2020'de 1050 Ti yeterli mi?

Bütçe
5000
Bugün PC toplayacaklar AMD tarafında RX 570 4GB NVIDIA tarafında ise GTX 1650 Super alacakları en düşük GPU olsun. Dediğimi yaparsanız sorun olmaz ;).

Bence E-Spor için RX580 8GB/GTX1660S, AAA oyun için Vega 56/RX5700/RTX2060S tercih edilmeli minimum.

Hocam asıl e-spor bandında(PUBG hariç) bu kadar yüksek kartlara gerek yok ki :) Adamların CS:GO oynadıkları çözünürlükleri görüyorsan eğer :) Çoğunun bilgisayarı sponsorlar yüzünden ultra. Adamlar 1 lira vermiyor ki :)

Asıl evinde 4K deneyimi yaşamak isteyen, E-Spor değilde, keyif için oyun oynayan adamın alması gerekiyor bu kartları. Full Grafiklerde keyif almak için. Benim profesyonel CS:GO ve LoL oynayan arkadaşlarım var, 10 bin TL 'lik bilgisayarda oynadığı cs go 'yu görseniz klavye ile kafasına vurursunuz :)
Peki arkadaşlar şunu sormak istiyorum. N11 de şöyle bir bundle buldum. Fiyatı parçaların tek tek alımına göre 400 tl civarı daha ucuz. Gıgabyte B450m S2h + Amd Ryzen5 3500x+ Corsair 8gb 3000mhz Bundle - n11.com bir de şu ekran kartını eklersem Gıgabyte Gtx 1660 Super Oc 6gb Gv-n166soc-6gd 192bit Ekran Kartı - n11.com bir sıkıntı çıkarmaz değil mi

hepsi birlikte sorun çıkarmaz, yalnız o bundle'ın fiyatı gayet uygunmuş ya. Güvenilir mi bilmiyorum, hiç N11'den alışveriş yapmadım. Eğer gittigidiyor.com gibi bir alışveriş sistemi varsa alınabilir. Parçalar sıfır mı garantili mi bilgi var mı göremedim ben.

Yalnız 500TL'ye tertemiz RX570 hatta RX480 bile bulunabilir (ufak arızalı).
Evet haklısınız, 500 tlden fazlaya satabileceğini düşünen kerizler yüksek fiyatlara koyup uzun süre müşteri bekliyor. Temiz bir rx 570 -garantili ve faturalı- 700-800 ediyorken 1050ti daha güçsüz olmasına rağmen daha pahalı oluyor mantıken, tabi sizde haklısınız...

Sizin gibi arkadaşlar ikinci el piyasası hakkında en ufak bir bilgiye sahip değiller. Ve bir de çıkıp bilmiş yorumları yok mu...

RX 470'ler 500 TL'ye satılıyor diye daha güçsüz bir kart daha pahalıya satılamaz mı? İkinci el piyasası öyle yürümüyor maalesef. 1050 TI sıfır satıştayken bile RX 570'den pahalı bir karttı. Doğal olarak ikinci el piyasasının da yüksek olması beklenir. Ayrıca ikinci el sitelerine forum gözüyle bakmayın. 1050 TI çok tercih edilen ve satılan bir kart. Forumda çok olmasa da hala AMD almam diyip 1050 TI, GTX 1650 gibi kartlara yönelen tonlarca insan var. İkinci el piyasasında fiyatını yükselten en büyük etmenlerden biri de bu. Ek olarak RX 470 çok eski bir kart. Garantilisini bile bulamazsın. Bir de hafif arızalı demiş ya :) Arızalı kartı git sen al kardeşim. Alacağı RX 470 çok uzun süre kullanılmış, garantisiz, ne olacağı belli olmayan bir kart. Yarın elinde kalsa parası çöp. Mining olayından bahsetmeme gerek var mı? İkinci elini almak çok riskli. 500 TL'ye RX 470 almak mı :)?

Her neyse. Temel olay ikinci el piyasasının "Bu kart bundan güçlü o zaman bu daha ucuz olmalı" mantığıyla yürümüyor olması. Bu yüzden "Sizin gibi arkadaşlar ikinci el piyasası hakkında en ufak bir bilgiye sahip değiller." dedim.

Dostlarım merhaba. 2017 yılının yaz ayında dolar 3.65 civarındayken 3100 TL'ye şu sistemi toplamıştım.

MSI gamingx 1050 Ti GPU.
Intel Core i5 7400 CPU.
ASUS B250M-K Prime anakart.
8 GB Corsair Vengeance 2400 MHz RAM.
1 TB WD 7200 RPM Blue HDD.
Corsair SPEC-01 kasa.
Corsair 600W +80 PSU.

3 Yıldır bu sistemi kullanıyorum. Güncel oyunlarda bana sorun çıkarmaya başladığını fark ettim. RDR 2, Bannerlord, FiveM gibi oyunları drop girmeden oynamak mümkün değil artık benim için. En düşük ayarlarda bile sorun yaşıyorum çoğu oyunda ve cidden canımı sıkmaya başladı. Sistemimin şu anki güncel fiyatını araştırdım ve tekrar aynı sistemin sıfırını toplamak 4500 TL civarlarında tutuyor. Malum dolar 7TL. Gel gelelim asıl soruma. Ben bu sistemi 3700-4000 bandında bir fiyata satıp üstüne maksimum 1500TL para ekleyip, İtopya'dan hazır fırsat kasalarından birini almak istiyorum. Sizce bu mantıklı bir hareket olur mu? RX 570 veya 580 gibi kartlar için sistemi yenilemeye gerek var mıdır? Yorumlarınıza ihtiyacım var.

Benim de 5.000 civarı bütçem var ve hazır kasa bakıyorum yardımcı olursan sevinirim. Aldıgın kasadan bende almayı düsünebilirim. Yeni konu açtım oradan bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı