2018 Yılı Dolar Kuru Tahmini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizce o bu dediklerinizden bir şey çıkaracak mı? Aynı mesaja benzer konu açtı orada duyduğu gerçekler yetmedi herhalde konu kapatılınca. Böyleleri görünce doların artması çok kısa bir süre için olsa bile insanı mutlu ediyor. Ama olsun koydular değil mi?
 

Buyrun, bunu Mayıs'ta söyledim: Dolar 2 TL Olacak

Birincisi, Doları 7-8 TL arasında bekliyorum uzun vadede. Hem oynadı diye konu açmak mantıksız. Dolar konularının hepsi kapanıyor da zaten.


Ayrıca kriz denen durum sadece dolar veya enflasyonun artması değildir. Doların, enflasyonun artıp ta maaşların aynı kalmasına ekonomik kriz denir.

Dolar da bir gün bitecek illa ki. Şu an doların dönmesini sağlayan şey petrol. Belki biz göremeyeceğiz ama çocuklarımız ileride doların bittiğini görecek. Petrol sınırlı sayıda çünkü.


Euro değerlenecek, Almanya, Euro'yu taşıyor şu anda. Almanya Japonya ve Güney Kore'nin toplam ihracatından daha fazla ihracat yapıyor. Euro/Dolar'ı uzun vadede 1.7 seviyesinde görebiliriz.
 
Son düzenleme:
hangi maasa gore 1800 kaliyor?
 
12,48 TL bazında sabitlenecek.
Kısa süre içinde o seviyelere çıkabileceğini sanmıyorum. O seviyelere çıkması bizim sadece açımızdan değil Avrupa açısından da sıkıntılara neden olacak. Şimdiden Euro/Dolar yıl sonu paritesi düşürüldü. Komşumuz Yunanistan'ın ne kadar etkilediği de ortada. GSYH'mız Yunanistan'dan 4 kat daha fazla olduğunu düşünürsek dahada çok etki edeceği ortada. Ama halen somut adımlar atılmaz 'dış güçler, Amerika' diye kesilip atılır ise gündemimiz Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı köşkü, İçişlerine bağlı kurum binalarına Erdoğan portresi genelgesi olursa bizi daha çok kötü günler bekler.
 
Anlık olarak 4 liradan 7 liraya çıktı fikrini bir daha düşün istersen. Dış güçcüler hep olacak ve akıl alınmayacak.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…