Rehber Tek anakart üzerinde hem AMD hem de NVIDIA ekran kartını kullanmak

GorkemYakar

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar, bugün tek anakart üzerinde hem AMD hem de NVIDIA ekran kartını aynı anda nasıl çalıştırabildiğimi ve kullandığımı anlatacağım. Türkiye'de internette gördüğüm kadarıyla yapan veya yazıya döken olmamış.

Yarı rehber yarı sohbet tadında olacak bu konuyu umarım doğru yere açmışımdır.

Anakartım: Gigabyte GA-970A-UD3p
İşlemcim: FX 6300 3.9 GHz OC.
RAM: 8 GB Ramtech 1600MHz DDR3 + 4 GB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 toplamda 12 GB (şu anda 1333MHz de çalışıyor ikisi de)
Sahne sahibi ekran kartları:

PowerColor red Dragon RX580 8 GB OC.
MSI NVIDIA GT730 4 GB.

Yine gereksiz fantezilerimi denediğim günlerdendi bugün. FX işlemcime 4.3 GHz OC yapmıştım mutluydum fakat elimi 9 yapraklı 12v 2.7amperlik eski Dell Optiplex GX280 bilgisayardan söktüğüm 6500RPM'lik fana soktum. Bütün yaprakları kırıldı.
Bende ne yapsam diye düşünürken eski kullandığım Q8300 ve GT730'lu bir sistem vardı onu tozlu raflardan çıkardım. Belki içinde kasa fanı falan vardır geçici olarak kullanayım dedim ama yokmuş.
Uzun lafın kısası 3400RPM'lik 9 yapraklı boyutu küçük fakat işlevi büyük fanımı yerleştirdim ama kasayı açmışken de boş duramadım yine fantezi manyağı yaptım kendimi.
Söktüm GT730'u taktım anakarta verdim coşkuyu RX580'den HDMI to VGA adaptörü kullanıyordum fakat 2 monitörüm vardı. Diğerini kullanamıyordum RX580'de VGA girişi olmadığı için.
Bende GT730 üzerinden 2. monitöre görüntü alabilir miyim diye düşünürken taktım açtım sistemi başta görüntü gelmedi ama bilgisayar ekran kartını görmüştü.
Sürücüsünü yükledim yeniden başlattım ve şu an birincil ekran kartı AMD olacak şekilde bilgisayarı kullanabiliyorum. Şu an bu yazıyı RX580'in takılı olduğu monitörde yazıyorum.

Testler:

Forza Horizon 4 girmeye çalıştım ama başarısız oldu.
Valorant hangi monitörde çalıştırdıysam o monitöre bağlı ekran kartı ile çalıştı.
GTA 5 testi de Valorant gibi. Çıkış monitörü hangisine alındıysa o monitöre bağlı ekran kartı ile çalıştı.

Sırf Forza oynayamadığım için ekran kartını sökeceğim. Çift ekran kartı ile Forza oynayabilirsem bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Bir yazılım veya uyumsuzluk problemiyle karşılaştıkça konuyu güncellerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı