2020 Senesinde Halen Daha Yanlış Yakıt Sorunu

Al işte. Şaka gibi bir yorum... Bütün pompalar tek istasyonda zaten. Mazot için ayrı, benzin için ayrı istasyon mu yapılıyor?

Yahu deponun kapağını açınca bile ne koyacağını yazmış oraya adamlar andavallar için. Buna rağmen yanlış koymak nasıl bir üstün beceridir? Başıma gelse yapan elemana ağır şeyler söylerim.
Mevzuyu yanlış anlamışım kusura bakmayın, mesajımı düzelttim.

Az önce Ekşi'de rezalet gibi bir rezalet okudum. Adamın motorinle çalışan aracına Total'de benzin koyuyorlar. Masraf 25.000 TL...

Cidden anlamakta güçlük çekiyorum, bu kadar önemli bir konuda neden halen daha bir teknoloji yok? Bu fosil yakıtları toptan terk edene kadar da bu saçma durum devam edecek galiba...
Bir günde zibilyar tane araç gören adamların dizel veya benzin motorlu araçları ayırt edememesi saçma, en azından bi sorabilir
Ne yazık ki hatalı bir seçim yapılmış, herkes kendi yaptığı hataların bedelini ödemeli. Başka birinin yaptığı hatanın bedelini ben neden ödeyeyim?

Bunu yapmak büyük marifet. Pompacıya eğer varsa ulusal aptallık ödülü verilmeli.

@the_panda Bu durumda yakıt karıştığı için duruma göre düşünüyorum. Yoksa benzinli bir aracın sıkıştırma oranıyla dizelin ateşleyici yardımıyla da olsa patlatılması zor.
Dizele koyarsa sıkıntı, benzinli araca koyması sıkıntı yaratmaz. Dizeller o konuda çok hassaslar

Mevzuyu yanlış anlamışım kusura bakmayın, mesajımı düzelttim.
Problem değil. Sert çıktıysam sen de kusura bakma, bazen tahammül seviyem eksilere dalabiliyor. :D

@Taha Özdemiir Doblo'dan örnek verelim. Dizel ve benzinli motorla satılmadı mı bu araba? Büyük çoğunluğu da dizel. Benzinliye de dizel koyduğunda adam haklı o zaman. Genelleme dışında nasıl bir tahmini olacak? Ses desen o an başka araçla ilgilenebilir ya da gürültü olabilir bölgeye göre. Sormak dışında bir çözümü yok. 100 senedir de pompacı olsa bilemez.

Bir günde zibilyar tane araç gören adamların dizel veya benzin motorlu araçları ayırt edememesi saçma, en azından bir sorabilir.
Her araç kaputunun altında ne yatırdığını belli etmez. Ya depodaki etiketten anlarsın ya da yanlış yapmamak için sahibine sorarsın. Yani A ve B var. Şansın %50. Buna rağmen bir insan görevi olan tek bir işi yanlış yapıp arabayı mahvedince ister istemez herkes sinirlenir. :)

@the_panda Bu durumda yakıt karıştığı için duruma göre düşünüyorum. Yoksa benzinli bir aracın sıkıştırma oranıyla dizelin ateşleyici yardımıyla da olsa patlatılması zor.
Benzinli motora sadece dizel konulması şeklinde kafa yorduğum için öyle demiş bulundum, gerçekte olan bir olayda depoda hem benzin hem dizel olacağı için dediğim tutmayacaktır zaten.

Dizele koyarsa sıkıntı, benzinli araca koyması sıkıntı yaratmaz.
Dizel motorlar farklı yakıtlara karşı daha dayanıklılar. Dizel motora benzin bile koysan o motoru eline almadan önce yol yaparsın ancak benzinli bir araca dizel koyarsan eğer benzin ile karışmışsa tüm motoru ve yakıt sistemini hemen, saf dizel varsa da yakıt sistemini eline alırsın.

Bir ara reklamlarda plakadan tanıma gibi şeyler vardı. O sistem sadece yakıt miktarı üzerine mi geçerli?
O sistem geçerli mi acaba? Hiçbir yenilik tutunmuyor bu alanda.

@Attack Troll Güncel (Common Rail) Dizel araca benzin koyması büyük sıkıntı. Benzinliye dizel koyması da can sıkar genelde sadece.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı