2022 LGS'ye gireceklere başarılar

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
5 Haziran 2022'de LGS (Liseye Geçiş Sınavı) uygulanacak. Birçoğunun aylardır çalışmış olduğu ve çalışanın olduğu kadar çalışmayanın da olduğu bir sınav. Sınava girecek kardeşlerime başarılar diliyorum, ortada endişe ve stres yapmayı gerektirecek bir durum da yok. Çalışan adam bir şekilde yapıyor zaten sınavı, çalışmayanlara da OBP puanı ile alan liseye ya da açık liseye bakmasını tavsiye ediyorum.

Özel lise için de şimdiden bir sürü para dökmeye bence gerek yok. Maddi durumunuz yerindeyse tabii ki gidebilirsiniz, orasına bir şey diyemem ancak şimdiden para dökülmesini açıkçası gereksiz görüyorum. Bir Galatasaray Lisesi ya da Kabataş Erkek Lisesine gitmediğiniz sürece gidilen lisenin hiçbir anlamı yok çünkü. Eğitimde izlenen yanlış politikalar ve eğitim sistemimizden dolayı artık çoğu üniversitenin adamakıllı değerinin olmadığını söyleyebiliriz kaldı ki artık herkes lise mezunu :D Lise mezunu olmayan kalmadı. Bir Galatasaray Lisesine gitmediğiniz sürece gittiğiniz lisenin zaten bir anlamı olmayacak.

Sınav hakkında tahmine gelecek olursak da diğer derslerin soruları ortalama zorlukta olacak olup matematik sorularının 2021 sınavından daha zor olacağını düşünüyorum. Diğer dersleri iyi kötü zaten herkes yapıyor, matematiği yapan kişi sayısı çok az dolayısıyla elemeyi matematik yoluyla yapacaklardır. Benim bu dediğim de sadece tahmindir. Ben açıkçası 2021 sınavından daha zor bir matematik soruları bekliyorum. Uzun paragraflar ve okunduğunda güç anlaşılan, uzun işlemli sorular öğrencileri bekliyor olacak.

Son husus olarak da iyi sonuç ya da kötü sonuç yapsanız da sizden değerli değil bu sınav. Sene başından beri ya da ondan önceki seneden itibaren düzenli olarak çalışanlar zaten başarıya ulaşacak. Bundan şüphem yok, çalışmayan arkadaşlar da umarım aklı başına gelmiştir. Önünüzdeki maçlara bakacaksınız artık yapacak bir şey yok arkadaşlar. Okulların başlamasına yakın lise ortamı hakkında belki bir konu açabilirim unutmazsam. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sınavınızda başarılar. ❤️

Son düzenleme:
Sınava çalışan arkadaşlara başarılar umarım istedikleri yerlere girerler.
Giremeyen arkadaşlar için iyi bir haber vereyim. Lisenin fen lisesi olma dışında diğer liselerin aynı olduğunu söyleyebilirim. Önemli olan sınav YKS sınavıdır arkadaşlar bu sınava çalışmayan arkadaşlar kafalarını başlarına alıp erkenden çalışmaya başlarsa onlar için iyi olur. Herkese bol şans.

Fen lisesindeki çoğu öğrenci de zaten açık liseye geçiyor, fen lisesi diğer liselere nazaran evet kat kat daha iyi ama dediğim gibi genel olarak liselerin bir anlamı kalmadı.

Çok kötü liseler gelirse tavsiyem açığa geçmeniz olur. Kötü arkadaşlıklar sizi daha başarısız birine dönüştürebilir. Onun yerine rahat rahat açıktan okumak mantıklı. Hem okumak isteyen her türlü yapar.

Sınavda aşırı heyecanlanmamak için ne önerirsiniz?
Umursamaz olabilirsiniz mesela. Millet lise okuyor da ne oluyor falan modunda girin sınava ve yapın çıkın. Stres en az seviyede olacaktır :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı