2020'de CM 01/02 oynamak

King Weathers

Decipat
Katılım
13 Nisan 2020
Mesajlar
1.177
Çözümler
5
Evet arkadaşlar hepinize merhabalar. Eve tıkalı kaldığımız bu günlerde CM01/02'ye fena sardım. Yaklaşık 6-7 yaşlarındayken internet kafedeki "abiler" bu oyunu oynarlardı. Biz de 'bu eski oyunu hala oynuyorlar' derdik. Tabii o zamanlar bizim gözümüz savaşlı mavaşlı oyunlardan başka bir şey görmüyor. Yıllar geçti ve birkaç sene önce bu oyunu buldum ve indirdim. O günden bu yana ara vermeden oynuyorum oyunu. Şimdi hala oynanabilirliği var mı bunu inceleyeceğiz.

En temelden başlayalım. Bilenler bilir, bu oyunun üç ana sürümü vardır: 3.9.60, 3.9.65, 3.9.68.

3.9.60: CM 01/02'nin ilk ve en garip sürümü. Bu sürümde Belaruslu futbolcular gerçekten çok iyi. Nikiforenko, Tsigalko bunlara örnek olarak verilebilir. Tsigalko öyle bir golcüdür ki arkasına kimi koyarsan koy senede 40 golün garanti. Bazı kişilerin istatistiklerine göre bir sezonda 80 gol atmışlığı var. Nikiforenko da bunun kankası. Tsigalko önde Nikiforenko arkadaysa ne kadar gol yersen ye, her maçı kazanırsın. Ayrıca bu sürümde oynattığınız taktiği oyun bir süre sonra çözüyor ve taktiğiniz rakiplere işlemiyor. İlk sürüm gerçeklikten epey uzak. Çünkü hangi forvet Hakiki Ronaldo'yu yedek bırakabilir ki? Ek olarak N'Diaye, Okoronkwo, Kerr, Kennedy Bakırcıoğlu ve Aghahowa bu sürümün efsaneleridir.

3.9.65: Bu ikinci sürüm. Bu sürüm bence en stabil sürüm. Bu sürümde ne Tsigalko var, ne ilk sürümdeki gibi bir anda parlayan futbolcular. İlk sürümdeki gibi karşı takımlar taktiğinizi çözebiliyor. Bu sürümde çok nadir de olsa futbolcular size komplo kurabilir. Dikkatli olun. İki sene CL şampiyonu yaptığım Diyarbakırspor'dan kovdurdular beni. Yanlış bilmiyorsam bu sürüm Türkçe dil destekli çıktı. İlk sürümle beraber modlanmaya açık değil. Bu sürüm gerçeğe en yakın sürüm. (Bu arada bu sürümde de Nikiforenko çok iyi çaktırmayın😀)

3.9.68: Bu üçüncü ve son sürüm. Modlanmaya açık ilk sürüm. Bu sürümde Yunan futbolcular gereksiz güçlü. Karşı takımlar genellikle taktiğinizi çözemiyor. İkinci sürümdeki gibi size komplo kurulması gibi olaylar da olmuyor. İkinci sürümde bir oyuncu üzgünse diğer takım arkadaşlarını da etkiliyor. Bu sürümde böyle bir şey söz konusu değil. Oyuncularınıza abartı cezalar verilebiliyor. İkinci sarıdan atılan topçuma 23 hafta ceza vermişlerdi. Bu sürümün artıları da var elbette. Türkçe dil desteği var ve kolayca kadrolar Update edilebiliyor.

Oyuna genel olarak bakılacaksa;

Yeni çıkan menajerlik oyunlarından daha sade durduğunu söylemeliyim. Oyun sizi kendisine çekiyor. FM'deki gibi gıdım gıdım ilerlemiyor. Bir oturuşta bir sezon bitiyor. FM'deki gibi yok fizyoterapist, yok basın toplantısı uğraşmıyorsun. İki üç topçu, birkaç yeni koç ile sezona hazır olabilirsiniz.

Elbette ki eksiklikleri de var bu oyunun.
Oyuncuların hiçbir sebep yokken performansları büyük ölçüde düşebiliyor (özellikle 3.9.65 sürümünde). Genç oyuncuların ihtiyarlardan daha sık sakatlanması da büyük bir sorun. Bundan dolayı gençleri oynatmıyorum ve kulüpten genç oyuncu yetişmiyor. İlk ve son sürümde gereksiz oyuncuların dünya yıldızı olması da büyük bir sorun. Misal Tsigalko oyunda çok iyi bir forvet iken gerçek hayatta sakatlığı yüzünden futbolu bırakmış, inşaatta amelelik yapmış bir abimiz aslında.

2020'de oynanır mı sorusunun cevabını üç sürümde de farklı yapacağım.

3.9.60: 2020'de oynanmaz. Sürümün gerçeklikten uzak oynanışı buna engel oluyor. İngiltere Konferans Ligi'ndeki bir takıma al Tsigalko'yu, attır golleri. Bir bakmışsın UEFA şampiyonu olmuşsun.

3.9.65: 2020'de oynanır. İlk sürüm gibi olmadığı için oynanabilir. Size komplo kurulması sinirlendirse de aslında güzel bir detay. Bir oyuncu üzgünse tüm oyuncuların morali bozulmaya başlıyor. Modlanamasa da kesinlikle oynanmaya değer.

3.9.68: Kadrolar Update edilebildiği için 2020'de oynanır. Ancak vanilla kadrolarla oynayacaksanız oynanmaz. Çünkü bu sürüm ilk sürümden bence kötü.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım bu efsanevi oyuna başlayacak arkadaşlara yardımcı olmuşumdur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de oynamaya çalıştım ama bir türlü keyif alamadım. Yaşım nedeniyle 2018 ile başladım. 2019,2020 ile devam etti. Maddi sebeplerden ötürü 2021 alamadım. Şu anda 2020 ile devam ediyorum. Ama bence temel sorun fırsat transferi dediğimiz olayın çok nadir olması. Örneğin Robin V.P. gerçek hayatta Fenerbahçe'ye geldi. Ama FM'de neredeyse imkansız. Verecek 20m maaşınız bile olsa gelmez. O yönden eğlenceli olabilir belki CM. Ama 50k'ya adam getirip yılda 30 gol 20 asist getirmek bana göre değil.
 
Ben de oynamaya çalıştım ama bir türlü keyif alamadım. Yaşım nedeniyle 2018 ile başladım. 2019,2020 ile devam etti. Maddi sebeplerden ötürü 2021 alamadım. Şu anda 2020 ile devam ediyorum. Ama bence temel sorun fırsat transferi dediğimiz olayın çok nadir olması. Örneğin Robin V.P. gerçek hayatta Fenerbahçe'ye geldi. Ama FM'de neredeyse imkansız. Verecek 20m maaşınız bile olsa gelmez. O yönden eğlenceli olabilir belki CM. Ama 50k'ya adam getirip yılda 30 gol 20 asist getirmek bana göre değil.
3.9.65 sürümünü oynuyorsanız bir süre sonra oyuncu bulmak inanılmaz zorlaşıyor. Bu sürümde 50K'ya getirdiğiniz genç topçuya özel antrenman planı uygulamazsanız adam hiçbir işe yaramaz, 20 maçta (15'inde sonradan oyuna dahil olmuş.) 3 gol 2 asist ile oynar, ortalama puanı 6.5'u geçmez. İlk ve son sürümde 50K'ya getirdiğin adam 50 gol atabilir ama 3.9.65 sürümünde bu pek mümkün değil.
 
3.9.68 versiyonun türkçe desteği yok. ( Bir çözümünü bulduysanız lütfen belirtin. ) Bu oyunu efsane yapan tsigalkodur o yüzden 3.9.60 versiyonu gayet oynanabilir. Size katılmıyorum :)
 
Abimin bir zamanlar bağımlısı olduğu oyun belki hala daha oynuyordur bilmiyorum da bir ara ben de özendim oynamaya çalıştım ama zor gelmişti

Ama oyun gerçekten efsane bence bir nesil için.
 
Önceki oyunları oynayan arkadaşlar vardı ama ben bununla başladım. Benim için yeri ayrıdır. Elimde CD olarak vardı. Üniversiteye gittiğimde yurttaki internet kafeye hemen kurdurmuştum. Söylenen isimler dışında benim kendi keşfim Daniel Arrieta diye bir genç forvette vardı. Kısa sürede çok etkili hale getiriyordum. Ne günlerdi ama. 😊 Uzun zamandır tekrar oynamadım ama şimdi bu konuyu görünce bir kez daha deneyesim geldi. Bu mesajı yazdıktan sonra hemen nette araştırmaya başlayacağım. 😁
 
Ali Ece bile geçen sene oynuyordu. Bendede yüklüydü hatta 2021 kadroları vardı. Fenerbahce ile 4 sene üst üste şampiyon olmuştum, cl'de çeyrek final yapmıştım. Sonra bilgisayarı formatlayinca silindi. Efsane oyun :(
 
Telefondan devam ✌️


Screenshot_2022-03-28-00-50-48-639_com.eltechs.es.jpg
 
Merhaba, ben de hala severek CM 01/02 oynayanlardanım, 3.9.60 sürümünde devam eden bir oyunum ve kayıt dosyam var fakat champman0102.net sitesinden oyunu 3.9.65 sürümüne yükselten exe dosyasını indirdim (setup dosyası değil sadece yükseltme yaması), bu yükseltmeyi uygularsam kayıtlı oyunuma 3.9.65 sürümünden devam edebilir miyim yoksa yeni bir oyuna mı başlamam gerekir? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı