2021 yeni Fiat Egea satışa sunuldu!

Aracı genel olarak beğendim, fiyatına göre sunduğu özellikler gayet iyi. Ancak üst donanımlarında bağımsız arka süspansiyon ve daha güçlü motor (1.3 FireFly 180 gibi) sunması rakiplerine göre avantajlı olurdu.
 
@Salih METİN Üst donanım Egea yerine "eğer" donanım çok önemli değil ve yakıt/bakım giderleri sorun olmayacaksa giriş-orta paket Corolla sedan tavsiye edilebilir. Güvenlik olarak Corolla biraz daha iyi, konfor gibi şeylere girecek kadar kıyaslama yapamam. Maliyet kısmı için yorum yapabilirim, Egea 1.3'ün vergisi daha düşük, yakıt gideri daha düşük, Egea bakım giderini bilmiyorum ama yetkili serviste Corolla parça ve servisi çok da uygun fiyatlı değil.

Bakarsan giriş-orta paket Corolla yerine üst paket Egea da bu gibi nedenlerden dolayı tercih edilebilir durumda. Kısacası Corolla'nın daha iyi malzeme ve yalıtımına karşı Egea da üst pakette iyi donanımlar veriyorsa pazarda payı var demek bence.

Türkiye'de hiçbir araba fiyatını etmez, en düşük vergi dediğiniz arabalarda bile inanılmaz bir haraç ödüyoruz vergi olarak. Türkiye'yi Dünya'nın geneline göre farklı yere koymak lazım, Hindistan ve Singapur gibi birkaç ülke ile birlikte çok tuhaf bir vergi sistemi var bu ülkelerde. Dünya geneline bakarsak Egea/Tipo/Neon (Dodge Neon olarak da satılıyor) alt gelir grubundan kişiler için tercih edilecek bir araç durumunda. Teneke diye yorum yapanlara (onlar biliyorlar kendilerini) neden 2001-2002 sonrası yapılan platformlar eskilere göre çok daha güvenli diye sorsak cevap bile veremezler...
 
Babam bu araba için sadece teneke parçası der. Bence haklıda 1 2 video izledim araba kağıt gibi dümdüz oluyordu.
 
Egea sıfır araba aldım demek isteyenlerin arabası ötesine geçemez.
Arabanın amacı "düşük gelirli" kişilere ulaşabilmek zaten, Türkiye'de 400-500 bin TL ya da Dünya'da 20,000-25,000 $ bütçesi olan birinin bu arabayla bir ilgisi olmaz.

@Berattyzc Ben de sana Mercedes'lerin kağıt gibi dümdüz olduğu kazaların videolarını göstereyim mi? Hiçbir araba standartlara göre dizayn edilmiş hızların üzerinde güvenlik vaad edemez. Bayılıyorum kaynım dedi, X dedi, Y dedi, Z dedi, kuşlar dedi ile başlayan bilgi ve gerçekle alakası olmayan beyanlara.

Mühendislik nedir bilir misin? Error 404!
 
Arabanın amacı "düşük gelirli" kişilere ulaşabilmek zaten, Türkiye'de 400-500 bin TL'ya da dünya'da 20, 000-25, 000 $ bütçesi olan birinin bu arabayla bir ilgisi olmaz.

@Berattyzc ben de sana Mercedes'lerin kağıt gibi dümdüz olduğu kazaların videolarını göstereyim mi? Hiçbir araba standartlara göre dizayn edilmiş hızların üzerinde güvenlik vaad edemez. Bayılıyorum kaynım dedi, X dedi, y dedi, Z dedi, kuşlar dedi ile başlayan bilgiden ve gerçekle alakası olmayan beyanlara.

Kazaların videolarına gerek yok Euro ncap testlerinden bile zar zor geçen arabanın neyini bu kadar savunuyorsunuz ki. Anlam veremedim :D.
 
Kazaların videolarına gerek yok Euro NCAP testlerinden bile zar zor geçen arabanın neyini bu kadar savunuyorsunuz ki.
Önce o testlerin nasıl yapıldığını, nelere göre puan verilip nelerden puan kırıldığını öğren de ondan sonra yorum yap. Arabanın yapısı olması gerektiği gibi gayet dayanıklı, kaza sırasında içindekileri olması gerektiği kadar koruyor. İlk çıktığında "baz" donanımda güvenlik ekipmanları eksikti arabanın, nedeni de bu arabanın "ucuz olmak zorunda" olması! ISOFIX kapakları, sürüş ve çarpışma önleme yardımcılarına göre +2 yıldız verilen bir testte "şu anda" 3 yıldız alan bir arabanın sorunu dayanıksızlık değildir.

Bilip bilmediğin konuda yorum yapma, teneke denilen bu araba sizin arabalarınızla asla görmeyeceğiniz çevre şartlarında, -40 dereceden +50 dereceye kadar değişen ısılarda, 0 metreden 4500 metre arasında değişken yükseklikteki rotada Dünya turunu atmayı başardı.
 
Teneke parçası uzatmaya gerek yok. :)
Uzatmaya gerek var, bilgisizsin ve sana bilmediğin bir konuda araştırıp öğrenmeni gerektiren şeyleri anlatıyorum. Bilmediğin konuda bol keseden sallıyorsun. Mühendislikle ilgili sana şurada en temel 2-3 soru sorsam "ağabey ama ben daha ilkokuldayım" dersin, o zaman had bilip bilmediğin konuda yorum yapmayacaksın.

Dünya genelinde 12-13 bin dolar civarı satılan bir arabadan ne bekliyorsunuz? Fiyatı neyse bu araba onu vermesi gerektiği standartlarda veriyor işte. Fazlası ya da azı yok.
 
Uzatmaya gerek var, bilgisizsin. Bilmediğin konuda bol keseden sallıyorsun. Mühendislikle ilgili sana şurada en temel 2-3 soru sorsam "ağabey ama ben daha ilkokuldayım" dersin, o zaman had bilip bilmediğin konuda yorum yapmayacaksın.

Bilip bilmemekle alakası yok teneke parçasını savunuyorsunuz :D.
 

Geri
Yukarı