2020 Senesinde Halen Daha Yanlış Yakıt Sorunu

Pompacılık ağır bir iş değil. Gelen aracın deposunu doğru yakıtla yükleyip gönderiyorsun. 2 tane rakam giriyorsun, para alıp para üstü veriyorsun...

Bunu beceremeyen adamlar var şu ülkede...

Ulan ben kaç bin kişinin canının sorumluluğunu alıyorum her gün. Ben ne yapayım? 2 saniye dalgınlık yapma şansım yok, YOK!. Yaparsam 2 gün sonra parmaklıklar arkasında bulurum kendimi. Adamlar daha doğru yakıt koymayı beceremiyor...

Cidden anlamakta güçlük çekiyorum, bu kadar önemli bir konuda neden halen daha bir teknoloji yok?
Bunun nedeninin sermaye olduğunu sen de gayet iyi anlıyorsundur eminim ki. Sorulması gereken bir diğer cevabı belli olan soru şu; neden hâlâ lityum tabanlı pillerin kısıtlı teknolojisine bel bağlıyoruz? Bunun da cevabı sermaye, 2011 öncesinde grafen tabanlı pillerin potansiyelinin gelebileceğini görmemiş olan yatırımcılar lityum kaynakları ve pil teknolojisi için milyarlar harcadılar. Şimdi ise o harcadıklarının kat kat fazlasını çıkarana kadar bu saçmalığa devam edecekler. Yıllardır TÜV belgesi olan, aynı ağırlıkta lityum tabanlı bir pile göre 3.35 kat depolama kapasitesine sahip ve çok daha hızlı şarj olup daha geç ömür tüketen bir teknoloji elimizde ancak gene birilerinin keyfine ilerlemenin önü tıkanıyor.

O iş bizim gibi fakir ülkelerde zor be abi... Temiz enerjiyle çalışan araçlar çıkacak ama ya Türk vatandaşının alım gücü?
Model X baktım, ikinci elde 950.000 TL...

Az önce Ekşi'de rezalet gibi bir rezalet okudum. Adamın motorinle çalışan aracına Total'de benzin koyuyorlar. Masraf 25.000 TL...

Cidden anlamakta güçlük çekiyorum, bu kadar önemli bir konuda neden halen daha bir teknoloji yok? Bu fosil yakıtları toptan terk edene kadar da bu saçma durum devam edecek galiba...

Abi ne takıyorsun şaka yaptım abi lütfen dövme haklısın sana katılıyorum umarım 3 hesabım banlandığı gibi bu da ban yemez :D.

Pompacılık ağır bir iş değil. Gelen aracın deposunu doğru yakıtla yükleyip gönderiyorsun. 2 tane rakam giriyorsun, para alıp para üstü veriyorsun...

Bunu beceremeyen adamlar var şu ülkede...

Ulan ben kaç bin kişinin canının sorumluluğunu alıyorum her gün. Ben ne yapayım? 2 saniye dalgınlık yapma şansım yok, YOK!. Adamlar daha doğru yakıt koymayı beceremiyor...
Ben de onlarca ve hatta yüzlerce canı hatama karşı koruyorum ama alakasız bu olay. Pompacılık da hiç kolay değil. Adamlar manyağından, ahlaksızına kadar muhattap oluyorlar. İstasyon sahibi ayrı sıkıştırıyor, müşteri ayrı sıkıştırıyor. Yoğunluk varsa vay hallerine. Muhabbetim iyidir çevredeki benzinlik çalışanlarıyla. Birkaç kere kavgaya da denk geldim. Dertlerini de dinledim. Mecbur kalınmasa yapılacak meslek değil. Adamlar sabır küpü resmen. Ben olsam katliam çıkardı şimdiye kadar. Biz en azından insanlarla uğraşmıyoruz doğrudan.

Son düzenleme:
Marka vereceğim Shell petrol ofisi BP opet gibi firmaların dizel ve benzin pompası girişi farklı Volkswagen BMW Audi gibi araçlar da depo girişleri de pompalara göre ama bazı araçlarda genellikle eskilerde bu sorun mevcut ya da ün yapmamış şirketler ama Total'de nasıl olmuş şaşırdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı