2021 sezonunun en çok gelişen takımı

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen sene tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Ferrari, bu sene en çok gelişme kaydeden takım oldu.

Takımların geçen sezona göre gelişimlerine bakalım.

Mercedes

2020:
391 puan-9 galibiyet
2021: 303 puan- 4 galibiyet(-88 puan geriledi)

Mclaren
2020:
116 puan
2021: 163 puan(+47)

Alpine
2020:
114 puan
2021: 77 puan(-37)

Ferrari
2020:
80 puan
2021: 163 puan(+83)

Redbull
2020
: 211 puan
2021: 291 puan(+80)

Alpha Tauri
2020:
67 puan
2021: 68 puan(+1)

Aston Martin
2020:
120 puan
2021: 48 puan(-72)

Williams
2020:
0 puan
2021: 10 puan(+10)

Alfa Romeo
2020:
5 puan
2021: 3 puan(-2)

Haas
2020:
3 puan
2021: 0 puan(-3)

Bu senenin şimdiye kadar Ferrari'den sonra en çok gelişen takımı Redbull. Redbull'un son iki yarışta kazalardan ötürü herhangi bir puan alamadığını da hatırlatalım. Ayrıca Bakü'de de Verstappen lider giderken lastik patlaması sonucu yarış dışı kaldı. Ferrari'nin Leclerc'in Monaco da yarışa başlayamaması dışında büyük bir sorunu olmadı şimdiye kadar.

Kural değişikliklerinden şüphesiz en etkilenen takımlar aynı felsefeye sahip alçak eğim konseptini kullanan Mercedes ve Aston Martin takımlarında oldu. Mercedes sezon başında kural değişikliklerine ayak uydurmakta zorlansa da hızlı bir tepki vererek şampiyonluk mücadelesine dahil oldu. Aston Martin ise geçen seneki performansından çok uzak, geçen sezon en hızlı 3. araç konumundaydı. Bazı yarışlarda Redbull'u da zorluyordu.

Mclaren'de geçen seneye göre iyi bir adım attı ve bu adımın öncüsü ise Norris. Riccardo kötü bir performans sergilemeseydi Mclaren puan olarak daha da yukarılarda olabilirdi.

Alpine geçen sezona göre gerilemiş durumda, bu sene yarış galibiyeti alsalar da geçen sezona göre çok daha yavaş bir araçları var.

Alfa Romeo geçen sezona göre daha iyi bir arabaya sahip olsalar da bunu puana yansıtamadılar. Esnek arka kanat yasağı da onları etkiledi.

Williams geçen sene göreye ciddi bir attı.

Haas geçen seneye göre gerilemiş durumda ve daha yavaş bir araçları var.

Alpha Tauri geçen sezon ile benzer puan sergiledi, bana göre bu sezonki araçları daha rekabetçi olmasına rağmen bunu sonuçlara yansıtamadılar. Geçen sezon Ferrari'den hızlı bir araçları olmasına rağmen Ferrari'yi geçemediler.
 
Ferrari geçen sezonlarda çok geride kalmıştı. Beklentinin çok altında. Bi nebze toparlanmasına sevindim.
 
Başlığı görür görmez söyleyeceğim 2 takım vardı; Ferrari ve Red Bull. Ferrari'de 2 sürücü de formunda ama araçlarının adaptasyon konusunda zorluk çıkarmayacak kadar dengeli olduğunu düşünüyorum. Geçen 2 yıla göre büyük gelişim. RBR aracı da, zaten çok iyi olan Mercedes aracına sezon içindeki pistlerin yarısından fazlasında rahatlıkla rakip olabilecek ve Verstappen gibi sürücüyle geçebilecek durumda.

McLaren'daki durum sadece puanlara bakarsak biraz yanıltıcı. Aracın mekanik tutuşunda sorun var, önden kayması fazla. Ricciardo gibi iyi bir sürücünün Monaco/Macaristan gibi pistlerde nasıl rezil olduğunu görüyoruz. Norris ise sürüş stilinden dolayı araca çok iyi adapte oldu, normal bir sezonda beklenecek puanların neredeyse 2 katını aldı şu ana kadar.

Mercedes'te ise gerileme değil, yerinde sayma var bence. RBR bunu iyi değerlendirdi.
 
Ferrari'nin gelişeceğini bekliyordum ben çok şaşırmadım. Sonsuza kadar o şekilde devam edemezleri. Asıl seneye yeni şasileri nasıl olacak o önemli. Bu yıl motordaki eksiklerini kapatırken 2022 ve buna dahil olarak gelecek nesili çöpe atmadıklarını düşünüyorum. Ferrari araç olarak gelişse de bence onların sorunu daha üstlerde. Üst derken Binottodan falan bahsetmiyorum. Ferrari'de ciddi anlamda yönetimsel sıkıntılar var. Sergio Marchionne'nin ölümünden beri sorun yaşıyor gibiler.
 
Mercedes'te ise gerileme değil, yerinde sayma var bence. RBR bunu iyi değerlendirdi.
Olur mu ya. Geçen sene 1 saniye öndeki araçlardan hızlıydı W11. Bu zorluklara rağmen yarışa dönmeyi başardı Mercedes. Tam tersi Redbull fırsatı değerlendiremedi, hızlı olduğu yarışlarda Mercedes bir şekilde galibiyeti aldı. İspanya ve Macaristan dışında Mercedes'în net üstün olduğu yarış yoktu. Redbull bu hızıyla daha fazla puan alması gerekirdi.

Ferrari'nin gelişeceğini bekliyordum ben çok şaşırmadım. Sonsuza kadar o şekilde devam edemezleri. Asıl seneye yeni şasileri nasıl olacak o önemli. Bu yıl motordaki eksiklerini kapatırken 2022 ve buna dahil olarak gelecek nesili çöpe atmadıklarını düşünüyorum. Ferrari araç olarak gelişse de bence onların sorunu daha üstlerde.
Dediğin gibi sonsuza kadar öyle olmayacakları kesindi. Bu sene araç gelişimi sınırlı olduğu için ve motordan performans elde etme gibi yasaklar, kısıtlamalar varken Ferrari'nin ilerleyişi takdire şayan. Binotto'nun mühendisliğine diyecek laf yok, motor tarafında çok iyi işler yaptı takım patronu olmadan önce. Geçen sene araç onun başında olduğu ekip tarafından tasarlandı ve araç berbattı. Bu sene iyi bir araç yaptılar, yeterli değil elbette Ferrari için. Binotto kendisi de seneye şampiyonluk mücadelesi veremezsek başarısızlık olarak adlandırırız dedi, doğru bir yaklaşım. Son 1 senedir takım içi dengeler ve yönetimsel faktörler iyi durumda, umarım devamı da gelir.
 
Acaba Spa'da nasıl bir şey bizi bekleyecek? 2012 Grosjean olmasın da :D
Bence Mercedes'in aracı bir tık daha hızlı olacak. Son iki yarıştaki MB kaynaklı kazalardan dolayı RB bütçesi sağlam darbe aldı, ek motordan dolayı da sezon ilerisi için risk altındalar. Araç gelişimine ne kadar kaynak sağlayabilirler bilmiyorum.
 
Regülasyonlardan dolayı olan değişkeni hesaplamıyorum. Geçen yıla göre diğer takımlar da bir oranda yavaşladılar.
Evet zaten geçen seneye göre her takım yavaşladı, ancak kural değişikliği Mercedes'i, Redbull'dan daha fazla etkiledi, bu bir gerçek. Puanlara da yansıdı. Redbull'un fırsatları değerlendirememesi de puan farkını daha az gözükmesine neden oldu.
 

Geri
Yukarı