör uyarı veriyor ondan dolayı şuankık 40'ta belki düşürelirim uyarı yakacak ama yapacak bir şey yok. Bir de yüksek basınçta biraz daha az yakıt tüketimi oluyor. Ondan dolayı çoğu kişi yüksek basıyor.

Lastiklere nitrojen de bastırabilirsiniz. Genelde basınç değerlerini dengede tutuyor. Birtakım faydaları var. Lastikçiler yapıyor bunu. Eskiden sık sık basıncı düşen aracımda kullandığım yöntemdi. Ticari araçta 40 normal kabul edilebilir, evet. Ama binek için fazla bence.

205 45 17 lastik ölçülü Corsa'ya 36 basıyorum kapı içi de öyle diyor. Bence kapı içindeki kağıt ne diyorsa onu yap, sensörün ayarı bozulmuştur fabrikanın dediği değerde uyarı vermesi hiç mantıklı değil.

205 45 17 lastik ölçülü Corsa'ya 36 basıyorum kapı içi de öyle diyor. Bence kapı içindeki kağıt ne diyorsa onu yap, sensörün ayarı bozulmuştur fabrikanın dediği değerde uyarı vermesi hiç mantıklı değil.

Sensör ayarı nasıl yapılabilir? Lastikçi bana sensörler düşük basıncı algılamıyor dedi ama bence de fabrika verisinde uyarı vermesi çok saçma.

40 PSI çok. Hava basan cihaz arızalı olabilir mi veya senin sensör? Tpms resetliyor musun?

Resetledim ama 50MT gidince yine yakıyor.

33 bastım oda çok az gibi oldu vallahi ne basacağımı bilemedim en son 40 yapıp çıktım petrolden kendiliğinden söndü ışık.

Kapı içinde yazan değer 33 ama uyarı yakıyor 33e 36 ya da yaktı

Bizim evin oradaki Shell'de basıyorum havayı orada basıp lastikçiye gittim orada da aynı değer çıktı büyük ihtimalle cihaz düzgün çalışıyor

Benim sensörde sorun var diyeceğim de çalışmazsa hep yakardı ışığı. Ama sadece yüksek basıncı algılıyor çözemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı