2019 Tasarruf Bütçesi Diyanet İşleri Başkanlığı %34 Arttı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne bir sosyologum, ne de bir psikolog. Ancak bir dinin, toplumda aslında kendi ahlak normlarıyla barınamayacak kadar aciz, zihni kapalı ve ilkel insanların zorla barınabilmesini sağladığını düşünüyorum. Bu noktadan baktığımda ise zaten bu topluluğun, aynı zamanda manipülasyona açık olduğunu varsayabilirim.

Bu ülkenin din alet edilerek mahvedilmesi sinirimi bozuyor.

Bunu yapanlar gerçekten iyi niyetle yapıyorlarsa acımaktan bıktım artık ya. Keşke böyle insanların eline yetki geçtiğinde tanrısal bir varlık belirip "Sen yobazsın, kenara çekil." falan dese :D. Artık şu saçmalıkları yaparken utanmıyorlar veya düşünmüyorlar bile. Bunun tek mantıklı açıklaması o paranın aslında oraya değil de gizli bi yere falan gidiyor olması.

Eğer para alırsa bu işi Allah rızası için değil, para için yapar.

Ne alaka? Kıldırdığı namaz için değil o camide bulunma zorunluluğundan dolayı alıyor parayı. Sen istediğin camiye gidebilirken imam mecburen 5 vakit belirli saatlerde belirli bir camide bulunmak zorunda. Bunun allah rızası ile bir alakası yok.

Ha imamların aldığı para çok dersin onu anlarım. Ama bunun dışında kazancı olmayan (olanı da vardır elbet) adam kalkıp da beleşe imamlık yapacak hali yok.

Bu mantıkla devletin tüm kurumları allah rızası için çalışabilir ve kimseden de ücret almaz. Caiz olmaması için dinen bir sakıncası olması gerekir ki, ortada öyle bir durum yok.

Eğer içkiden ve genelevinden alınan vergileri araya katacaksanız o zaman herkes bedavaya çalışacak. Bu işler bu mantıkla yürümüyor maalesef.

Son düzenleme:
Ülke bu haldeyken bu kadar meblağın diyanet işlerine ne sebeple ayrıldığını, bu bütçenin nerelere yatırılacağını en incesine kadar anlatmaları gerekiyor.

Açıklanır mı? Tabii ki hayır. Bu bütçe de benim, senin, emekçinin vergisiyle ayrılıyor. Yazık günah. Bu adamların bütçeyi ayırdıkları dine gerçek bir inancı olsa zaten bunları yapmazlar.

1 tane yetimin eğitimi için kimse ortaya çıkmaz ama böyle işler olunca ağza alınmayacak işler yapmada birinciler. Ben de hakkımı helal etmiyorum.

@reptile Bu kadar parayı normal buluyorsun yani?

NASA'nın Mars'a gönderdiği Insight aracının maliyeti bile 3-4 milyar arasıydı, bu kadar paranın diyanete ayrılması mantık işi değil.

Tek tek ev dolaşıp müslüman olmayanlari müslüman yapacak herhalde bu kadar bütçe ayrıldığına göre.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı