2020 TYT için alınacak kitaplar

Selvan

Decapat
Katılım
9 Şubat 2019
Mesajlar
142
Arkadaşlar 2020 TYT için alacağım kitapları yazıyorum sizce hangileri iyi veya kötüdür hangileri gereksizdir hangilerinin soruları kötü dür yardimci olursaniz sevinirim. Ve 2 kitaptan birisini alacağım kitaplar var sizce hangilerini almalıyım.

Kesin Alacaklarım;
Antremanlarla Matematik 1-2-3-4
Antremanlarla Geometri 1-2

İkisinden birini alacağım hangisini almalıyım?
Limit TYT Türkçe soru bankası
Karekök TYT Türkçe soru bankası

Üçünden iki tanesini alacağım sizce bu hangisi olmalı?

  • Üçdörtbeş TYT Matematik soru bankası
  • Acil Yayınları TYT Acil Matematik soru bankası
  • Karekök TYT Matematik soru bankası

Cevaplarını bekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Aman aman koyver. 2 kere girmiş biri olarak zor denemeleri al yıl boyunca deneme çöz. Her gün 1 orta-zor deneme çöz ve hatalarının nedenini bul. Hiç dershaneyle falan da uğraşma.
 
Limit herkesçe çok seviliyor ama ben pek beğenmedim özellikle kronometre türkçe denemelerini. ama soru bankasını bilmiyorum. Karekök Türkçeden uzak dur derim çok kasıntı bir kitap.

Antrenmanlarla başladığına göre temelin biraz zayıf anladığım kadarıyla o yüzden acilden uzak dur derim. TYT Mat için en iyi önerim Çapp fasikülleri olacaktır. Çaptan sonra acilden başlayabilirsin.

345 Mat önermem çünkü antrenmanlar çözdükten sonra çok garip kalacaktır. İlk testleri çok kolay son testleri lüzumsuz zor ve orijinal soruları tamamen vakit kaybı ama yine de sen bilirsin dostum.

Karekök Mat kendini yeniledi mi bilmiyorum ama video çözümlü olması bir avantaj düşünülebilir.
 
Ben önceki seneden beri çalışıyorum şunu söyleye bilirim;
Matematik 345 yayınları çok iyi ama biraz mantıksız sorulara bak nasıl desem matematik işleminden önce paragraf sorusu olur sınavda çıkmış bütün sorulara bak anlarsın saten.

Türkçe "rüştü hoca" kitap seti mevcut çok iyi paragrafları var.

Vede son olarak oku(kitap oku,paragraf çöz oku okuduğunu anla)

Karekök bence çöp hiç verim alamadım diyebilirim.

Antremanlarla Matematik,geometri iyi ama çok vakit harcama hızlı bitir çok kolay soruları saten onda sadece işlem yapmayı hızlı çözmeyi öğren vakit kaybetme
 
İstediğimiz kadar soru çözelim ÖSYM gene farklı tipte bir soru bulup zaten soracak önemli olan deneme ve çıkmış sorular mutlaka her gün 1 deneme çözün ve son 15 yılın çıkmış sorularını analiz edin soru tiplerini konulara göre dağılımını ağırlıklı olarak zor soruların sorulduğu konuları takip edin eminim bu hangi kitabı almalıyım derdine düşmeden önce birinci adımınız olmalı.
 
345 TYT ve AYT soru bankalarını tavsiye ederim. Onun dışında deneme setleri var yine 345'in onları da tavsiye ederim. Deneme çözmek için son ayları bekleme. Sene başından deneme çözmeye başla. Saçma sapan dershane yayınlarının denemelerini kesinlikle tavsiye etmem. (bkz: Final,Fem..) Öncelikle hedef ne ona göre zorluk seviyesine göre kaynak önerebilirim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı