2022 yılında Türk Lirası en fazla değer kaybeden 3. para birimi oldu

Üzücü ama olsun, zamanında Osmanlı padişahlarının buzdolabı bile yoktu çok şükür bizim buzdolabımız var en kral biziz 😎
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin bu şekilde bir listede yer alıyor olması bile bir utanç fakat Pakistan’dan bile daha fazla değer kaybetmeyi başarıyor olmak için denilebilecek bir kelime kalmıyor.
 
Son düzenleme:
Bizi utanç listesinde ilk 3'e sokan AKP'ye ne desek az bir partiye oy verilmemesi için daha ne olması gerekiyor.
 
Bizi utanç listesinde ilk 3'e sokan AKP'ye ne desek az bir partiye oy verilmemesi için daha ne olması gerekiyor.
Malum kitlenin gözünü açabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti'nin seviyesinin Papua Yeni Gine'de olduğu gibi mızrak ve yaprak seviyesine inmesi gerekiyor olabilir.

Mevcut hükümet bu ülkedeki seçmen kitlesini yıllar içerisinde iyi bir şekilde analiz etmeyi ve kandırmayı başarmış.

Yıllar içerisinde yapılan ''Koyun'' geyiklerinin artık ciddi manada gerçek olduğunu düşünmeye başlıyorum.
 
Maalesef öyle. Gece yarısı Kütüphanesi kitabını 45 liraya almıştım, şu anda aynı sitede 68 lira🙁 Kitap almak bile çok zor.
 
Türk lirası olduğundan daha değerli aslında. Hükümet bir süredir döviz artmasın diye, kısmi sermaye kontrolü uyguluyor. Dahası KKM diye abuk bir bankacılık enstrümanı icat ettiler. Fakirin vergileri, parası olup KKM'ye yatıran zenginlere akıyor. Seçim biraz rahat geçsin diye, Rusya'ya olan 20 Milyar dolar doğalgaz borcu bile ertelendi. Açın Youtube'ı Refet Gürkaynak'ı, Atilla Yeşilada'yı, Mahfi Eğilmez'i, Bilge Yılmaz'ı, Murat Kubilay'ı açın izleyin. Yoksa burada foruma sığabilecek bir konu değil.

Ama şunu söyleyeyim; döviz gergin yayın ucundaki ok gibi. O kadar gerildi ki, serbest kaldığında feci uçacak. Şu an en ucuz şey döviz! Bir an evvel yapısal reformlar hayata geçmezse; Arjantin olmamıza bir adım, Venezuela olmamıza 2 adım kaldı.

Dahası reel enflasyon ile resmi enflasyon arasındaki fark öyle açıldı ki, -yapısal reformlar ertelenmeye devam ettikçe- hayat standartlarımızı etkileyebilecek düzeyde fakirlik bekliyor bizi. Abarttığımı düşünenler, bu iletiyi kaydetsinler; iki - üç yıl sonra abartıp abartmadığımı tartışırız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı