2020 Hollanda GP iptal edildi

darth_turko

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2016
Mesajlar
160
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisliği öğrencisi
Çok uzun zamandan sonra selamlar :) malumumuz salgından dolayı Formula 1 takvimindeki birçok yarış iptal edildi veya ertelendi. Bunların arasına da 35 yıl aradan sonra yeniden takvime girecek olan Hollanda Gp'si eklendi. Zandvoort'un Formula 1'e dönüşü için en erken 2021'e kadar beklemesi gerekiyor. Yarışın organizatörleri Motorsport'a göre yarışın seyircisiz yapılacağı için F1'e herhangi bir ücret ödemek istemediği gibi, aynı zamanda yarışa ev sahipliği yaptıkları için de ücret almak istiyorlarmış.

Açıkçası yenilenen Zandvoort'u merakla bekliyordum. Hızlı virajları olan, özellikle son virajı da eğimli bir pist. Araçların mekanik yol tutuşu önemli bir faktör olacaktı yarış adına.
 
Ben de Vietnam Hanoi pistini daha çok merak ediyordum. Umarım o iptal olmaz. Zandvoort'a üzüldüm diyemem. Dar pist olarak gözüme çarptı o yüzden hoşuma gitmemişti. Tabii yarış yapılmadığı için ön yargılı konuşmak yanlış olacaktır.
 
Normal şartlarda günümüz arabaları için uygun bir pist değildi, yeniden yarış yapılması için çok sayıda değişikliğe gidilmişti ama bence de çok heyecan verici bir pist değil. Monte Carlo cadde pisti gibi tarihsel bir önemi ve görsel şöleni de olmayacağı için kontrat bitiminde 2 yıllık uzatma opsiyonu kullanılmadan iptal edilme ihtimali var. Verstappen faktörü bile ömrünü uzatmaya yetmeyebilir gelecekte.

@BERWAR Hanoi'yi ben de merak ediyorum ama pist planına bakınca düzlük hızı yüksek araçların kazanma ihtimali çok yüksek gibi görünüyor. Eğlendirme ve rekabet düzeyi biraz soru işareti gibi şu an için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı