2022 LGS'ye gireceklere başarılar

Umarım bunu moral vermek için söylüyorsunuz çünkü söyledikleriniz hiç mantıklı değil.
Hayır, moral vermek için değil. Üniversitelerin eğitim kalitesi bile ortadayken gidilen lisenin bir anlamı yok. En basitinden fen lisesi mezunuyla açık lise mezunu lisesi mezunu adam aynı diplomayı alıyor. Lise diploması yani.

Ayrıca dediğiniz tarz uzun işlemli sorular yok.
Diğer derslerin sorularını aşırı kolay sorup matematikte olan soruların zorluğu arttırılabilir ya da uzun işlemli sorular da sorabilir. Soru ve süre dağılımını nasıl yapacaklarını bilemeyiz.

Ama soru dağılımı her zaman için biraz çalışan öğrencinin yapabileceği, hiç çalışmayan öğrencinin yapabileceği, derece öğrencilerinin yapabileceği derecede sorular olur. Benim tahminime göre sadece 2022 matematik sorularının 2021 sınavına göre daha zor olacağı, bunu da sınavın matematik ortalaması gösteriyor. Adayların matematik ortalaması her zaman için yerlerde, elemeyi mecburen matematik üzerinden yapacaklar.

Zaten dediğim gibi sadece tahmin, sınavın soru yazma kurulunda da olmadığım için nasıl soru soracaklarını bilemem. LGS geçmiş yılların çıkmış sorularına bakarak sadece böyle bir tahmin yürüttüm, güçlü bir tahmin de olduğunu düşünüyorum. Sınava da 2 gün kaldı zaten. Tahminimin tutup tutmayacağını görmüş olacağız.

Son düzenleme:
Senenin başından beri paragraf çözüyorum.
Türkçe'de genelde şu hata yapılıyor: Zaman yetişmez korkusu ile cevaplardaki ilk seçenek mantıklı geliyorsa hemen onu işaretleyip diğer seçeneklere bakmıyorlar. Oysa bu sorularda çeldiriciler vardır. Soruda istenen cevabı tam veren cevabı bulmaya çalışın. Acele etmek, basit hatalara sebep oluyor.

Türkçe'de genelde şu hata yapılıyor: Zaman yetişmez korkusu ile cevaplardaki ilk seçenek mantıklı geliyorsa hemen onu işaretleyip diğer seçeneklere bakmıyorlar. Oysa bu sorularda çeldiriciler vardır. Soruda istenen cevabı tam veren cevabı bulmaya çalışın. Acele etmek, basit hatalara sebep oluyor.
Aslında zaman konusunda sıkıntım olmuyor, 50 dakikada bitiyor sınav.

En basitinden fen lisesi mezunuyla açık lise mezunu lisesi mezunu adam aynı diplomayı alıyor. Lise diploması yani.

Akademik başarı kısmında konuşmadım.
Arkadaş ortamı ahlak konusunda konuştum.
Bir meslek lisesi ile fen lisesinin ortamı farklı olur.
Aslında fen lisesi demek doğru olmaz her fen lisesi sizin düşündüğünüz gibi değil çünkü.
Liseyi adına göre değil yüzdelik dilimine göre yargılamak lazım.
Örnek vereyim en çok bilinen Galatasaray lisesi bir fen lisesi değil Anadolu lisesi.

Diğer derslerin sorularını aşırı kolay sorup matematikte olan soruların zorluğu arttırılabilir ya da uzun işlemli sorular da sorabilir. Soru ve süre dağılımını nasıl yapacaklarını bilemeyiz.

Uzun işlemli soru diye bir şey yoktur.
Kafasını çalıştıran LGS sorularını bakarak çözer.
Önceki senelerde de aynı oldu bu sene de aynı olacak.
Soruyu sadece gören çözebilecek milyon tane işlem yapan değil.
Matematik soruları ortalama bir öğrenciye yine zor gelebilir fakat diğer yıllara göre bu sınav daha kolay olacak.
Ortalama bir öğrencinin sınavda 10 net üstü yapması gerekiyor.
Ortalamanın biraz üstü bir öğrencinin 15 üstü yapması gerekiyor.
Üst düzey bir öğrencinin 15-20 net arası yapması gerekiyor.
LGS'de 5 tane kaliteli soru bulunur.
Ve bu soruları matematik hocalarına götürseniz bile çözemeyebilirler.
Bazı soruları müfredat dışı sorup müfredat içinde anlattıkları şekilde çözmelerini bekliyorlar bu yüzden sorular çok zor olabiliyor.
Bazı öğretmenler bu yüzden müfredat dışı konuları da öğrencilerine soruları kolay yapmak için anlatır.

Arkadaş ortamı ahlak konusunda konuştum.
Fen lisesinin ortamı bir meslek lisesine bakaraktan daha düzgün olur, evet o konuda haklısınız ancak orada da çürük elmalar yok mu?
Örnek vereyim en çok bilinen Galatasaray lisesi bir fen lisesi değil Anadolu lisesi.
Zaten fen lisesi olduğunu kast etmemiştim, halkımızın öve öve bitiremediği fen lisesinden örnek vermek istedim.
Matematik soruları ortalama bir öğrenciye yine zor gelebilir fakat diğer yıllara göre bu sınav daha kolay olacak.
Sınava 2 gün kaldı, göreceğiz :)

Adayların matematik ortalaması her zaman için yerlerde, elemeyi mecburen matematik üzerinden yapacaklar.

Ben de LGS'ye hazırlanıyorum. Ama bu sene matematiği uğraştırıcı olmayacak fen biraz yeni nesil olacak gibi geliyor bana. Çünkü bir önceki LGS'lerde fen bilimleri neredeyse hiç yeni nesil değildi.

Dediğim gibi sadece tahmin efendim belki matematik zorlayıcı da olmayabilir. Konuda tahmin olduğunu zaten belirttim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı