Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
Yok o kadar da değil.Aerodinami sadece iyi bir motor üretemeyenler içindir.
Valla hocam iyi diyorsunuz ama Enzo Ferrari bile "Aerodynamics are for people who can't build engines." demişYok o kadar da değil.Sana 2020'nin ilk yarısındaki Ferrari'yi hatırlatırım bu durumda. Motor gücü arşa çıkmıştı ama durum hiç de iyi gitmiyordu.
BERWAR'ın lafı da bundan alıntı. Enzo Ferrari'nin söyleyip de haklı olduğu şeylerin sayısı pek fazla değil, laftan anlamaz biri olması Lamborghini diye bir markanın kendisine rakip olmasına neden oldu döneminde. Söylediği o sözün de geçen yıl doğru olmadığını topluca gördük zaten. Lauda gibi bir sürücü olmasaydı 1975 ve 1977 şampiyonluklarını da alamazlardı çok çok büyük ihtimalle. Lauda bile aracın hantallığından ve sürüş dinamiklerinden rahatsız olduğu için kendi ayarlarını yapmaya devam etmişti Ferrari'de.Valla hocam iyi diyorsunuz ama Enzo Ferrari bile "Aerodynamics are for people who can't build engines." demiş.
Ciddiye mi aldın bu sözü? Sonuna emoji koymuşum. Aerodinami günümüzde motordan daha önemli bir faktör. Enzo Ferrari'nin sözü günümüz için geçersiz bir söz. Ben şaka amaçlı dedim. Redbull'un Renault motoruyla neler yaptığını gördük. Şasi ve aerodinami günümüz araçlarında motordan daha önemli. Elbette bir denge olmalı bunlar arasında da.Yok o kadar da değil.Sana 2020'nin ilk yarısındaki Ferrari'yi hatırlatırım bu durumda. Motor gücü arşa çıkmıştı ama durum hiç de iyi gitmiyordu.
Enzo'nun sözü günümüz için anlam ifade etmiyor. Şu an şasi ve aerodinami daha önemli kriterler. 2019 Ferrari motoru hâlâ da geçemediler ama o araç o devasa motor gücüne rağmen şasi ve aerodinami olarak kötüydü, virajlarda dökülüyordu.Valla hocam iyi diyorsunuz ama Enzo Ferrari bile "Aerodynamics are for people who can't build engines." demiş.
Enzo Ferrari'nin bu sözünü "şu anda" doğru olarak sayan çok kişi gördüm şu ana kadar. Kesin forumda da vardır diye düşünerek senin sözüne karşı açıklama yaptım. Bu arada adamın hakkının bir kısmını vermem gerekiyordu ama yapmamışım, burada hakkını vereyim. Bu lafı ettiğinde sanırım 1960'lı yılların başıydı, aerodinami 1970'li yıllardan itibaren çok önemli olmaya başladı. O bakımdan bu sözü dönemsel olarak algılayabiliriz ama bu, Enzo Ferrari'nin megaloman olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii.Ciddiye mi aldın bu sözü? Sonuna emoji koymuşum.
Güzel haber.@Noble Six Sana iyi bir haberim var, benim için kötü bir haber. Ferrari'nin lastik sorunu ayar ile ilgili değil. Aracın aerodinamisiyle alakalı, ben lastik basınçlarının yükseltilmesinin bu sorunu tetiklediğini düşünmüştüm, lâkin arka lastik basınçları yükseltildi hatırladığım kadarıyla Ferrari ön lastiklerde sorun yaşıyor. Bu durumda lastik basınçları Ferrari'yi etkilemedi.
Teknik olarak Hamilton boomer değil, Y kuşağından oluyor.Hamilton boomer'ına...