2022 AYT nasıl geçti?

Eğer gerçekten kolaysa üniversitelerin niteliğini oldukça düşürme niyetindeler o zaman. Barajı falan da kaldırdılar zaten bu sene. İstatistikler yayınlansın bir bakalım, inşallah kolay değildir. Akşam sorular yayınlandığında da bakarız sorulara.

Geometri biraz zorladı onun dışında matematik cidden kolaydı. Matematik yapamayan arkadaşlarım bile bayağı bir soru yapmış. Fen de bildiğimiz gibi işte. Yığılma olacak çok fazla 35 işaretledim matematikten hepsinden emin bir şekilde işaretledim ama soruların pek bir seçiciliği yoktu.

Tarih orta zorluktaydı, önem vererek çalışmayan birinin yapamayacağı sorulara sahipti. Coğrafya-Felsefe basitti.

Edebiyat da fena değil ama zaman yetersizliğinden iyi çalışamamıştım.

Hem Tyt hem Ayt'de fen gereğinden fazla kolaydı. Bu sene ciddi fen çalışanların emeklerine yazık oldu. Tyt matematikte problemler zor değildi ama temel kavramlar soruları güzeldi. Geometri de pek seçici değildi genel olarak kolaydı. 40 tane işaretledim ama sonuç nasıl gelir bilmiyorum. Ayt matematik geçen seneki sınavın zorluğundan dolayı kolay göründü ama bence dozundaydı. Geometrisi zorladı biraz. 37 tane işaretledim. Muhtemelen yanlışım da vardır.

Orta-zor arası zora yakındı bence ilk 15 soru matematikte herkesin yapacagıydı gerisi bilgi bu sene yıgılma imkansız en saglıklı sıralamayı 2019a göre baz alın 21 gibi olsa ne güzel olurdu :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı