2021'de MacBook Pro 2015 alınır mı?

305286

Hectopat
Merhaba Technopat ailesi, ben ilk defa Mac kullanacağım. Öyle 25 bin TL de vermek istemiyorum. Bir tane ikinci el MacBook Pro 2015 alsam, içine sanal makine ile Kali Linux kuracağım ve VS Code ile Python ve başka dillerde kod yazarım. Sizce uygun mu bana göre? Masaüstü al demeyin, zaten masaüstü de alacağım. Bunu seyahat ederken kullanmak istiyorum ve arada sırada. Sizce olur mu? 2021'de alsam kaç sene beni götürür? Hızlı mıdır? Windows laptop almak istemiyorum. Mac'in uzun ömrü, kalitesi ve pili için alacağım.

Merhaba Technopat ailesi, ben ilk defa Mac kullanacağım. Öyle 25 bin TL de vermek istemiyorum. Bir tane ikinci el MacBook Pro 2015 alsam, içine sanal makine ile Kali Linux kuracağım ve VS Code ile Python ve başka dillerde kod yazarım. Sizce uygun mu bana göre? Masaüstü al demeyin, zaten masaüstü de alacağım. Bunu seyahat ederken kullanmak istiyorum ve arada sırada. Sizce olur mu? 2021'de alsam kaç sene beni götürür? Hızlı mıdır? Windows laptop almak istemiyorum. Mac'in uzun ömrü, kalitesi ve pili için alacağım.

Hız konusunda MacBook'larda zaten hız alabileceğin maximum sürüm kurulu oluyor. O yüzden hız konusunda bir sorun olmaz. Hafif işlerde uzun süre götürür. Ama ağır işler yapacaksanız güçlü bir makineya ihtiyacınız var. Yeni MacBook'lar ya da ortalama üstü bir bilgisayar gerekiyor ağır işler için.

Hız konusunda MacBook'larda zaten hız alabileceğin maximum sürüm kurulu oluyor. O yüzden hız konusunda bir sorun olmaz. Hafif işlerde uzun süre götürür. Ama ağır işler yapacaksanız güçlü bir makineya ihtiyacınız var. Yeni MacBook'lar ya da ortalama üstü bir bilgisayar gerekiyor ağır işler için.
Sanal makineye kali linux kurup siber güvenlik çalışacağım ağır olurmu sizce?

Ben 2015 Macbook'umu satıyor olduğum için cihazı övdüm diye düşünebilirsiniz ama göz önünde bulundurulması gereken bir sürü şey var, olabildiğince eşit yaklaşacağım.
Cihaz hız olarak süper hızlı değil, özellikle çok kullanıldıysa yavaşlar. Benim kullandığım cihazın açılma süresi 20-25sn civarı ama cihazı daha önce hiç sıfırlamadım. Onun dışında ortalamanın üstünde bir hızı var, yavaşlığından yakınmadım hiç. 2015 Pro aslında 2018 Air ile rekabet eden bir cihaz. İşlemci olarak biraz daha güçsüz olsa da sahip olduğu giriş çıkışlar sizi USB Hub taşımaktan kurtarır, daha büyük şarj aleti, daha büyük pili olması da iyidir. Klavyesi çok iyidir, 2015'ten sonra 4 yıl boyunca bayağı dandik klavyeli Macbooklar çıktı. Ayrıca 2018 ve 2020 İntel cihazlarda ısınma sorunu olduğu için 2015 Pro biraz daha avantajlı. Eksi olarak ise 300 gram daha ağır olması, 3 yıl eski olması ve bu yüzden yazılım desteğinin daha hızlı bitmesi göz önünde bulundurulmalı ( bu sene 2012 cihazlar bile Big Sur güncellemesi aldı ).
Peki ben neden satıyorum derseniz amacım M1 Macbook almak. Eski cihazımı çok sevsem de ders amaçlı kullanacağım için M1 işlemci beni çok kısıtlamayacak, hem nadiren USB bağladığım için hub bile almayabilirim uzun süre. Fakat cihazı satamazsam hiç üzülmem, daha uzun süre işimi göreceğini düşünüyorum.
Satış fiyatı olarak ise baktığınızda 4500-7000 arasına görmeniz mümkün bu cihazları, ben 6300'e koydum çünkü 8/128 cihaz olmasına rağmen çok temiz olduğunu düşünüyorum. 5500 altında genelde ezikli, 800 devir cihazlar oluyor ki çok kullanılmış cihazlar ileride size pil, anakart ve ekran bakımından sorun çıkarabilir ama cihazın SSD'si değiştirilebildiği için çok veri yazılmış olması veya düşük depolama olmasının büyük bir sorun olmadığını düşünüyorum.

Ben de birşey sormak istiyorum macbook 2015 2. El olarak almak istiyorum yapacağım pek birşey yok kodlama ve oyun oynamak istiyorum. Oyun pek ağır değil yani sadece LOL o kadar. Macbook ile ilgili çok fazla bilgim yok sadece bildiğim tek şey hızlı ve güçlü oldukları

2015 Pro sahibiyim, grafik tasarım ajansım var ve her gün Photoshop, Illustrator ve Indesign'da uzun saatler çalışıyorum. Açıkçası fiyatına göre çok iyi performans veriyor. Ara sıra Premiere Pro ile video kurgu işi de yapıyorum, onda da aslında iyi sayılabilir ancak render süresi bir tık uzun geliyor bana. Masaüstünde 2060'lı sistemim var ama ona rağmen bu makinede çalışmak daha cezbedici geliyor bana. Tavsiyemdir.

2015 Pro sahibiyim, grafik tasarım ajansım var ve her gün Photoshop, Illustrator ve ındesign'da uzun saatler çalışıyorum. Açıkçası fiyatına göre çok iyi performans veriyor. Ara sıra Premiere Pro ile video kurgu işi de yapıyorum, onda da aslında iyi sayılabilir ancak render süresi bir tık uzun geliyor bana. Masaüstünde 2060'lı sistemim var ama ona rağmen bu makinede çalışmak daha cezbedici geliyor bana. Tavsiyemdir.

Hocam affınıza sığınarak, bende 2015 Pro alacağım. Maddi durumum ona yetiyor sadece. Grafikerim, çok fazla photshop, Illustrator, indesign ve vb programlar kullanıyorum. Beni 1-2 sene idare eder mi sizce? Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı