2021 Fransa GP

@yagamilayto31 Evet, neden?

Bu lafı ettiğinde sanırım 1960'lı yılların başıydı, aerodinami 1970'li yıllardan itibaren çok önemli olmaya başladı.
Evet dönemsel bir söz. O dönemde haklıydı, günümüz için anlam ifade etmiyor. Kendi dönem koşullarını göz alarak sarf ettiği kelimeler bunlar.

Hamilton, Schumacher kadar asla sevilmeyecek elbette. Ben kendisini zerre sevmem ama harika bir pilottur. Gelmiş geçmiş en iyi pilotlardan biri. Saygım sonsuz, saygıyı sonuna kadar hak eden bir pilot. Evet aracı süperdi, çok baskındı ama kendisi de çok çok iyi bir pilot. Hızlı sürücüler genel olarak en hızlı aracı kullanır. Kusursuz sürdü Mercedes takımında Ham. Rosberg gibi dişli bir rakibi olsaydı bu kadar baskın olmayabilirdi, lâkin Rosberg de bunu sadece 1 defa yaparak bir daha yapamayacağını düşünerek F1'e veda etti. Hamilton ile baş etmek kolay değil. Bottas'tan daha iyi bir pilot o koltukta otursaydı şüphesiz Ham bu kadar şampiyon olamazdı. Ama bu durum diğer şampiyon olmuş pilotlar için de geçerli.
 
Teknik olarak Hamilton boomer değil, Y kuşağından oluyor.

Kıl adam modu: On... :D

Bir de başarılı olmuş insanlara öfke duyulması ya da aşağılanmaya çalışılması bana çok saçma geliyor. Bu adam kariyerine en iyi çaylak performansını göstererek başladı. Farklı takımlarda şampiyonluk yaşadı, çok riskli bir karar vererek o dönemde şampiyon olacağı öngörülemeyen Mercedes'e geçti, yıllarca en üst düzeyde performans gösterdi. Kısacası bu adam 7 defa şampiyon oldu diye suçlu değil, suçlu diğer takımlar ve diğer sürücüler. Rekabet edecek düzeyde arabası varken kazanamayan sürücüler ve benzer bütçeye rağmen daha iyi araba çıkaramayan takım/takımlar.
Başarısından falan hiçbir türlü sıkıntı yok. Sadece F1 sürücüsündense Model/Oyuncu ayaklarında takıldığı için sevmiyorum. Özellikle Black Lives Matter olayı. Tamam lafım yok elbette protesto edilmesi gereken bir şey ama kendini çok göze sokmayı seviyor bundan nefret ediyorum. Özellikle Monaco'daki röpörtajda Serena Williams'ın olayı beni delirtmişti. Lewis yarışı kazansa mis gibi övecekti Max kazanınca konuşturmadı bile. Başarılarına lafım yok gerçekten iyi bir pilot ancak karakteristik olarak sinir bozucu. Dominant bir dönem geçiriyor ki benzeri MSC'ye de oldu.
Hamilton ile baş etmek kolay değil. Bottas'tan daha iyi bir pilot o koltukta otursaydı şüphesiz Ham bu kadar şampiyon olamazdı. Ama bu durum diğer şampiyon olmuş pilotlar için de geçerli.
Senna Prost ikilisi gibi bir mücadele görmedikten sonra şampiyonluk olayı sıkıyor çünkü şartlar eşit olmuyor takımlarda. Şimdi takım içinde bile şartlar eşit değil.
 
Sadece F1 sürücüsündense Model/Oyuncu ayaklarında takıldığı için sevmiyorum. Özellikle Black Lives Matter olayı. Tamam lafım yok elbette protesto edilmesi gereken bir şey ama kendini çok göze sokmayı seviyor bundan nefret ediyorum.
Bazı insanlar elinde fırsat olduğu zaman bunu bazı şeylere dikkat çekmek için kullanıyor. Bunda sinir olunacak bir şey yok bence, yaşam tarzı konusunda yaptığı bir seçim. Vettel gibi kişiler kendi hayatına odaklanmayı tercih ederken Hamilton gibi kişiler de sadece olduğu alan içinde anılmak istemiyor. Bunu daha yüksek sponsorluk anlaşmaları için mi yapıyor yoksa gerçekten kendi tepkisini elindeki popülariteyi kullanarak dışarı mı vuruyor bilmiyorum. Bunun samimiyetini kendisi bilir ancak.

Şimdi takım içinde bile şartlar eşit değil.
O dönemde de takım içinde bile şartlar eşit olmuyordu, hatta o dönemde şimdikinden daha da kötü bir takım içi eşitlik vardı. Daha düşük üretim kapasitesi olduğu için çoğu zaman 1. sürücü çok daha iyi parçalarla yarışırken, 2. sürücü diğerinin eski parçalarıyla bile yarışa çıkabiliyordu. Şimdi bu en fazla 1 yarışlık oluyor, önceki gibi aylar sürmüyor. Ayrıca Prost ve Senna döneminde de ortada hakkaniyet olmayan bir durum vardı, Senna'nın sponsor bakımından elinin daha güçlü olmasından dolayı daha iyi parçalara daha erken erişiyordu.
 
Sadece F1 sürücüsündense Model/Oyuncu ayaklarında takıldığı için sevmiyorum.
Kesinlikle bu konuda Hamilton'dan nefret ediyorum. Yok neymiş hayvanları korumak için veganmışmış içinde hayvan olan hiçbir şeyi kullanmaz veya yemezmişmiş, tamamen reklam ve kendisine dikkat çekmek amaçlı. Bari en azından yapıyorum dediklerini gerçekten yapsa, geçen Fransa GP sırasında giydiği Bottega Veneta botun dışı kauçuk, içi yavru sığır derisi :D.
Belki Vettel fanboyu diyebilirsiniz ama karakter ve kişilik konusunda Vettel Hamilton'a 3500 basar.
 
Hamilton'u ben de karakter olarak sevmiyorum. Yarış esnasındaki ağlamaları, lastiklerim bitti diye hep zırvalaması ve ardından en hızlı turu atması, manipülasyon yapması, en hızlı araç kendileri olmasına rağmen hep rakibin kendilerinden daha hızlı olduğu söyleyen yorumlar yapması yüzünden ben de hiç sevmem kendisini.

Vettel'in karakterine ben de hayranım. Redbull yarışırken hiç sevmezdim Vettel'i. Sonra çok sevmeye başladım, şu an en sevdiğim pilot kendisi.

Black Lives Matter hareketine öncülük etmek kötü bir şey değil ama nedense ben de samimi bulmuyorum açıkçası. Bana da şov amaçlı gibi duruyor. Ancak Filistin için Twitter'da destek amaçlı mesaj atmıştı bu çok daha büyük bir olay ve her pilotun yapacağı bir iş değil. Tarzına gelirsek zevkler ve renkler tartışılmaz, ne giydiği beni ilgilendirmiyor açıkçası. Kendisini bir moda ikonu olarak görmesi kendi bileceği bir iş.
 
Tarzına gelirsek zevkler ve renkler tartışılmaz, ne giydiği beni ilgilendirmiyor açıkçası. Kendisini bir moda ikonu olarak görmesi kendi bileceği bir iş.
Yok zaten yeşil balıkçı çizmesi gibi bir şey giymek istiyorsa giysin :D.
Komik olan o kadar veganım diye reklam yaparken yavru sığır derisi kullanılan bot giymesi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı