2020 yılında hem NVIDIA hem de AMD sürücülerinin sapıtmaya başlaması

Yeni kart alacak olsanız NVIDIA mı alırdınız, AMD mi?

• Oy verenlerin toplamı
    32
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. AMD kartlarda zaten uzun süredir sürücü sorunları var ve bir türlü tam olarak çözülemedi. Forumlarda resmen insanlar stabil sürücü arıyorlar. Fakat NVIDIA tarafında da sapıtmalar görmeye başladım.
Oyun tarafında hiçbir sorun yok, oyunlarda GTX 1660 Super ekran kartım gayet stabil. Fakat Edge'de video izlerken Scroll yapınca sistemde ara ara görüntü gidip gelme sorunları yaşamaya başladım. Hatta geçenlerde abim Red Dead Redemption 2 oynarken Edge üzerinden RDR2 hazine haritası araştırmak istedi, bir tane siteye girdi (sitede bol video var) ve tam site açılacakken sistem DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (nvlddmkm.sys) yeşil ekran hatası verdi. Biraz forumlarda falan araştırdığımda ise (özellikle de NVIDIA forumlarında) 451.48 sürücüsünden beri NVIDIA kart kullananlardan bazıları ciddi sorunlar yaşamaya başlamışlar (oyun çökmesi gibi). Şimdi 452.06 geldi, HAGS'yi kapattım, Edge'de tekrar donanımsal hızlandırmayı açtım (tekrar denemek için) ve maalesef ki sorun devam ediyor. Şu an için Edge'de donanımsal hızlandırmayı kapalı tutuyorum. Gariptir ki Firefox'ta bu sorunlar çıkmıyor ancak Microsoft Edge Chromium'da böyle sorunlar çıkıyor.

Sizce bu aralar neden NVIDIA sürücüleri de sapıtmaya başladı?

Yeşil ekran almanın sebebi Insider sürümü kullanmadan dolayı olabilir.
Bir aralar ben de kullanıyordum Insider'ı. Insider'dan normal sürüme dönmek istediğimde formatsız geçilemediğini öğrendim :(.
Evet Insider kullanıyorum lakin hatanın sebebi Insider kullanmam değil. Çünkü Dev Channel'da değilim, Beta Channel'dayım ve Beta Channel'da şu anda 20H2 sürümü test ediliyor. 20H2 sürümü de temel altyapı olarak 2004 ile tamamen aynı. Yani sorun kesinlikle sürücü kaynaklı.

nvlddmkm.sys Mavi ekranını, 1803 sürümünde HD630 driverlarının saçmalası yüzünden sürekli kaldır yükle yaptım. (Ben 2018 sürücüsünü kuruyordum. Çok sevgili Windows Update tekrar 2016 sürümüne çekiyordu.) Belli bir yerden sonra ne zaman oyun içindeyken ALT + F4 yapsam Mavi ekran alıyordum. Optimus yüzünden GPU'lar arası geçiş sırasında sorun çıkıyordu.
Çok iyi hatırlıyorum bir keresinde Turuncu ekran almıştım Alt + F4 ile çıktığım için.

AMD toparldı sayılır, HDMI ses sürücülerinin birkaç oyunla çakışması dışında şikayetim olmadı. Nvidia ekran kartlı dizüstü bilgisayarlarda bazı sorunlar duyuyorum ama masaüstü kısmında kayda değer bir sorun yok gibi.

@yusuf6554 Edge Chromium'da yaşadığınız sorunu biraz daha detaylı tarif eder misiniz? Ben de benzer bir durum yaşıyorum. Firefox'ta hiçbir sorun yokken Chromium tabanlı bütün tarayıcılarda, özellikle Edge'te, "flickering" diye tabir edebileceğim bir sorun yaşıyorum. Donanımsal hızlandırmayı kapatınca sorun kalmıyor. Aynı durum değilse konu açmayı düşünüyorum.

@yusuf6554 Edge Chromium'da yaşadığınız sorunu biraz daha detaylı tarif eder misiniz? Ben de benzer bir durum yaşıyorum. Firefox'ta hiçbir sorun yokken Chromium tabanlı bütün tarayıcılarda, özellikle Edge'te, "flickering" diye tabir edebileceğim bir sorun yaşıyorum. Donanımsal hızlandırmayı kapatınca sorun kalmıyor. Aynı durum değilse konu açmayı düşünüyorum.
Video izlerken aşağıya Scroll yaparken bir anda önce ekran donuyor fakat fare hareket etmeye devam ediyor. Sonra ise önce ekran komple gidiyor, sonra ses gidiyor, 1-2 saniye sonra ekran geri geliyor. Bir keresinde de GSOD (Green Screen of Death) almıştım (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL kodlu).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı