2020 MacBook Pro alınır mı?

HKOX

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar.

Mevcutta kullandığım bilgisayarım 14" Latitude 3410 i7 10. nesil 1.7 GHz işlemci 16 GB RAM ve 256 SSD'ye sahip. Artık yeterli gelmediği, ısınması ve bir taliplisi olması nedeniyle satıp MacBook almayı düşünüyorum. Burada da asıl problemlerim başlıyor. Bilgisayarım 12-13K civarında ediyor ve üstüne ekleyebileceğim çok fazla param yok. Bu nedenle sıfır laptop almak (taksitli hariç) çok mümkün durmuyor. İkinci ellere baktığımda ise aklım çok karıştı. İşlemcisi ayrı model yılı ayrı modeli ayrı dert.

Bilgisayarda yaptıklarımı özetlersek; işim gereği Trader'ım Discord Telegram browser ve tradingview devamlı açık ufak tefek video kırpma ses ekleme kısaca video edit işleri yapmam gerekiyor. Browser'ı özellikle belirttim çünkü en az 5-6 tane sekme açık oluyor. Depolama konusunda bir problemim yok. Ekstra fazla program kullanmıyorum.

Aklımdaki soru işaretlerini yazarsam;
Mesela 8 GB RAM'li bir MacBook hiçbir takılma olmadan tüm işimi halleder mi?
2020 MacBook Pro i5 10.nesil 16 GB RAM alınır mı?
Veya ikinci el MacBook alınırken nelere dikkat edilmeli?

Bu konularda bilgili arkadaşların bilgi vermesi beni çok mutlu eder. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar.

Mevcutta kullandığım bilgisayarım 14" Latitude 3410 i7 10. nesil 1.7 GHz işlemci 16 GB RAM ve 256 SSD'ye sahip. Artık yeterli gelmediği, ısınması ve bir taliplisi olması nedeniyle satıp MacBook almayı düşünüyorum. Burada da asıl problemlerim başlıyor. Bilgisayarım 12-13K civarında ediyor ve üstüne ekleyebileceğim çok fazla param yok. Bu nedenle sıfır laptop almak (taksitli hariç) çok mümkün durmuyor. İkinci ellere baktığımda ise aklım çok karıştı. İşlemcisi ayrı model yılı ayrı modeli ayrı dert.

Bilgisayarda yaptıklarımı özetlersek; işim gereği Trader'ım Discord Telegram browser ve tradingview devamlı açık ufak tefek video kırpma ses ekleme kısaca video edit işleri yapmam gerekiyor. Browser'ı özellikle belirttim çünkü en az 5-6 tane sekme açık oluyor. Depolama konusunda bir problemim yok. Ekstra fazla program kullanmıyorum.

Aklımdaki soru işaretlerini yazarsam;

Bu konularda bilgili arkadaşların bilgi vermesi beni çok mutlu eder. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bütçeye göre önerebilirim hocam

Bende traderim ve MacBook oneriyorum sizlere en buyuk avantajlarindan birisi isinmamasi hizli olmasi ve dizinizin usutnde bile is yapabilmenizdir.

Buyuk ihtimal evet.

Butceye gore uygun.

Iyice arastirin almadan once.

Bende traderim ve MacBook oneriyorum sizlere en buyuk avantajlarindan birisi isinmamasi hizli olmasi ve dizinizin usutnde bile is yapabilmenizdir.

Buyuk ihtimal evet.

Butceye gore uygun.

Iyice arastirin almadan once.
Sizin kullandığını model ve özellikler nedir. Windows kafasıyla en az 16 gb bakmam saçma mı sizce. Ayrıca devamlı içerik için video kaydı ve flood yazmam gerekiyor, haricinde testnetler ve node muhabbetleri var.

Bütçeye göre önerebilirim hocam
ikinci elde maximum 18k diyebilirim

Son düzenleme:
Sizin kullandığını model ve özellikler nedir. Windows kafasıyla en az 16 gb bakmam saçma mı sizce. Ayrıca devamlı içerik için video kaydı ve flood yazmam gerekiyor, haricinde testnetler ve node muhabbetleri var.

ikinci elde maximum 18k diyebilirim
Hocam açıkçası Macbook alacaksanız M1 air-pro alın derim bu fiyata bulabilirseniz

macbook pro 2020 16gb ram 512 ssd buldum ama kararsız kaldım i5 10.nesil işlemcisi var​

Macbook deneyimi dediğimiz şey, çok büyük bir bölümü şarj ile alakalıdır hocam. Bütçeyi zorlayıp veya taksitli alabileceğiniz bir yöntem varsa M1 air almanız bütün isteklerinizi rahatlıkla görecektir.

Siz genel olarak tarayıcı kullanacaksınız ve belki de zaman zaman dışarı çıkacaksınız, Şarj aleti taşımadan sadece macbook alıp gün içindeki tüm işlerinizi rahatlıkla yapar eve hala şarjınız varken dönebilirsiniz.

Dediğim gibi macbook dediğimiz şey şarjın uzun gitmesidir. Tabii bu deneyimi M serisi işlemciden elde edebiliyoruz maalesef ki.

i5 10. nesil m1'in gerisinde kalıyor ancak 16-512 de iyi bir seçenek gibi.

Fiyat olarak da 15-16k seviyesinde fiyatı.

MacBook deneyimi dediğimiz şey, çok büyük bir bölümü şarj ile alakalıdır hocam. Bütçeyi zorlayıp veya taksitli alabileceğiniz bir yöntem varsa M1 Air almanız bütün isteklerinizi rahatlıkla görecektir.

Siz genel olarak tarayıcı kullanacaksınız ve belki de zaman zaman dışarı çıkacaksınız, şarj aleti taşımadan sadece MacBook alıp gün içindeki tüm işlerinizi rahatlıkla yapar eve hala şarjınız varken dönebilirsiniz.

Dediğim gibi MacBook dediğimiz şey şarjın uzun gitmesidir. Tabii bu deneyimi m serisi işlemciden elde edebiliyoruz maalesef ki.

Hocam 0 cihazlarada bakıyorum ama taksit seçenekleri bek istediğim gibi değil. Bonus karta 3 taksit imkanı sunuluyor genelde alabilmem için en az 6 olması gerekiyor. O da alabildiğim en baz model 8gb ram 256 ssd

Fiyat olarak da 15-16k seviyesinde fiyatı.

Hocam 0 cihazlarada bakıyorum ama taksit seçenekleri bek istediğim gibi değil. Bonus karta 3 taksit imkanı sunuluyor genelde alabilmem için en az 6 olması gerekiyor. O da alabildiğim en baz model 8gb ram 256 ssd
Amazon 6-9 ay taksitli satıyor. Ben oradan almıştım. Tüm kartlara 6 bazı kartlara peşin fiyatına 9 taksik var.
amazondan almanın iade/memnuniyetsizlik konusunda da avantajı var.

Edit: 9 aylık olanı kaldırmışlar şuan 6 aylık var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı