2020'de Neden Windows 7 kurulmaz?

Kullandığım sistemde monitör: 1366X768. i5-3550, 12 GB RAM, GTX 750 Ti (Overclock ile kullanıyorum RX 460 dengi oluyor), SSD mevcut ancak hala Windows 7 kullanıyorum, bilen adam için bu konuyu gereksiz uzatıyorsunuz, 1) Benim için uygun yazılım desteği bulunuyor, istediğim oyunu da oynuyorum, örneğin Odyssey gibi optimizasyon özürlü bir oyunu yarı ayar orta yarı ayar yüksekte Benchmark testinde 47 FPS aldım. 2) Güncelleme ve güvenlik hiçbir zaman umrumda olmadı, gelse de güncellemiyorum, Windows 7'nin en saf halini kullanıyorum, antivirüs kullanmam, burayı iyi okuyun, bunları marifet diye söylemiyorum, sadece ben bu şekilde kullanabiliyorum, geçen Kaspersky, Malwarebytes indirip tarattım virüs de bulamadı, tabii bulamayacak, kullanmasını bilen adam virüs de bulaştırmaz. 3) Şahsen her kullandığım hizmete karşılık veriyor. 4) Evet arka planda da çalışan uygulama yok gibi bir şey :), anormal bir yazılım olduğunda anında manuel bile tespit edebilir, güvenli moddan elle silebilirim, boşta RAM kullanımı 1 GB gibi komik bir rakam :). 5) Bu madde yazmak için yazılmış, gayet sade ve gözümde hala güzel bir işletim sistemi. Peki ben ne zaman Windows 10'a geçeceğim? Oynamak istediğim bir oyunda Windows 7 desteği kesilinceye kadar.

NOT: Windows 7'yi özendirmek veya marifetmiş gibi anlatmak için söylemiyorum, sadece beğeniyorum ve senelerdir sıkıntısız kullanıyorum, olay bu kadar basit.

Son düzenleme:
HDD varsa Windows 10 işkence ya 7 ya da 8.1 mantıklı. Donanım destekliyorsa Windows 10 en iyisi tabii.

Fotoğraf-0012.jpg

WhatsApp Image 2020-03-27 at 19.15.50.jpeg

Bunda 10 SL X64 var sorun yok kullanıcı hiç tozunu almadı macun yenilemedi çift ekranla kullanıyor tabii ısınınca kapanıyor sahibi temizlemiyor hala.

Aynen öyle. Para olmayınca olmuyor maalesef. Çok eski, Windows 10 ile düzgün çalışmayan sistemleri hala kullanmak zorunda olan (maddi durumun olmaması veya devlete kayıtlı olması gibi durumlardan dolayı) insanlara da "yeni bilgisayar al" diyemiyoruz işte. Maalesef eski bilgisayarları hala kullanmak zorunda olan insan sayısı çok fazla. O yüzden onlara da destek vermemiz gerekiyor ki onlar da sorun yaşayınca çözüm bulabilsin.
Bence Windows 7 kullanılmasında bir sakınca yok. DX12 desteği de var hem. Ayrıca Cyberpunk 2077 bile Windows 7'de çatır çatır çalışacak.
WDDM 2.x yerine WDDM 1.1 kullandığı için %100 DX12 desteği mümkün değil. Evet bazı oyunlar Windows 7'de DX12 ile çalışabiliyor fakat %100 DX12 desteği sağlanabilmesi imkansız. Çünkü tam DX12 desteği için en az WDDM 2.1 kullanan bir işletim sistemi (Windows 10 sürüm 1607 ve sonrası) gerekiyor.
Ayrıca Internet Explorer 8 ile geliyor, başka bir tarayıcı indirirken bile bazen saçmalıklar çıkartabiliyor. Windows 10 ise 20H2 ile birlikte Microsoft Edge Chromium ile gelecek. Şu anda yüklü gelen eski Edge bile en azından diğer tarayıcıları indirirken sorun çıkartmıyor.
Onun dışında 22 Ekim 2009 yılında çıkmış bir sistem olduğu için bütün güncelleştirmeleri tam 3-4 GB'ı bulabiliyor. Ayrıca güncellemelerin çoğu yüklenmeden .NET Framework 4.8 bile kurulamıyor, denedim. Kurmaya çalışınca sertifika hatası veriyordu. Hatta ilk başta güncelleştirmeleri denetleme işlevi bile çalışmıyor, önce KB3138612 kodlu güncellemenin yüklenmesi gerekiyor. Ancak o zaman güncelleştirme sistemi çalışıyor.
Son olarak USB 3.0 desteği Windows 7'de bulunmuyor. USB 3.0 desteği olmadığı için yeni nesil sistemlere (Ryzen gibi) Windows 7 kurmak için kurulum medyasının modifiye edilmesi gerekiyor. USB 3.0 desteği ilk olarak Windows 8 ile geldi. Windows 7'de NVMe desteği de yok ayrıca.

Fakat eski sistem kullanılıyorsa dediğiniz gibi Windows 7 kullanılmasında sakınca yok. Yeni sistemlerde ise zaten adam eğer yeni nesil bir sistem aldıysa yeni nesil işletim sistemi kullanmalı. Gidip de Ryzen 5 3600 sisteme Windows 7 kurmak da tabii ki mantıksız. Ancak eski sistem kullananların genelde zaten ne DX12 destekli GPU'ları oluyor, ne cihazlarında USB 3.0 desteği oluyor, ne NVMe M.2 portu oluyor, ne SSD disk oluyor, ne de Windows 10 ile %100 uyumlu çalışan BIOS ve sürücüleri oluyor. Bu durumda Windows 7 hala kullanılır.

Son düzenleme:
Haklısınız. Fakat eski PC' mim donanım özellikleri düşük. Windows 7 kullanıyorum ve gayet stabil, hızlı. Windows 8/8.1/10' da alamadığım hızı 7' de aldım. Fakat ben en düşük şu an Windows 8.1 öneriyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı