Paul Richard standartlarına göre zevkli bir yarıştı.
Aslında yarış temposu olarak Mercedes daha iyiydi, strateji, mükemmel bir pit ekibi ve pilot kombinasyonu sayesinde galibiyet aldılar.
Verstappen startta ilk virajda hiçbir baskı yokken, dışarı uçtu, liderliği Hamilton'a hediye etti. İlk pit stoplara kadar bu durum böyle devam etti. Erken pit hamlesi ile kıl payı Verstappen öne geçmeyi başardı ve liderliği tekrardan aldı. Daha sonra ikinci pit stopa kadar Hamilton'un baskısı altındaydı. 2.3 saniye civarı bir fark yarattıktan sonra aniden 2. pit stop için pite girdi. Medium lastikleri taktı ve yaklaşık 20 tur kala pite girdi. O saatten sonra açıkçası medium lastiklerin bu kadar dayanacağını düşünmüyordum. Bu pistte geçiş yapmakta zor olduğu için. Ancak Verstappen müthiş bir iş çıkarıp her iki Mercedes pilotu da geçiş galibiyet aldı.
Perez yarışın başında temposu çok kötüydü. Rüzgâr nedeniyle zorlandığını söyledi. İlk bölümde uzun süre pistte kalması, son bölümde lastik avantajı elde etmesine fayda sağladı ve podyuma çıktı.
Redbull'u tebrik ediyorum. Müthiş bir strateji, müthiş bir pit ekibi, müthiş bir pilotaj, müthiş bir ikinci pilot.
Mercedes: Bottas geçen yarışlara göre daha iyiydi. Hamilton elinden geleni yaptı. Takımın strateji hatasına kurban gitti. İlk bölümde 3 saniye önde olmasına rağmen pite girdikten sonra Verstappen'e geçildi. İkinci erken pit stop hamlesinde de geç kaldılar. 1 tur sonra pite girseydi yine Verstappen'e geçilirdi. Yarış temposu Mercedes'in daha iyiydi, lastik koruma avantajı da Mercedes'te idi. 1 tur sonra pite girmek kötü bir fikir değildi. Bu pist için ikinci pit stopu yapmamak da kötü bir strateji değildi bana göre. Bottas, Verstappen'i arkasında biraz dahw tutmayı başarsaydı Ham yarışı kazanırdı.
Mclaren: Riccardo için en iyi hafta sonu oldu. Norris çok iyi bir yarış çıkardı, ilk bölümde lastiklerini çok iyi sakladı ve son bölümde lastik avantajına sahip olup rahat şekilde önündekileri geçip 5. sırayı elde etti.
Alpine: Alonso ilk bölümde çok zorlanmasına rağmen, pit stoplardan sonra harika bir tempo yakalayıp yarışı 8. bitirdi. Ocon beklentilerin altındaydı bugün.
Aston Martin: Günün iyi sürücülerinden biri Vettel idi. 40 tur boyunca pistte kaldı, çok iyi lastik sakladı. Biraz geç pit stop yaptıklarını düşünüyorum son bölümde öndekilerle arayı kapatacak tur kalmamıştı. Stroll de aynı şekilde iyi lastik saklayıp iyi bir sonuç elde etti.
Alpha Tauri: Gasly kendinden bekleneni yaptı, harikaydı yine.
Ferrari: Çok kötü bir hafta sonu idi. SF21 lastikleri yiyip bitiriyor resmen. Her iki pilotta lastikler yüzünden savunmasız kaldılar. Ferrari'nin sıralamalarda bu kadar hızlı olup yarış temposunda bu kadar gerilemesi çok acayip. Lastik koruma konusunda zayıflar. Motor kısmında da yarışta zorlanıyorlar, motorda ısınma sorunları mevcut, üst motor modlarını kullanamıyorlar, haliyle sıralama turları gibi rekabetçi olamıyorlar.
Russell kendi adına herhalde olaysiz şekilde Williams'taki en iyi yarışını çıkardı.
Mick yine Mazepin'i geçti. Uzun süre Mazepin öndeydi. Mazepin, Monaco'dan beri eskiye göre daha iyi, hata yapmıyor en azından.