2020 Clio: EDC şanzıman mı X-Tronic şanzıman mı?

EDC, Renault markasının DSG'si gibi bir şey. Yarı otomatik robotik çift kavrama. Genelde yarı otomatikler sıkıntı çıkarmaya yatkındır ama son yıllarda yapılan geliştirmeler ile artık eskisi gibi sorunlu değiller. X-Tronic ise bildiğimiz CVT şanzıman. Tam otomatik şanzımanlardan sonra en sorunsuz olanı diye biliyorum. İki şanzımanında tepkileri apayrı dünyalardır. İmkan varsa mutlaka test edin yada iki şanzımanı da kullanmış kişilerden görüş almaya çalışın. Tabi araba forumlarında. 🙂
 
Renault'un üretip kullandığı çift kavramalı yarı otomatik şanzımandır EDC. Rakibi DSG veya Powershift olarak görülüyor. DSG'ye göre bir miktar hantal kalsa da daha güvenilir bir şanzıman diyebilirim.

X-Tronic şanzıman kullandığımı hatırlamıyorum ama şu an onun kardeşi olan CVT'yi kullanıyorum, sorularını alabilirim.
 
Hocam EDC kesinlikle çok seri ve çok daha iyi Renault servis konusunda cimri bir marka değil 5 yıl garantileri var en azından Talisman için öyleydi bir sıkıntı olucaksa 5 yıl içinde çıkar zaten büyük ihtimalle ha garantinin bittiği günün 1 gün sonrasıda şanzıman cort :) edebilir şans işi ve arabaya temiz bakma ile alakalı bizde passat sahibiyiz 91000 KM'de DSG şanzımanlı bir aracımız var hiçbir problemi olmadı bugüne kadar ve acayip güzel vites geçişleri.
 
Kesinlikle CVT,EDC şanzımanlar özellikle 2019 kasa megane serisinde çok sorun çıkardı. CVT şanzıman 2020 clio 1.0 100 bg turbolu seçeneği ile kesinlikle tercih edilebilir.
 
Renault'un üretip kullandığı çift kavramalı yarı otomatik şanzımandır edc. Rakibi dsg veya powershift olarak görülüyor. Dsg'ye göre bir miktar hantal kalsa da daha güvenilir bir şanzıman diyebilirim.

X-tronic şanzıman kullandığımı hatırlamıyorum ama şu an onun kardeşi olan Cvt'yi kullanıyorum, sorularını alabilirim.

Düzelteyim, EDC 7 ileri ıslak olanlar Reno değil Magna Getrag üretimi 7DCT300 model şanzımandır ve çok iyi bir şanzımandır, Reno'yla alakası yoktur. BMW318 minicooper'ın direkt aynı olarak kullandığı bir şanzımandır.

Bu arada bu şanzımanda DSG'deki gibi mekatronik yoktur, vites geçirme hareketini yağ basıncıyla değil elektro mekanik olarak yapar, bu sebeple DSG'ye göre son derece sağlamdır. Aktarma yağlı tip 6 adet çoklu diskle yapılmıştır ve 400 bin km üreticinin söylediğine göre ömrü vardır, kısaca bu açıdan meşhur tork konvertörlü şanzımandan geri kalan yanı yok gibidir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı