2021 yılında FX serisi işlemci kullanmak

Adam başlıkta ne yazıyorsa mesaja da onu yazmış. 😲 Bu arada FX serisinin tutmama sebebi rakibi Sandy-Bridge mimarili Intel işlemcilere göre fazla güç tüketmesi, performans düşüklüğü, çekirdeklerin hakkını verememe gibi durumlardı. Mesela İ7-2600K efsanesi vardı o zamanlar. İ7-2600K varken kim FX işlemci alsın ki? İ7-2600K bugün bile canavar gibi. İşlemcilerin Polat Alemdar'ı.

4790K zamanının efsane işlemcisiydi. Elimde 2015-2016'dan kalan bir 4790K olsaydı direkt 2060 alıp sistemi buna göre dizerdim. Cidden hala iş görüyor.
İ5-2500K, İ7-2600K, İ7-4790K bunlar hep efsane işlemcilerdi. İ7-4790K kullandım mesela. 5 yıl önce topladığım sistemin baş tacıydı. Sonra Ryzen serisi bir işlemciye geçiş yaptım. İ7-2600K abimin bilgisayarında vardı. Ortak kullanırdık. O da canavar gibi bir işlemciydi. Arkadaşımın İ5-2500K'sı var ki hala kullanıyor arkadaşım. Ömürlük işlemcilerdi bunlar gerçekten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı