2018 Yılı Dolar Kuru Tahmini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3200 lük Pc ile ne yapmayı planlıyorsunuz ? Türkiye'de 20.000 Lik bilgisayar işimi anca görüyor. Ve ben o bilgisayarı America da sadece 4000 Dolara topluyorum 2 aylık maaşım ile alabiliyor ve üstüne'de 1800 dolar param kalıyor böyle devam ederseniz dolar 10 da olur 10000'de.

Uzay mekiği mi istiyorsun yoksa gaming bilgisayar mı? 20.000'lik bilgisayar işini görmüyorsa sen gaming bilgisayar değil iş istasyonu istiyosundur. Ben bu bilgisayardan yazıyorum ve PUBG, GTA 5 oynayabiliyorum. Ve doların bizle alakası yok doların artmasının büyük bir kısmı ABD'nin yaptırımları alma S-400'leri ver papazı bak nasıl düşüyor dolar. Daha bunun sebebini bile Türkiye'ye bağlıyorsun ya diyecek bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hükümetten memnunum eğer hükümet son 16 yılda sayamadığım kadar çok icraatları yapmasaydı asgari ücret 120 TL'de kalırdı en basit bilgisayar bile 800 TL olduğunu hesaba katarsak 7-8 ay çalışmamız gerekirdi şimdi Asgari Ücret 1600 TL ve bilgisayarı 3200 TL'den toplasan 2 ay çalışmak yeterli oluyor. Şükürler olsun.
Değişik bir düşünce tarzı. Üstelik baya garip.
Adamların 1000$ veya 1000€ topladığı sistemi Türkiye'de bak bakalım kaç paraya topluyorsun? Bizde 2000₺ olan PS4 bak bakalım onlarda kaç para?
Bunları karşılaştırdıktan sonra hala ekonomi iyi diyorsan söyleyecek söz yok.

Uzay mekiği mi istiyorsun yoksa gaming bilgisayar mı? 20.000'lik bilgisayar işini görmüyorsa sen gaming bilgisayar değil iş istasyonu istiyosundur. Ben bu bilgisayardan yazıyorum ve PUBG GTA 5 oynayabiliyorum. Ve doların bizle alakası yok doların artmasının büyük bir kısmı ABD'nin yaptırımları alma S-400'leri ver papazı bak nasıl düşüyor dolar. Daha bunun sebebini bile Türkiyeye bağlıyorsun ya diyecek bir şey yok.

Aile büyük rol oynuyor. Sen gel, çocuğuna 16 sene sonunda ülkenin geldiği konumu öv, saçma sapan söylemleri pompala, sonra internette zihni kapalı biçimde yazıp dursun.

Nedir peki hükümetten memnun kaldığın bazı faaliyetler? Hastanede sıra bekleme mevzusu mu?

Ben hükümetten memnunum eğer hükümet son 16 yılda sayamadığım kadar çok icraatları yapmasaydı asgari ücret 120 TL'de kalırdı en basit bilgisayar bile 800 TL olduğunu hesaba katarsak 7-8 ay çalışmamız gerekirdi şimdi Asgari Ücret 1600 TL ve bilgisayarı 3200 TL'den toplasan 2 ay çalışmak yeterli oluyor. Şükürler olsun.
İroni yapıyorsunuz değil mi?
3200 lük Pc ile ne yapmayı planlıyorsunuz ? Türkiye'de 20.000 Lik bilgisayar işimi anca görüyor. Ve ben o bilgisayarı America da sadece 4000 Dolara topluyorum 2 aylık maaşım ile alabiliyor ve üstüne'de 1800 dolar param kalıyor böyle devam ederseniz dolar 10 da olur 10000'de.
%100 Katılıyorum.

Hükümet ve icraatları.

Screenshot_21.jpg

Bu ve bunun gibi örneklerin onlarca olduğunu biliyoruz. Buna rağmen icraatlardan memnun olanları anlamak mümkün değil.

"Asgari ücret 120 TL'de kalırdı en basit bilgisayar bile 800 TL olduğunu hesaba katarsak 7-8 ay çalışmamız gerekirdi şimdi Asgari Ücret 1600 TL ve bilgisayarı 3200 TL'den toplasan 2 ay çalışmak yeterli oluyor. Şükürler olsun. "

giphy.gif

Buna yorum yazmaya gereği duymadım. Gif yeterli olacaktır sanırım.

Hükümet ve icraatları.

Eki Görüntüle 327010

Bu ve bunun gibi örneklerin onlarca olduğunu biliyoruz. Buna rağmen icraatlardan memnun olanları anlamak mümkün değil.

"Asgari ücret 120 TL'de kalırdı en basit bilgisayar bile 800 TL olduğunu hesaba katarsak 7-8 ay çalışmamız gerekirdi şimdi Asgari Ücret 1600 TL ve bilgisayarı 3200 TL'den toplasan 2 ay çalışmak yeterli oluyor. Şükürler olsun. "

giphy.gif

Buna yorum yazmaya gereği duymadım. Gif yeterli olacaktır sanırım.

Fabrikaların satılıp alınmasını uygun görmüyorsan sen 20. YY'da kalmışsın demektir herhalde Atatürk'ün hayatını okurken o zamanın gerekçelerini günümüz için aynı sanıyorsun herhalde yazık.
Aile büyük rol oynuyor. Sen gel, çocuğuna 16 sene sonunda ülkenin geldiği konumu öv, saçma sapan söylemleri pompala, sonra internette zihni kapalı biçimde yazıp dursun.

Nedir peki hükümetten memnun kaldığın bazı faaliyetler? Hastanede sıra bekleme mevzusu mu?
Saçma sapan olduğu ne mağlum belki de sizin söyledikleriniz saçma sapan hiç karşınızdakini dinlediğiniz yok ki sizin gibi düşünen birini görseniz çomar diyip duruyorsunuz internette zihni kapalı olanlar sizlersiniz al bak icraatlarına sayamayacağım kadar çok icraatı var ama sen ne bilirsin ki Sözcü'den başka takip ettiğin haber var mı? :

AK İcraatlar
Değişik bir düşünce tarzı. Üstelik baya garip.
Adamların 1000$ veya 1000€ topladığı sistemi Türkiye'de bak bakalım kaç paraya topluyorsun? Bizde 2000₺ olan PS4 bak bakalım onlarda kaç para?
Bunları karşılaştırdıktan sonra hala ekonomi iyi diyorsan söyleyecek söz yok.

Peki bizde 1200 TL olan kira onlarda kaç Euro? Bizde 3.40 TL olan otobüs bileti onlarda kaç Euro? Öyle tek yönden bakamazsın bu işe orada pahalı olan şeyler de var New York'da bir pizza dilimi 8 Dolar falan bilmiyorsun belli ki.

Profil fotonu Atatürk yapmakla olmuyor bu işler. Sorsam Atatürk İlke ve İnkılaplarını bilmezsin. Söyle bakalım Atatürk hangi kitabın okunmasını emretti? Peki o kitabı okudun mu? Boş boş konuşma vatana millete bi faydan yok anca hükümete laf atıyorsun.
[/QUOTE]

Son düzenleme:
Amarika'da 2 ayla çalışıp alabileceğin bir şeyi ülkemizde 4 ay çalışıp alabiliyorsun Amerika'da su 1 dolar ama 5 litre olanı. Saat başı 10 dolar alıyor asgari ücretle çalışan biri aylık 1800 dolar yapıyor. 450 doları kiraya versen kalan sana kalıyor. Ülkemizde 2000 TL asgari ücret kiralar 800 TL kalan 1200 TL ile ne yapacaksın ailemi geçindireceksin birikim mi yapacaksın?

Forumdaki cahil kesim ile uğraşamam adam doların bizimle alakası yok dedi bunlar banlanmalı.

E tatlı tatlı yemenin acı sonuçları da olacaktı elbet.
Başta gelen yalancı sonbahara kananlar, şimdiler de kriz çanları çalmaya başlar duruma geldi.

Şahsen ben orta ve uzun vadede doların 10 lirayı er ya da geç göreceğini düşünüyorum.

Bizde 1200TL olan kira onlarda 600 Euro. Onlara göre 600 lira yani. Otobüs bileti 1 Euro onlara göre 1 lira her türlü alım güçleri yüksek. Bu konuya siyasi görüşe göre bakmamak lazım. Tarafsız bakmak lazım. Şartları bizden iyi olabilir. Teknolojik ürün alma imkanları daha çok olabilir. Ama şükretmek lazım her zaman. Afrika'ya Hindistan'a falan bakarsak durumumuz iyi sayılır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı